Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Primii pasi in promovarea unui nou site !

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    35

Implicit Primii pasi in promovarea unui nou site !

Am tot vazut dezbateri in ultima perioada aici pe seopedia de tot felul, dar ceea ce ma dezamagit a fost faptul ca nu se mai discuta de seo ci de marketplace si alte probleme.

Totusi, nu sunt un expert ( asa cum avem pe forum cu siguranta ) dar multumita persoanelor precum Dan, lovelife si altii am reusit sa realizez o lista cu cativa pasi importanti pentru incepatorii seo.

In cazul in care incompetenta mea in domeniu este vizibila, va rog sa completati fiecare pas din aceasta lista (SINGURUL MEU OBIECTIV ESTE SA INVAT EU SI CEILALTI INCEPATORI).

Acum sa trecem la ale noastre, nu stiu cat e limita de caractere dar o sa incerc sa fiu scurt si la obiect.

1. Asigurate ca ai un domeniu usor de retinut, relevant pentru nisa ta.

2. Inainte de a publica site-ul online, fii sigur de faptul ca ai un continut de calitate, UNIC, cu informatii cat mai utile.

3. Daca partea cu, continutul si numele domeniului sunt pana la urma niste alegeri personale cand vine vorba de cele mai importante criterii SEO, ne'a Google decide. Sunt sigur ca multi va intrebati ce sa faceti imediat dupa ce aveti site-ul online ?

Eu as raspunde : aveti putina rabdare ! Intre timp asigurati-va ca toate paginile d-vs sunt in perfecta stare iar ca siteul se afla in coditii bune ( aici ar fi multe de zis dar sper ca alti experti sa isi dea cu parerea, eu doar o sa enumar cateva aspecte dupa parerea mea destul de importante : viteza de incarcare a paginii, spatiile dintre coduri , formatul link-urilor si asa mai departe.

4. Atunci cand aceste lucruri sunt cat de cat ok, ar fi cazul sa alegeti o lista de directoare de calitate ( dupa circa 1 - 2 saptamani si sa incepeti sa introduceti circa 10 - 15 in medie pe saptamana pentru timp de 3 saptamani 1 luna ).

Dupa prima luna sunt de parere ca fiecare stie ce are de facut, in functie de buget si obiective, dar totusi... Important este ca in primele 2 saptamani sa nu aglomerati site-ul cu un numar prea mare de link-uri.

5. Nu stiu daca acest pas trebuie sa fie aici, dar, asigurati-va ca aveti un sitemap iar acesta a fost introdus cu succes in WMT, asigurati-va ca robots.txt este follow si NU nofollow ( nu se stie niciodata ce plugin instalati ).

6. De aici consider ca numarul de advertoriale/link-uri achizitionat va face diferenta. Nu uitati ca pe forum se pot gasi tot felul de schimburi avantajoase pentru promovarea website-ului pe care il detineti.

O sa va rog sa imi scuzati lipsurile in materie de SEO si sa completati golurile nespecificate. Cam asta e tot ce stiu, daca voi stiti mai multe (si cu siguranta stiti) va rog sa adaugati parerile si ideile, deoarece doar in acest fel o sa fim mai productivi si o sa ne mearga mai bine tuturor.
    Ultima modificare făcută de MaXz; 24th January 2012 la 01:52.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

1. as adauga ca domenii le exact match functioneaza f bine pe lb romana, chiar pe tld uri org/net/info
    5. nu am suferit de lipsa sitemaps, cel putin nu la platformele wp
    6. a se urmarii o adaugare constanta in timp a linkurilor/advertorialelor si o diversitate ca si "target":
    -linkuri spre: www.site.tld, site.tld, site.tld/categorie/keyword, site.tld/tag/keyword, site.tld/articol-cu-keyword
    -anchore cu sufixe, daca urmarim keyword "pantofi", adaugam moderat si linkuri cu pantofi 2012, pantofi online, pantofi dama, etc
    -anchore "family", daca urmarim keyword "pantofi", adaugam moderat si linkuri cu papuci, pantofiori, incaltaminte, etc
    (sufixe, family le puteti afla usor cu adw tool )

In plus luati in calcul ca gwt vede linkurile ca si total din pagini, nu din siteuri, daca ati pus luna asta un singur link, dar este sitewide dintr un site cu 100.000 pagini, va aparea o curba periculoasa in cazul in care lunile anterioare ati luat doar siteuri mici sau advertoriale.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de MaXz Vezi Post
    Am tot vazut dezbateri in ultima perioada aici pe seopedia de tot felul, dar ceea ce ma dezamagit a fost faptul ca nu se mai discuta de seo ci de marketplace si alte probleme.
    Colegule, ma tem ca nu vazusi bine
    Practic insasi termenul de "primii pasi in promovarea unui nou site" largeste aria.
    Dar banuiesc ca te referi la seo.
    In ideea asta, avem deja un ghid de optimizare destul de cuprinzator.
    Ca noutati, ultimul "racnet" este promovarea in social media, lucru total diferit de seo, datorita linkurilor nofollow.
    Facebook mai exact, minunea de retea sociala care nu iti ofera o chestie extrem de banala, implementata pe marea majoritate a retelelor de socializare: ultimii vizitatori (de ce oare?).

