Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 35

Subiect: Optimizarea vitezei / htaccess

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    477
    Putere Rep
    27

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Optimizarea vitezei / htaccess

Salutare Bogdan! Ma bucur sa vad tineri ambitiosi ca tine si care nu se dau guru in acest domeniu. De invatat avem toti, chiar si cei care sunt experti sau se considera experti. Daca nu este cu suparare, am sa iti dau cateva sfaturi pentru ca am putin timp liber si mai citesc cate ceva pe ici pe colo. Comunitatea asta are baieti capabili in domeniul SEO si ar trebui sa mai ceri ajutor din cand in cand. Stii, majoritatea uita cum a fost la inceputul carierei si este pacat sa nu ai respect fata de persoanele care sunt la inceput de drum, indiferent de domeniul in care activezi. Uite ce cred ca ar trebui sa faci la site-ul tau:

1. La instalarea unei teme WordPress, primul lucru care trebuie facut este sa redenumesti folderul temei in ceva care are legatura cu domeniul de activitate al site-ului. In cazul tau, nu ar trebui sa fie "zerif-lite", ci "web-design", sau "seo", etc. Daca vrei sa faci acum acest lucru, descarca tema in calculatorul tau, o redenumesti, urmezi pasii de la punctul 3, o incarci si o activezi.
    2. Orice tema WordPress, are un fisier CSS, care se numeste style.css. Deschizi fisierul respectiv cu un editor de text si modifici datele de acolo. Nu este OK, sa apara "Theme Name: Zerif Lite"
    3. Este foarte bine sa schimbi URL-ul catre folderul "wp-content", adica sa nu mai fie /wp-content/themes/, sa fie ceva de genul /fisiere-seo/themes/. Cum faci asta:

In structura WordPress (totul se face dupa instalarea WordPress si a temei), editezi fisierul wp-config.php si jos de tot adaugi asta:

/** Setează variabilele WordPress și fișierele incluse. */
    define ('WP_CONTENT_FOLDERNAME', 'fisiere-seo');
    define ('WP_CONTENT_DIR', ABSPATH . WP_CONTENT_FOLDERNAME) ;
    define('WP_SITEURL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] . '/');
    define('WP_CONTENT_URL', WP_SITEURL . WP_CONTENT_FOLDERNAME);

require_once(ABSPATH . 'wp-settings.php');
    header("Last-Modified: " . the_modified_date());

Dupa adaugarea codului respectiv, redenumesti fisierul wp-content in fisiere-seo, sau ce vrei tu dar sa fie acelasi nume ca in prima linie de cod, unde scrie fisiere-seo

4. Cresterea vitezei de incarcare in browser - poti testa site-ul inainte de adaugarea codului in .htaccess, cu PageSpeed Insights, de la Google. Editezi fisierul .htaccess si adaugi in partea de sus urmatorul cod de optimizare:

