Din punctul meu de vedere, linkurile nofollow servesc la o imagine cat mai naturala in fata lui google. Nu cred ca exista un site care sa beneficieze numai si numai de linkuri dofollow, si daca este, clar bate la ochi. Si atunci intervin aceste linkuri nofollow care adauga naturalete proiectului tau. Linkurile nofollow mai servesc la stabilirea cuvantului cheie, desi nu as pune prea mare accent pe asta, cel putin nu eu, pentru ca incerc sa imi stabilesc cuvantul cheie din titlul paginii, descrierea acesteia si cuvintele cheie din pagina respectiva, in rest pun cu totul alte cuvinte cheie, evit sa folosesc exact match. Pentru cei care se intreaba, da, functioneaza.
Legat de proiect, as putea contribuii si eu cu un blog generalist, daca este ok, da-mi un pm Roby.
Le folosesc la inscrieri in directoare web pe expresiile netargete. Adica daca directorul e cu link nfollow pe anchor, ii dau alta valoare, mai putin interesanta.
E superb.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Da, influenteaza pozitiile in SERP link-urile nofollow, dar conteaza mai ales domeniul (cat de mult autoritate are) din care primesti acel link nofollow... Nu e tot una ca "Jimmy" are un blog si iti pune un link nofollow sau plasezi unul pe Google + / Pinterest, care e tot nofollow..
Am facut anul trecut un mic test chiar dupa primul Pinguin (cand umbla vorba ca trebuie sa ai un profil de backlink-uri cat mai natural si sa se puna accent mail mult pe social media).
Site-ul era unul de afiliere (Squeeze page)... site-ul era deja stabil pe keyword-ul principal undeva pe pozitia 300. Long-tail-urile erau pe pozitiile 100+.
Link-uri au fost aduse in mai multe blast-uri:
1. Prima serie de blast au fost comentarii pe bloguri (toate nofollow) dar articolele erau din nisa / keyword-ul pe care-l promovat.
Rezultat: dupa acest blast keyword-u principal a urcat vreo 80 pozitii.
2. Al doilea blast a fost niste wiki-uri, tot nofollow.
Rezultat keyword principal: a urcat vreo 50+ pozitii
3. Al 3-lea blast au fost Social Media (Google+, Facebook, Pinterest etc)
Rezultat keyword principal: a urcat pana pe pozitia 33 (pagina 4)
A urmat update-ul de PageRank din 2 August, fiind toate link-urile nofollow, site-ul nu a primit PageRank, dar s-a miscat in SERPs.
Deci in concluzie: influenteaza pozitiile in SERPs, nu paseaza PR, dar paseaza relevanta!
Poate ca nu creste pe cuvantul cheie folosit in ancora, dar trebuie vazut daca domeniul primeste trafic pe alte cuvinte cheie,long tail, etc
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
update :
Dupa o saptamana, siteul se claseaza in top 200 cu doua linkuri nf. sitewide.
Revin cu noutati saptamana viitoare.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Ceva news Roby?
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Din pacate o serie de probleme m-au impiedicat sa ii mai aduc linkuri noi. A avut la un moment dat un boost, urcand pana in pagina 7 , dupa aceea coborand iarasi. Se mentine totusi in top 200.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
am pus si eu doar linkuri no follow pe un site si a urcat destul de bine. Nisa este totusi slabuta . Functioneaza pe ancora ...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)