14th April 2012, 13:57
4 out of 4 members found this post helpful.
Cum arata un articol SEO ?
Se da o tema. Sa spunem... seopedia
M-ar interesa, cum ati face voi un articol special pentru motoarele de cautare, si anume:
1. Densitate
2. Numar cuvinte articol
3. Unde si cand sa folosesti taguri h1, h2, h3, (de cate ori)
4. Cand, cum si unde ati pune cuvintele cheie in articol <b>, <i>, <u>..etc (de cate ori)
5. Ce taguri am alege
6. Meta
7. Link-uri interne
8. Link-uri externe (am inteles ca atunci cand dai link spre un site mai puternic, iti creste si tie 'ratingul'.
9...altele.
Optional: in cazul in care folosesc wordpress, ce sa pun in pluginul All In One Seo?
Bineinteles, pentru asta va fi nevoie de un articol pe tema seopedia. Daca se gaseste cineva sa scrie un articol pe thema asta, i-as multumi extrem de mult, apoi, voi il puteti modifica astfel incat sa rezulte cel mai bun articol seo.
PS: Cu ajutorul acelui articol, (poate) multi ne vom da seama cum ar trebui sa arate un articol facut pentru motoarele de cautare.
PS2: Daca topicul se arata a fi unul inutil, se poate deleta fara probleme.
14th April 2012, 14:08
6 out of 6 members found this post helpful.
Trust, but verify.
14th April 2012, 14:10
1 out of 2 members found this post helpful.
din punctul meu de vedere, foarte bun topicul! felicitările mele! nu de alta, dar și eu aș vrea să știu ce părere au membri seopedia despre cele enumerate de tine.
14th April 2012, 14:58
2 out of 2 members found this post helpful.
Ca plugin de WP, iti recomand: WordPress › SEO Ultimate « WordPress Plugins
Habar n-am ce face Easy WP SEO ala, nu-l folosesc, probabil iti spune daca ai respectat lista?
Asa, pe rand:
- Articolul nu poate avea o sstructura standardizata si nici nu cred ca e indicat sa standardizezi. Trebuie sa intelegi si sa tii cont de indicatiile din lista de mai sus. Structurat pe paragrafe, cu h-uri, bold si italic, dar atentie: nu sublinia DOAR cuvvantul/expresia urmarita. Google, din sublinierile tale, intelege pe ce pui accentul, deci trebuie sa subliniezi (aka formatezi u/i/b) cuvintele cele mai apropiate semantic de expresia urmarita + expresia urmarita.
Niciodata sa nu urmezi TOATA lista. Sunt niste indicatii, da?
De principiu, articolul trebuie formatat frumos pentru cititor. Daca scrii despre imprimante, vei sublinia si vei pune accentul pe imprimante, pe laser si pe inkjet, pe cartuse, toner, pe ceva nume de firma si pe vreo doua cuvinte ca "rapiditate" si "eficienta". (aici mi-am dat cu parerea)
- Ultimate SEO are niste optiuni frumoase. Amintesc doar meta descriptions pentru categorii, taguri, posibilitatea de a insera un cod inainte si dupa content, posibilitatea de a masca linkurile de afiliat (sau linkurile externe), posibilitatea de a crea link-uri sitewide (din articole) pe cuvintele cheie urmarite de tine. Singurul minus este ca nu genereaza automat meta description (cand n-ai chef sa le scrii)
PS: LSI = Latent Semantic Indexing
Latent Semantic Indexing (LSI) is one specific algorithm that the search engines use to evaluate site content through related keywords.
Ultima modificare făcută de Dan; 14th April 2012 la 15:11.
Trust, but verify.
14th April 2012, 15:11
0 out of 1 members found this post helpful.
Hmmmm.... Mersi Dan, ai luminat o parte din creierul meu. Legat de SEO Ultimate, il folosesc si eu de multa vreme, il ador.
14th April 2012, 16:01
2 out of 3 members found this post helpful.
Articolele scrise de Kidu (oferta advertoriale - de exemplu) sunt suficient de lungi si de relevante pentru subiectul urmarit, incat pozitionarea lor pe un site la intamplare va avea un impact mult diferit fata de un articol de 250 de cuvinte pozitionat pe acelasi site.
Articolele lungi schimba drastic text/html ratio (indicator prezent in rapoartele woorank de exemplu) si cresc valoarea respectivei pagini in ochii maritului Gogle.
Formatarea frumoasa si ordonata aduce de asemenea avantaje.
De exemplu, daca expresia este la plural - "rochii elegante" - si Google identifica pluralele in limba romana (sunt convins ca pe unele le identifica) va afisa un rezultat frumos, de forma:

Asadar depinde mult de subiect, de destinatia articolului si de expresia urmarita.
Ultima modificare făcută de Dan; 14th April 2012 la 16:07.
Trust, but verify.
15th April 2012, 03:41
1 out of 3 members found this post helpful.
Dupa noile schimbari Google apreciaza articolele cu o densitate cat de cat mare si iti ofera o pozitionare mult mai buna. Articolele ar trebui sa contina minim 300 de cuvinte in care sa descrii produsul in amanuntit nu sa bati campii. De obicei eu folosesc H1 in titlul articolului si uneori H2 pe un subtilu. Tagurile prefer sa le pun la inceput deoarece Google iti preia uneori ca descriere primele fraza pe care tu le scrii in articol. Da este adevarat si eu am auzit ca in momentul in care ai un backlink pe un site puternic o parte din autoritate ti se transmite si tie si Google te priveste mai bine. Alege tag-uri care sa aiba legatura cu articolul tau si nu folosi prea multe, eu una folosesc maxim 4 tag-uri.