Am tot vazut dezbateri in ultima perioada aici pe seopedia de tot felul, dar ceea ce ma dezamagit a fost faptul ca nu se mai discuta de seo ci de marketplace si alte probleme.
Totusi, nu sunt un expert ( asa cum avem pe forum cu siguranta ) dar multumita persoanelor precum Dan, lovelife si altii am reusit sa realizez o lista cu cativa pasi importanti pentru incepatorii seo.
In cazul in care incompetenta mea in domeniu este vizibila, va rog sa completati fiecare pas din aceasta lista (SINGURUL MEU OBIECTIV ESTE SA INVAT EU SI CEILALTI INCEPATORI).
Acum sa trecem la ale noastre, nu stiu cat e limita de caractere dar o sa incerc sa fiu scurt si la obiect.
1. Asigurate ca ai un domeniu usor de retinut, relevant pentru nisa ta.
2. Inainte de a publica site-ul online, fii sigur de faptul ca ai un continut de calitate, UNIC, cu informatii cat mai utile.
3. Daca partea cu, continutul si numele domeniului sunt pana la urma niste alegeri personale cand vine vorba de cele mai importante criterii SEO, ne'a Google decide. Sunt sigur ca multi va intrebati ce sa faceti imediat dupa ce aveti site-ul online ?
Eu as raspunde : aveti putina rabdare ! Intre timp asigurati-va ca toate paginile d-vs sunt in perfecta stare iar ca siteul se afla in coditii bune ( aici ar fi multe de zis dar sper ca alti experti sa isi dea cu parerea, eu doar o sa enumar cateva aspecte dupa parerea mea destul de importante : viteza de incarcare a paginii, spatiile dintre coduri , formatul link-urilor si asa mai departe.
4. Atunci cand aceste lucruri sunt cat de cat ok, ar fi cazul sa alegeti o lista de directoare de calitate ( dupa circa 1 - 2 saptamani si sa incepeti sa introduceti circa 10 - 15 in medie pe saptamana pentru timp de 3 saptamani 1 luna ).
Dupa prima luna sunt de parere ca fiecare stie ce are de facut, in functie de buget si obiective, dar totusi... Important este ca in primele 2 saptamani sa nu aglomerati site-ul cu un numar prea mare de link-uri.
5. Nu stiu daca acest pas trebuie sa fie aici, dar, asigurati-va ca aveti un sitemap iar acesta a fost introdus cu succes in WMT, asigurati-va ca robots.txt este follow si NU nofollow ( nu se stie niciodata ce plugin instalati ).
6. De aici consider ca numarul de advertoriale/link-uri achizitionat va face diferenta. Nu uitati ca pe forum se pot gasi tot felul de schimburi avantajoase pentru promovarea website-ului pe care il detineti.
O sa va rog sa imi scuzati lipsurile in materie de SEO si sa completati golurile nespecificate. Cam asta e tot ce stiu, daca voi stiti mai multe (si cu siguranta stiti) va rog sa adaugati parerile si ideile, deoarece doar in acest fel o sa fim mai productivi si o sa ne mearga mai bine tuturor.