2 out of 2 members found this post helpful.
Salut,
Nu pot sa iti zic daca vei fii sau nu penalizat 100%, dar iti zic o chestie din propria experienta:
Am vreo 10 site-uri (domenii sau subdomenii) pe care am pus link-uri catre celelalte site-uri respective (nu catre toate 10, dar catre 5 sunt link-uri) si a trecut si panda si penguin si nu mi-a fost afectat nici un site din cele 10.
Parerea mea este ca NU vei fii penalizat, dar este doar parerea mea!
1 out of 1 members found this post helpful.
Daca siteurile au acelasi ip, au aceleasi nameservere si sunt inregistrate de aceiasi persoana este bine sa eviti linkarea lor si evident sa eviti orice footprint pentru google, parca pe forum zicea lumea ca a luat avertizare in webmastertool pentru asemenea chestii, posibil sa ma insele memoria. Dar eu as evita asta, ar fi mai indicat sa folosesti un articol, advetorial pe long tail daca totusi vrei sa faci un mic link building.
Cu cat faci mai complicata "interlinkarea" cu atat nu sta nimeni sa o verifice indeamanunt.
1 out of 1 members found this post helpful.
O situatie similara exista la grupurile de presa, (de exemplu grupul Intact, Antena 1, 2 ... ) unde banuiesc ca au aceleasi nameservere si sunt inregistrate de aceiasi persoana.
Totusi poate n-ar fi rau sa nu fie chiar toate combinarile posibile, ci doar o parte: site-ul 1 spre 2, 3, de pe site-ul 2 spre 1, 5, ... si nu puse toate linkurile in aceeasi zi ci la intervale de cateva saptamani.
Ceea ce vrei tu sa faci e o forma relativ simpla de link wheel si Google a mentionat prin guidelines ca astfel de scheme sunt strict interzise. Daca sunt mai complexe decat schema precizata de tine (mai multe straturi, mai multe tipuri de linkuri , site-uri inregistrate de persoane diferite si hostate pe IPuri diferite) s-ar putea sa nu se prinda. Dar chiar si asa, treburile astea sunt interzise, e posibil sa ai noroc si sa nu-ti iei penalizare in urmatorii 2-3 ani sau e posibil sa ai ghinion si intr-o zi sa te trezesti cu toata munca dusa pe apa sambetei. E un risc pe care trebui sa-i iei in considerare atunci cand faci asa ceva.
3 out of 3 members found this post helpful.
Postat în original de
doro
Ceea ce vrei tu sa faci e o forma relativ simpla de link wheel si Google a mentionat prin guidelines ca astfel de scheme sunt strict interzise. Daca sunt mai complexe decat schema precizata de tine (mai multe straturi, mai multe tipuri de linkuri , site-uri inregistrate de persoane diferite si hostate pe IPuri diferite) s-ar putea sa nu se prinda. Dar chiar si asa, treburile astea sunt interzise, e posibil sa ai noroc si sa nu-ti iei penalizare in urmatorii 2-3 ani sau e posibil sa ai ghinion si intr-o zi sa te trezesti cu toata munca dusa pe apa sambetei. E un risc pe care trebui sa-i iei in considerare atunci cand faci asa ceva.
Nu inseamna obligatoriu penalizare. E normal ca un grup de firme (site-uri) sa aibe link intre ele.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Postat în original de
Tom
Nu inseamna obligatoriu penalizare. E normal ca un grup de firme (site-uri) sa aibe link intre ele.
Foarte corect Google's Matt Cutts Says It Is Okay To Link Your Sites Together But In Moderation
░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░