Revenind la ale noastre, ghidul e destul de complet si cuprinde studiul cuvintelor cheie, al concurentei... cam tot ce ai nevoie.
    Totul e sa ai clar in minte scopul site-ului, in functie de care iti planifici actiunile si estimezi costurile.

Sa nu uit: Pentru experienta, poti participa la testul initiat de alt coleg si "dezvoltat" de mine privind valoarea title pentru link.
    Ultima modificare făcută de Sorin Frumuseanu; 24th January 2012 la 03:30.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

odiv este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    9th April 2008
    Locaţie
    Vaslui
    Vârstă
    39
    Posturi
    274
    Putere Rep
    31

Implicit

Totusi pentru a adauga o "naturalete" link-urile pe care le achizitionati ar fi indicat sa puneti link-uri spre homepage sau pagini interne pe cuvinte gen: aici, click aici, site, pagina ...
    Si de asemenea ar trebui tinut cont si de un raport intre link-urile do-follow si cele no-follow, consider ca in algoritmii lui G sigur se afla si acest lucru!

impelo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    7th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    304
    Putere Rep
    26

Implicit

As mai adauga si eu ceva, desi nu sunt expert, ci un simplu incepator, insa am observat din proprie experienta.
    7. Daca iti faci un blog, asigura-te ca ai un flux continuu de articole. In cazul in care ai un numar mai mare de la inceput (fie ca le-ai scris in timp, fie ca le-ai cumparat), lansezi blogul cu cateva articole, care ulterior sa se posteze automat zilnic. Un articol-doua pe zi, in functie de asteptarile pe care le ai de la site.
    8. Cu continut unic si o nisa nu foarte ocupata, poti creste in primele cautari si poti avea succese rasunatoare.. chiar si fara promovare.

Asa cum am zis, din proprie experienta am constatat aceste aspecte.

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Colegule, ma tem ca nu vazusi bine
    Am vazut foarte bine, si stiu despre ce vorbesti. Intentia mea era alta, daca un interesat intra pe seopedia ( banuiesc ca il intereseaza optimizarea seo ). Cat despre faptul ca am zis de tot felul de dezbater ma refeream la un alt lucru intamplat recent pe site, dar nu mai conteaza.

Oricum ce este de punctat ca ai scos in evidenta o altfel de promovare la fel de utila.
    +1 pentru acest lucru.

Eu am incercat cu un RSS ce posteaza automat pe Facebook si cat de cat merge treaba. Sunt diverse planuri pe care trebuie sa le abordezi. Totusi tin sa specific ca in cazul tau site-ul are deja un numar considerabil de articole si o vechime, eu aici incerc sa clarific si sa aflu toti pasii pentru un site inregistrat de mai putin de 24h.

Cat despre acel ghid din cate am vazut a fost facut la inceputul lui 2008, sunt sigur ca multe dintre acele lucruri au ramas la fel, dar altele au fost schimbate, suntem totusi in 2012 cred ca noutatile trebuie sa le aflam cat mai repede posibil.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Corect, abordarea e diferita in functie de scop site.
    Pentru un site de companie, magazin online, servicii de orice fel e simplu:
    1. Studiul cuvintelor cheie
    2. Serviciile aranjate in pagina in functie de cuvintele cheie
    3. Monitorizare site uptime (obligatoriu).
    4. Upload content de calitate
    5. Verificare erori in webmaster tools (bing si google deopotriva)
    6. Verificare linkuri invalide cu xenu
    7. Lansare site prin comunicate de presa
    8. Inscriere in directoare web, publicare de articole in directoare de articole.
    9. Daca mai e cazul, inscriere site in cataloage firme.
    10. Comunicare periodica cu clienti si potentiali clienti de pe propriul blog.
    11. Analiza concurenta: de unde isi trag linkurile? Chiar daca esti incepator, nu consider ca e cazul sa stai cu lupa pe concurenta:de multe ori nici ea nu stie ce face.

12. In functie de nisa, ar putea ajuta si un forum.
    Cei mai vechi au remarcat cu siguranta cautari frecvente pentru "produs" + "forum". Tot in zona de comunicare intra.

13. Uneori ar ajuta, la inceput, o promovare in Adwords, retele sociale, dar asta tine mai mult de vizibilitate.

Pentru site-uri concepute doar pentru trafic, alte metode.

Cat despre rss care posteaza automatpe facebuc, nu am inteles inca la ce ajuta linkurile nofollow, fara anchor text.
    Similar si twitter Cu toata stima, inca nu am.
    Avem colegi specializati pe promovare in social media. Nu-i inteleg dar le respect munca + ca pentru mine inseamna un concurent mai putin pe seo
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Promovarea unui site
    De Gabriel Puscuta în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 8th November 2010, 12:56
  2. Cum se fac primii pasi in online
    De Eradu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 29
    Ultimul Post: 2nd October 2010, 19:22
  3. Primii pasi pentru un prim magazin online...
    De Prometeu în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 2nd December 2008, 01:30
  4. Promovarea unui blog medical in limba engleza
    De Psyche în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 21st February 2007, 16:09
  5. Promovarea unui site educational in limba engleza
    De Psyche în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th February 2007, 01:13

Permisiuni postare