EMD-urile rankeaza inca f bine si sunt inca top desi G spune ca nu mai sunt favorizate, cel putin pe nisa mea.
Intrebare: Un EMD cu un seo corect, cu pagina de FB, twitter, fani, articole, fresh content, onpage corect, etc... Este considerat brand?
EMD-urile rankeaza inca f bine si sunt inca top desi G spune ca nu mai sunt favorizate, cel putin pe nisa mea.
Intrebare: Un EMD cu un seo corect, cu pagina de FB, twitter, fani, articole, fresh content, onpage corect, etc... Este considerat brand?
Recomand cel mai frumos magazin online de cosuri Craciun din Romania. Alege GourmetGift cand vrei sa oferi cadouri.
Salut
Nu sunt penalziate EMD, doar au scazut ponderea cu rankeaza in algoritm. EMD este in continuare un plus, doar ca un plus mai mic.
Cat despre brand, depinde de nume, rca.ro poate fi branduit, costumedebaieverzi.ro nu. Brandul, cel putin cum il vad eu, presupsune awareness, nu prea are legatura cu onpage corect si fresh content.
Poti avea onpage corect si fresh content fara sa fii brand. La fel cum sa zicem Dacia,ro va fi brand si fara on-page corect si fresh content.
Am fost întotdeauna ambivalentă in ceea ce priveste utilitata EMD-urilor. Mărturisesc că nu am o experienţă aşa mare cu ele, atunci când s-a pus problema să cumpăr un domeniu, să găsesc un nume puternic de brand mi-a fost mai important decât să am un EMD. Argumentul a fost că atunci când un om cumpără o maşină de spălat (sau orice altceva) trebuie să-l fidelizezi printr-un nume unic, un logo, ceva. Dacă a cumpărat maşina de spălat de pe site-ul masinidespalatieftine.ro, în câteva luni uită numele, uită cumpărătura şi data viitoare când mai vrea să-şi ia aparatură pentru casă, va nimeri într-un alt magazin, care va reuşi să-l fidelizeze.
Încă nu prea pricep ce înţelege Google prin "brand". În cazul site-urilor gen Emag, PcFun, Flanco etc. e destul de clar cum funcţionează treaba. Firmele au un nume unic, pe care l-au răspândit peste tot pe net. E bătut în cuie şi motoarele de căutare par să priceapă asta. Ce nu înţeleg e cum percepe Google noţiunea de brand în cazul unor firme mai mici, mai noi, care au brandul construit din "cuvant cheie"+"nume". De pilda: "Pantofi Andreea", "Termopane de la Gigel", "Geamgiul Vasile", "Depozit Parchet Laur" (exemple fictive). Brandul fiind cuvântul cheie + numele, un profil normal de linkuri ar insemna ca marea parte a linkurilor sa fie puse pe ancora brandului (cuvant cheie + nume). Aici apare buba: dacă Google e suficient de deştept, îşi dă seama că ăla e brandul tău şi te rankează pe măsură. Dacă algoritmul nu se prinde, el va considera că vrei să faci spam ieftin pe cuvântul cheie în cauză şi te va depuncta...
Ca să-ţi răspund într-un final la întrebare, din câte ştiu problema asta n-a fost încă clarificată de cei de la Google. Cred că e o întrebare numai bună de trimis spre Matt Cutts, cine ştie, poate răspunde printr-un video. Dar chiar şi aşa, presupunând că se lămureşte treaba, lucrurile pe care le va spune vor fi valabile predominant pe EN. Sunt convinsă că partea semantică pe limba română e mult mai slab dezvoltată decât este pe engleză.
Google a modificat ceva pentru EMD, pentru ca altfel nu inteleg cum un domeniu parcat de vreo 2 saptamani sta pe locul 6 + ca au aparut o gramada de site-uri in top 10 care au keyword in nume domeniu. Oricum, eu am ajuns la concluzia ca nimic nu mai e batut in cuie si nici macar marii experti seo nu stiu exact ce se intampla, asa ca m-am lasat de sportul asta.
Avand in vedere ca G bolduieste key din url inseamna ca este un factor luat in calcul. Pot spune ca daca stii sa te folosesti de url fara sa supraoptimizezi paginile poti avea rezultate bune si sa rezisti si la pinguin. Acum depinde cat de bine stii sa te folosesti de avantajul din url.
Pe forumurile de afara se vorbeste de un pinguin 2.0 ce va fi lansta in cateva saptamani, vom vedea atunci daca EMD-urile optimizate la limita cu content bun si linkuri related vor ramane in picioare [eu sunt increzator ca vor ramane].
Succes!
Am urcat anul asta cu 2 site-uri din domeniul jocurilor rapid pe primele pozitii google, cu seo nu foarte mult si continut unic pe mai multe cuvinte cheie. Eu unul sunt pt domeniile EMD cel putin pt aceasta nisa.
In ceea ce priveste intrebarea lui adriant: un emd poate sa devina brand daca are un nume de domeniu care poate fi retinut usor, exact cum a spus si Catalin Cerga.
Eu sunt de parere ca EMD-urile rankeaza mai bine decat un brand general, dar depinde si foarte mult de nisa abordata. Daca te orientezi catre un site pe care doresti sa vinzi produse sau servicii, consider brandul mult mai important decat emd-ul, mai ales pe nise complexe. Spre ex, ai mai multe sanse sa fii tinut minte daca ai un nume scurt brandabil, si in acelasi timp ai si o doza de incredere crescuta, decat daca ai un exact match gen, exemplul lui doro, "masinidespalatieftine.ro" sau mai rau, masinidespalatieftine.org.
In cazul jocurilor, este un pic diferit. Aici nu lucrezi direct cu oamenii, media de varsta a celor care intra este destul de scazuta, de cele mai multe ori nici nu conteaza daca domeniul este .org .net sau .be, daca esti in primele cautari, va fi accesat cu siguranta, iar rata de conversie va fi in functie de tema siteului, indiferent de numele domeniului.
Astfel ca, este indicat sa te orientezi catre emd-uri, avand un plus la rankare, acolo unde monetizarea si informatia, nu sunt direct legate de incredere, nume domeniu, brand, etc. In schimb pentru siteurile de comert, de consultanta sau de servicii, este indicat sa fie un nume cat mai pozitiv, cat mai de incredere, de preferat pe un domeniu .ro
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)