Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Primii pasi in SEO pentru un junior

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    36

11 out of 16 members found this post helpful.

Implicit Primii pasi in SEO pentru un junior

Am vazut tot mai multe topic-uri in care incepatorii sunt luati putin peste picior ( cei drept unii chiar pun intrebari prostesti ), dar daca ma gandesc ca nu cu mult timp in urma puneam asemenea intrebari atunci se justifica si acest fapt.

Sa incepem cu primele randuri scoase des in evidenta de catre 1nesco ...

Ce trebuie sa faca pentru prima data un incepator SEO ?

Pentru inceput cred ca este suficient sa citeasca acest ghid complet de optimizare, dupa care ar putea adresa tot felul de intrebari ( chiar si idioate asa cum spun unii ), iar cine doreste sa raspunda tinand cont ca intrebarile sunt adresate de un incepator fara experienta si studii in domeniu.

Am alte intrebari legate de prescurtari, tool-uri si etc ... ce fac ?!

Nu trebuie decat sa postezi in acest topic, iar cine se pricepe si doreste sa ofere o informatie cat mai completa este rugat sa o fata. REPET, in acest topic nimeni nu va fi acuzat ca adreseaza intrebari tampite.

Rog ceilalti colegi sa completeze urmatorii pasi de informare pentru un incepator SEO.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    32
    Posturi
    417
    Putere Rep
    29

1 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Ar trebui sa citeasca asta:
    SEO: The Free Beginner?s Guide From SEOmoz

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    36

1 out of 6 members found this post helpful.

Implicit

Rog inchiderea acestui topic. Multumesc

Rog in schimb toti cei care au trimis aceste reputatii negative sa justifice de ce ? E usor sa apesi pe un link doar din lipsa de respect...
    Ultima modificare făcută de MaXz; 10th April 2012 la 23:01.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Am redeschis topicul. Am creat o subsectiune speciala ptr incepatori, va rog sa postati aici.
    Toti cei care ati dat rating negativ aveti din partea mea rating negativ inapoi + ma gandesc sa dau si ban. Unora le e rusine ca sint incepatori si se razbuna prosteste. Nu avem nevoie de asa ceva.

MaXz felicitari ptr initiativa.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Bukum este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    10th September 2010
    Vârstă
    32
    Posturi
    417
    Putere Rep
    29

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Pentru incepatorii Wordpress ar mai fi si acest super ghid al lui Tudi: http://www.tudi.ro/wp-content/ghidse...-Wordpress.pdf
    Plus varianta oficiala de la Google care nu trebuie ratata: http://static.googleusercontent.com/...r-guide-ro.pdf

@MaXz: Nici eu nu am inteles de ce au sarit unii la tine cand ai venit cu aceasta initiativa, (am urmarit acele discutii) insa e bine ca pana la urma Krumel a inteles la ce te-ai referit.
    Sper sa se mai implice si altcineva in acest topic. Propun ca la final sa strangem toate pdf-urile, linkurile etc. si sa le postezi in primul tau post ca un "update" sa fie mai usor pentru useri.

B. Alex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    6th July 2011
    Locaţie
    Iasi, Romania
    Vârstă
    33
    Posturi
    173
    Putere Rep
    26

Implicit

O sa profit de acest topic sa vad daca pot gasi niste raspunsuri la intrebarile mele. As fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta.

1. Pe un keyword cu ~14.000 de cautari lunare plus alte cateva mii long tail si concurenta redusa, domeniu exact de keyword.com din 5 litere, de unde pot sa aflu daca acel produs "se vinde" ?

Sunt incepator, as dori sa urmez toate sfaturile lui Tudi din ghidul sau si sa ma folosesc de toate documentele oferite de voi. Multumesc!

