@Mishu - nu se zapaceste nimic din WordPress, daca se schimba URL-ul, folderului wp-content. Informatia se va lua automat din noul folder. Problema este doar daca ai adaugat manual in ceva articole sau pagini, imagini care se servesc din /wp-content.
@Dan - Scriam pe undeva ca parerile sunt impartite si in general pe forum se discuta din experienta. Fiecare persoana care activeaza in acest domeniu, are modul sau de lucru si daca impartaseste ceva aici, eu de exemplu testez, dupa care comentez sau vin cu argumente pro sau contra. Referitor la CDN si variantele gratuite, sunt apa de ploaie! Daca folosesti un CDN, pentru incarcarea imaginilor de acolo sau a fisierelor CSS, JS, vei constata ca procentul de optimizare scade foarte tare. Daca eu activez in domeniul SEO si prezint servicii de optimizare SEO on-page si off-page, website-ul meu trebuie sa fie bine optimizat altfel, ramane loc de iterpretare.
Eu tin foarte mult la partea tehnica a unui website si mai ales la website-urile mele care au un procent bun de optimizare si asta se datoreaza si codurilor adaugate in .htaccess. Daca cineva adauga acele coduri in .htaccess, nu au cum sa faca rau si se pot sterge in cateva secunde. NGINX-ul, ignora .htaccess-sul, deci codurile respective nu au valoare dupa cate stiu eu.
Eu am mai avut discutii legate de PageSpeed, pe acest forum si nu sunt multi care stiu intr-adevar sa optimizeze un site, cu toate ca prezinta servicii de optimizare, dar pareri au si majoritatea contra. Ce am scris despre optimizarea platformei WordPress, am scris din experienta si daca la mine functioneaza la zeci de site-uri, de ce nu ar functiona si la altii? A testat cineva codurile din .htaccess si a fost problema? Instaleaza WordPress, undeva, fa un test cu PageSpeed, apoi adauga codurile respective in .htaccess si vezi diferenta. Fa orice modificare in orice fisier CSS si vei vedea ca modificarea se vede instant - codurile din .htaccess, nu creaza fisiere .html, care sa fie servite in browser.
Este bine cum spui tu "De aia am zis, sunt subiecte de dezbatut, nu trebuie luate de bune din prima. Aviz amatorilor.". La modul general, daca la o discutie pe forum sau oriunde in alta parte, cand vii cu argumente contra, ar trebui sa testezi intai varianta pusa in discutie si apoi sa argumentezi, altfel, discutam in contradictoriu doua saptamani si fara valoare.