#Start Optimizare SEO on-page
    <IfModule mod_expires.c>
    FileETag none
    ExpiresActive on
    # Perhaps better to whitelist expires rules? Perhaps.
    ExpiresDefault "access plus 1 month"
    # cache.appcache needs re-requests
    # in FF 3.6 (thx Remy ~Introducing HTML5)
    ExpiresByType text/cache-manifest "access plus 0 seconds"
    # Your document html
    ExpiresByType text/html "access plus 0 seconds"
    # Data
    ExpiresByType text/xml "access plus 0 seconds"
    ExpiresByType application/xml "access plus 0 seconds"
    ExpiresByType application/json "access plus 0 seconds"
    # RSS feed
    ExpiresByType application/rss+xml "access plus 1 hour"
    # Favicon (cannot be renamed)
    ExpiresByType image/x-icon "access plus 1 week"
    # Media: images, video, audio
    ExpiresByType image/gif "access plus 1 month"
    ExpiresByType image/png "access plus 1 month"
    ExpiresByType image/jpg "access plus 1 month"
    ExpiresByType image/jpeg "access plus 1 month"
    ExpiresByType video/ogg "access plus 1 month"
    ExpiresByType audio/ogg "access plus 1 month"
    ExpiresByType video/mp4 "access plus 1 month"
    ExpiresByType video/webm "access plus 1 month"
    # HTC files (css3pie)
    ExpiresByType text/x-component "access plus 1 month"
    # Webfonts
    ExpiresByType font/truetype "access plus 1 month"
    ExpiresByType font/opentype "access plus 1 month"
    ExpiresByType application/x-font-woff "access plus 1 month"
    ExpiresByType image/svg+xml "access plus 1 month"
    ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject "access plus 1 month"
    # CSS and JavaScript
    ExpiresByType text/css "access plus 1 year"
    ExpiresByType application/javascript "access plus 1 year"
    ExpiresByType text/javascript "access plus 1 year"
    <IfModule mod_headers.c>
    Header append Cache-Control "public"
    </IfModule>
    <IfModule mod_deflate.c>
    # force deflate for mangled headers
    # developer.yahoo.com/blogs/ydn/posts/2010/12/pushing-beyond-gzipping/
    <IfModule mod_setenvif.c>
    <IfModule mod_headers.c>
    SetEnvIfNoCase ^(Accept-EncodXng|X-cept-Encoding|X{15}|~{15}|-{15})$ ^((gzip|deflate)\s*,?\s*)+|[X~-]{4,13}$ HAVE_Accept-Encoding
    RequestHeader append Accept-Encoding "gzip,deflate" env=HAVE_Accept-Encoding
    </IfModule>
    </IfModule>
    </IfModule>
    # HTML, TXT, CSS, JavaScript, JSON, XML, HTC:
    <IfModule !mod_filter.c>
    # Legacy versions of Apache
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/plain text/css application/json
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml application/xml text/x-component
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml application/rss+xml application/atom+xml
    AddOutputFilterByType DEFLATE image/svg+xml application/vnd.ms-fontobject application/x-font-ttf font/opentype
    </IfModule>
    #Expire Header
    <FilesMatch "\.(ico|jpg|jpeg|png|gif|js|css|swf)$">
    ExpiresDefault "access plus 2 hours"
    </FilesMatch>
    # compress text, html, javascript, css, xml:
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
    AddType x-font/otf .otf
    AddType x-font/ttf .ttf
    AddType x-font/eot .eot
    AddType x-font/woff .woff
    AddType image/x-icon .ico
    AddType image/png .png
    <IfModule deflate_module>
    <IfModule filter_module>
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain text/html
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml application/xml application/xhtml+xml application/xml-dtd
    AddOutputFilterByType DEFLATE application/rdf+xml application/rss+xml application/atom+xml image/svg+xml
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/css text/javascript application/javascript application/x-javascript
    AddOutputFilterByType DEFLATE font/otf font/opentype application/font-otf application/x-font-otf
    AddOutputFilterByType DEFLATE font/ttf font/truetype application/font-ttf application/x-font-ttf
    </IfModule>
    </IfModule>
    # Final Optimizare on-page

Ai aici cateva optiuni de optimizare standard, dar sunt mult mai multe. Daca ai nevoie de ajutor, poti cere aici fara jena. Cu siguranta se va gasi cineva sa te ajute. Trebuie sa fii constient ca website-ul tau de prezentare conteaza pentru client. daca tu oferi astfel de servicii si site-ul tau nu este OK, nu vei avea clienti.

Toata stima!

bogdanpodina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    15
    Data înscrierii
    11th October 2016
    Locaţie
    Baia Mare
    Posturi
    73
    Putere Rep
    15

Implicit

Multumesc mult pentru sfaturi !
    Nu am lucrat prea mult la site-ul meu . am cumparat domeniul pentru alta afacere , dar am vandut-o
    Si o sa vreau sa-l folosesc pentru altceva , dar nu acum . asa ca m'am gandit ca momentan sa pun doar un wordpress cat de cat, de prezentare pe el.
    Poti sa'mi lasi un id de skype, sau email , sau orice?
    Multumesc mult!

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    42

Implicit

@vertedi: la ce ajuta punctele 1, 2 si 3?

Kidde este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    16
    Data înscrierii
    22nd December 2015
    Locaţie
    Bistrita
    Vârstă
    30
    Posturi
    78
    Putere Rep
    16

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    @vertedi: la ce ajuta punctele 1, 2 si 3?
    Ajuta la seo.
    Url-ul fisierelor css,js,etc.. au un cuvant seo in loc de wp-contect.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Citat Postat în original de Kidde Vezi Post
    Ajuta la seo.
    Url-ul fisierelor css,js,etc.. au un cuvant seo in loc de wp-contect.
    Poti argumenta?
    Eventual un test facut de cineva, undeva?

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    477
    Putere Rep
    27

Implicit

Da, uite la ce ajuta punctele 1,2 si 3, cu toate ca si voi stiti aceste lucruri dar na, tre sa argumentam. Referitor la platforma WordPress, sunt foarte multe persoane pricepute care prezinta tot felul de servicii si aici ma refer la cei care activeaza in SEO si Web Design, dar ignora cateva aspecte minore la instalarea unei platforme WP.

1. De ce trebuie schimbat numele folderului temei - pai frumos este sa apara pe site-ul tau in limba romana /wp-content/themes/enfold/, de exemplu? Nu este mai OK, sa apara /wp-content/themes/tractoare/ (pentru un site de tractoare)?
    2. De ce sa modifici datele din style.css - pai daca tu creezi un website pentru nu's ce companie si in style.css, raman alte date, este OK? De ce sa stie toata lumea ca tu folosesti o tema cu nu's ce nume si poate care are si probleme de securitate!
    3. Redenumirea folderului /wp-content/ tine in primul rand de securitate la nivel de atacuri automate si apoi de design-ul codului sursa. Una este sa ai /wp-content/themes/enfold si altfel arata /fisiere-seo/themes/tractoare de ex.