Am uitat sa precizez, nisa amenajari interioare, obiecte de uz casnic.
    Ultima modificare făcută de B. Alex; 11th April 2012 la 11:45.
    Nu am dat gres. Doar am aflat 10,000 de moduri care nu functioneaza. (T. Edison)

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    96
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    96

Implicit

@Alex. Nu intotdeauna este de ajuns sa ajungi in top pentru a vinde. Intr-adevar, treaba unui SEO este sa aduca siteul in primele pozitii. Dar sunt produse pe care nu le vei vinde online oricat de multi vizitatori ai avea. Pentru ca pur si simplu amul prefera sa vina in magazin sa il probeze, testeze, etc, inainte de a-l cumpara.
    In plus, poti avea surpriza sa fii pe prima pozitie, dar concurentul aflar pe 2 sa vanda de 5 ori mai mult ca tine, pentru ca are mai multa experienta in UX. Conteaza foarte mult modul in care ai amplasate mesajele call to action, felul mesajului, etc. E o discutie mult mai ampla care poate fi dezvoltata separat, desi, daca nu ma insel este deja un thread pe aceasta tema.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    82
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    82

Implicit

1. as zice ca exista intotdeauna o proportie in interesul concurentei pe nisa respectiva si cifra de vanzari/profit. Rezultatele din prima pagina ar trebui sa fie edificatoare, verifica daca keywordul apare "obsesiv" in title, meta, etc, daca exista link building, etc. Daca primele 10 siteuri sunt creeate special, sau au interes principal pe keywordul tau, este clar ca acest interes se reflecta si in niste profituri. Ar mai fi varianta sa verifici si sa compari cuvinte asemanatoare in nisa cu keyword tool ca si valori CPC, nu este intotdeauna edificator dar in general preturi duble/triple pe long tails urile keywordului este din nou un indiciu. Ultima varianta este sa incerci o mini campanie adwords + afiliere pentru nisa respectiva, in cateva mii de clickuri poti sa realizezi un mic raport asupra interesului. Un landing page construit cu pricepere si multe cunostinte UX pot creea un plus de acuratete in raportul tau

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    36

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de B. Alex Vezi Post
    O sa profit de acest topic sa vad daca pot gasi niste raspunsuri la intrebarile mele. As fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta.

1. Pe un keyword cu ~14.000 de cautari lunare plus alte cateva mii long tail si concurenta redusa, domeniu exact de keyword.com din 5 litere, de unde pot sa aflu daca acel produs "se vinde" ?

Sunt incepator, as dori sa urmez toate sfaturile lui Tudi din ghidul sau si sa ma folosesc de toate documentele oferite de voi. Multumesc!
    Faptul ca o sa vinzi sau nu, cred ca tine in primul rand de tine in primul past dupa care de clientii tai.

Obligatiile tale :
    - realizeaza un website friendly ( usor de folosit si usor de inteles schema site-ului)
    - ofera un continut de calitate care sa contina tutoriale, informatii utile, video
    - pareri si opinii ai fostilor clienti
    - poate chiar posibilitatea de a alege intre un pret mai inalt dar cu o calitate mai buna si invers
    - suport tehnic pe website ( chiar doar cu adresa de messenger in cazul in care nu ai posibilitatea sa achizitionezi un script de suport tehnic )
    - informatii despre durata transportului si pretul acestuia
    - ofera posibilitatea clientilor de a ajunge cu usurinta la momentul achizitionarii

altele momentan nu imi trec prin cap, cat despre clienti terbuie sa stii ca un factor important este "moda" daca se mai poarta sau nu acel produs, incearca sa faci un mic sondaj realizand un simplu chestionar pe facebook sau chiar o pagina in care sa intrebi parerile posibililor clienti despre produsul tau.

- pentru inceput, dupa realizarea site-ului si dupa ce ai realizat cele spuse mai sus, incearca sa oferi cateva premii gratuit ( chiar daca e nevoie sa primesti un simplu like sau share ) important este sa aduci lumea pe site-ul tau, dupa care se poate discuta si despre pozitionarea in motoarele de cautare ( asta in cazul in care vezi ca ai potentia si clientii sunt interesati de produsul tau ).

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    82
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    82

Implicit

omul incearca sa se edifice de potential INAINTE de a investi in website.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Primii pasi in promovarea unui nou site !
    De MaXz în forumul Utile
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 24th January 2012, 15:17
  2. Pasi de urmat pentru o campanie Adwords
    De RCM în forumul Adwords
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 16th September 2011, 19:29
  3. Cum se fac primii pasi in online
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 2nd October 2010, 18:22
  4. Primii pasi pentru un prim magazin online...
    De Prometeu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 2nd December 2008, 00:30
  5. Primii virusi pentru Vista !
    De Toto în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th October 2005, 01:47

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii