@Mishu - First time byte tine de mai multi factori, printre care server, cache, php, retea etc.
La conturile shared, unele hosturi fac o chestie pe care n-o inteleg pe deplin, dar am mai mentionat-o. Cand site-ul nu are vizite, se sterge din cache (al lor). Cand e accesat prima oara dupa o zi (sa zicem), dureaza extrem de mult pana se incarca, pentru ca cel mai probabil intai se populeaza cache, apoi este servit catre utilizator. Nu cred ca e ceva ce poti face in sensul asta in afara de un script automat care sa viziteze site-ul ocazional.
Altfel da, de principiu un server local (acelasi oras cu cel care face testul) cu ceva cache, nginx, php7, memcache/redis si suficient de "liber" va incepe sa serveasca pagina mult mai repede decat serverele shared. Conturile shared nu folosesc ultimele tehniologii din simplul motiv ca exista scripturi ale utilizatorilor care nu merg pe nginx sau/si nu sunt compatibile cu php7, iar compania de hosting nu o sa stea la fiecare sa il intrebe "dar tu ce folosesti, ia sa vedem, merge?".
Compresia "on the fly" de care spunea vertedi in instructiunile lui de htaccess este buna in cele mai multe cazuri, cu mentiunea ca intarzie putin raspunsul serverului (trebuie sa comprime contentul) si trebuie sa stii ce faci. Adica nu are sens sa comprimi si imaginile, care sunt deja comprimate. Instructiunile lui par ok dealtfel in sensul asta.
Wordpress are cateva pluginuri de cache foarte bune (eu folosesc w3total cache) care pe langa instrucitunile in htaccess (pe care eu nu le folosesc, ca am nginx) face cache la pagini, la bucati de php, la obiecte din db. Astfel, nu este nevoie ca serverul sa proceseze nimic in 99% din cazuri, doar serveste content static.
Nu ma pricep sa spun ce mai este intre site-ul tau si marele internet atunci cand esti pe un server shared cu litespeed, deci nu pot sa iti dau un sfat in sensul asta. Compania de hosting iti raspunde cel mai bine la intrebare. Cert e ca atunci cand serverul lor e aglomerat, ai de suferit. Si aglomeratia nu tine de ei, ci de "vecinii" tai de pe server.
Ce am spus eu si repet - nu luati de bun orice scrie pe internet. Faceti backup, testati diverse, folositi https://www.webpagetest.org/ care are mai multe locatii si browsere si va da informatii despre raspunsurile serverului la fiecare element de pe pagina. Exista cazuri in care codul lui vertedi, in lumea reala, poate sa faca un site sa se miste greu. De aia ar trebui, dupa parerea mea, inteleasa fiecare instructiune si vazut daca se aplica.

Răspunde cu citat