La partea de securitate in WordPress, trebuiesc indeplinite cel putin 10 conditii vitale, printre care se afla si redenumirea fisierului wp-content sau schimbarea URL-ului la toate fisierele WordPress.

Dan
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Citat Postat în original de vertedi Vezi Post
    Da, uite la ce ajuta punctele 1,2 si 3,
    Kidde a spus ca ajuta la SEO si eram curios cum anume.
    In rest, ca e "frumos" sa fie folderul nustiucum... e complet irelevant pentru mine. Cat despre securitate, poti fi sigur ca daca aia era problema, era un nume random la fiecare instalare (cum e adminul de la presta).
    Cand cumperi o tema, depinde de licenta ei. Daca n-o faci tu, "frumos" e sa nu scrii numele tau pe ea.

Dar astea sunt subiecte de dezbatut care n-au neaparat legatura cu SEO. Ma interesa in ce fel are legatura specific, numele folderelor in instalarea ta, atata timp cat nu sunt vizibile in niciun url. Daca folosesc debian in loc de centos imi da vreun premiu?

Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    477
    Putere Rep
    27

Implicit

Este OK cum spui tu @Dan. Folderele sunt vizibile in URL-urile imaginilor, CSS, JS, etc, daca la asta te refereai cu "atata timp cat nu sunt vizibile in niciun url". Din punctul meu de vedere, un cod sursa fara /wp-content/, arata mai bine si ma pazeste cat de cat. Acum, ce sa spun, fiecare cu parerea lui si eu respect parerea oricui.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    28th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    28

Implicit

@vertedi
    Nu am personalizat niciodata wp-content pentru ca am descoperit tarziu chestia asta si, in conditiile in care am sute de articole, imagini, etc, si folosesc unele module mai complexe, m-am gandit sa nu zapacesc site-ul. Daca se face modificarea asta din mers, nu trebuiesc modifecate si url-urile atasamentelor deja existente in baza de date?
    Multumesc!

Legat de contradictiile de aici, din punct de vedere SEO ar fi doar includerea unui kw in url-ul tuturor atasamentelor. Personal nu vad cu ochi buni chestia asta, prefer sa gestionez kw-urile atasamentelot din numele fisierului si alt. Daca as ranka si pe articole la fel ca pe imagini, as fi rege . Am site-uri care au picat de mult, nu mi-am mai dat interesul de luni de zile pentru ca am abandonat nisele, dar inca primesc vizite din cautarile dupa imagini.

Dan
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Citat Postat în original de Mishu Vezi Post
    Legat de contradictiile de aici, din punct de vedere SEO ar fi doar includerea unui kw in url-ul tuturor atasamentelor. Personal nu vad cu ochi buni chestia asta.
    Mi se pare aberant sa faca google chestia asta. Sa dea valoare pe baza unui folder intern, neafisat in site nicaieri. Majoritatea site-urilor mari folosesc un CDN, iar WP chiar ofera varianta asta gratuit, caz in care url-ul imaginilor n-are nicio legatura cu nimic. Dar daca cineva are argumente cu privire la asta, eventual bazate pe un test, pe o logica oarecare, le ascult.

Legat de securitate si de chestiunea din htaccess prezentata de vertedi, am iarasi rezerve. Eu vad altfel securitatea (adica ai un plugin vulnerabil, preferi sa il ascunzi sau sa il corectezi?). Iar despre htaccess, eu as zice ca regulile alea nu sunt bune pentru toti. In primul rand ca multi folosesc nginx, nu apache, apoi fiecare regula expusa acolo ar trebui sa fie inteleasa, abia apoi implementata.

Gandeste-te ca un cetatean incepator de pe forum pune cum scrie acolo, cache la css un an. In timp ce dezvolta site-ul, ca testeaza si el daca merge bine inainte sa fie gata. Cat dureaza sa se prinda unde e problema si de ce nu vede modificarile? Sau altfel - ala chiar face cache la css versionat? De aia am zis, sunt subiecte de dezbatut, nu trebuie luate de bune din prima. Aviz amatorilor.
    Trust, but verify.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cresterea vitezei unui site in wordpress
    De Stefania Trandafir în forumul WordPress
    Răspunsuri: 34
    Ultimul Post: 24th November 2013, 18:09
  2. Optimizarea onpage
    De Tom în forumul Google
    Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 11th October 2012, 20:36
  3. google VS optimizarea off-site
    De Paul în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 26th May 2012, 21:15
  4. Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 11th December 2011, 13:07
  5. Optimizarea mai potrivita
    De RandomHero în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 3rd May 2011, 10:37

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •