diet.popu, ma uitam azi pe IBL-urile de la site-urile prezentate de tine si am ajuns al o concluzie: link-urile date pe site-urile de tip tumblr nu sint cine stie ce valoroase. Pot avea un singur cuvant cheie, daca vrei mai multe ele apar cu "-". In plus, anchor textul nu exista, e de fapt o imagine.
Site-ul pe care l-am analizat abia are Domain Authority 19/100, 43% din anchor text e [img], iar 24% sint pe acelasi IP american.
La cautarea principala, dupa nume de domeniu, site-ul e pe pagina 2, ptr 2 cuvinte cheie pe pagina 5 si ptr un cuvant cheie n-am mai cautat ca nu are rost.
Asta in conditiile in care site-ul mai avea si alte link-uri catre el, aka directoare romanesti, care cred ca au valoare mult mai mare. Alte link-uri veneau de la comentarii pe bloguri dofollow englezesti, care cred ca si alea sint cu mult mai bune.
Am mai vazut, de data asta la link-uri facute de alti useri, link-uri de pe squidoo. Multe din ele au nofollow pe link-uri sau meta noindex,nofollow.
Acum ce vreau sa zic e ca degeaba faceti astfel de lucruri daca va limitati doar la ele. Nu e indeajuns sa spamati civilizat tumblr, squidoo, retelele sociale, .edu daca ele nu au o valoare si nu dainuiesc in timp.
Stiu, sint clienti multi care cumpara link-uri la kg, dar asta nu inseama ca oferiti servicii profesionale de link building (se scrie despartit).
Cred ca daca ati reusi sa diversificati link-urile ati scapa de filtrul de "pasibil de spam" si ati avea rezultate mai bune. Oricum, nu e nici un secret in metoda asta... sint multi care o folosesc, important e sa o folosesti cum trebuie.