Vezi Rezultate Sondaj: Linkurile nofollow lasa sa treaca PR / trust / anchor text ?

Alegători
25. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Da, linkurile nofollow lasa sa treaca PR / trust / anchor text.

8 32,00%
  • Nu, linkurile nofollow nu lasa sa treaca PR / trust / anchor text.

17 68,00%
Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Linkurile nofollow inutile ?

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit Linkurile nofollow inutile ?

Tocmai ce am gasit un articol foarte interesant legat de atributul nofollow. Google insista foarte mult pe atributul "nofollow" atunci cand vine vorba despre PR / PR sculpting si anchor text.

SEO Experiment: Nofollow Links DO Pass Value & Rankings in Google | SocialSEO.com

Credeti ca linkurile nofollow sunt inutile ? Atentie, nu este vorba de eventualele vizite din linkurile respective.

Sondajul se refera strict la eventualul PR / trust / anchor text, pe care linkurile cu atribut nofollow il ofera. Voturile sunt anonime.

Later Edit: As ruga un moderator / admin sa corecteze titlul poll-ului: Linkurile nofollow lasa sa treaca PR / trust / anchor text ?
    Ultima modificare făcută de Nichita; 30th November 2010 la 01:58. Motiv: Typo !
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Daca google decide sa dea ceva valoare acelui link pai atunci asa o sa fie. Dar atata timp cat faci o afirmatie, gen "Nu transfera PR si link juice", de fapt o promisiune, atunci trebuie sa o respecti.

In legatura cu experimentul, daca au avut linkuri nofollow din comentarii pe site-uri care nu sunt controlate de ei, atunci e posibil ca cineva sa schimbe tema pt o zi sau doua si automat sa aibe linkuri dofollow (daca permite tema noua).

Nu stiu de ce nu incercam noi aceste experimente, ori suntem "experti seo" ori nu mai suntem.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

In mod sigur daca exista nofollow nu se "transfera" anchor text
    Din ce am citit 95% pana acum sunt sigur ca nu se transfera PR
    In legatura cu Trust Rank , cred ca ajuta si intareste trust-ul domeniului, probabil e echivalentul 1 dofollow =20 nofollow, e teoria nesustinuta de un experiment.
    Eu mai folosesc link-urile nofollow si pentru variatia ancorelor, si pentru ca consider ca google vede mai natural un site care are si link-uri nofollow nu doar dofollow, probabil este si un raport optim
    Dar atata timp cat faci o afirmatie, gen "Nu transfera PR si link juice", de fapt o promisiune, atunci trebuie sa o respecti.
    Google spune multe, dar care nu sunt regasite in practica, de exemplu recomanda sa nu se mai foloseasca url friendly, dar totusi Matt Cutts pe blogul lui foloseste, si din practica am vazut ca conteaza.
    Ultima modificare făcută de lovelife; 30th November 2010 la 01:54.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

Eu am votat NU, desi vroiam DA Oboseala...

Oricum, eu am mai discutat o data intr-un thread de-al lui No_Name punctul de vedere cu privire la acest aspect: Are nofollow links irrelevant?

Bine, acolo tratam mai mult subiectul Social Media, insa poate fi extrapolat.

Imi reiau o singura idee de acolo: Eu zic ca rel=nofollow si-a cam depasit "atributiile" in momentul in care a trecut de la "a opri spammeri" la "a opri link juice" sau page rank sau ce le mai trece unora prin cap.

In plus, putin mai departe de intrebarea ta, un site are nevoie si de linkuri no-follow. In mometul asta sunt atat de multe surse de linkuri no-follow. Daca un site nu le primeste (dar primeste in schimb o gramada de dofollow), n-ar putea fi marcata treaba asta? Adica cineva poate incearca sa forteze site-ul ala sa rankeze, in timp ce nimeni nu incearca sa promoveze site-ul "dezinteresat".
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

O singura si simpla intrebare: de ce toti cei care vb despre nofollow au pe site-ul lor nofollow? Daca zici ca nofollow nu mai are valoare, de ce ai pe site nofollow? De ce nu dofollow?

BruceClay (care are nofollow pe blog, la fel cum are si Seomoz) zicea candva ca in privinta SocialMedia link-urile cu nofollow nu conteaza ptr PR/achor/trust, ci doar conteaza ca semnal de existenta sa unui link pe un site si deci prezenta lui inseamna un anumit procent de popularitate ptr acea pagina sau acel domeniu. Evident, din explicatia asta, ar trebui sa deducem ca Google trece peste nofollow, stie de existenta link-ului intr-un mediu, ofera un anumit procent de incredere dar nu ofera procentul relevant de tip dofollow.

Deja discutia ar trebui sa fie: link-uri ptr trafic si "prezenta online" vs. link-uri ptr SERPs. Cazurile sint diferite, zic eu.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    41

Implicit

In cazul de fata, am votat nu pentru: PR / trust / anchor text. E ca si cum ai seta din robots.txt un blog/site sa nu fie vazut (indexat) de motoarele de cautare, doar ca aici vorbim de link-uri.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Apropo, zilele aste mi-am propus sa studiez boutiques.com ptr ca m-am gandit ca acolo voi putea gasi niste raspunsuri. Am gasit cel putin 2: 1. Google nu si-a optimizat deloc site-ul (titluri, URL-uri, descrieri etc) si 2. Google foloseste nofollow ptr link-urile externe.

Va las pe voi sa aveti concluziile privind nofollow, cel putin.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    1. Google nu si-a optimizat deloc site-ul (titluri, URL-uri, descrieri etc)
    Cei de la Google au recunoscut ca pentru anumite cautari (in care intamplator sunt si ei implicati) fac ajustari manuale pentru ranking. Asa ca de ce s-ar stresa cu optimizarea onpage cand ei pot face site-ul sa iasa la cautari fara nici un fel de optimizare onpage ?

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    2. Google foloseste nofollow ptr link-urile externe.
    Google nu o sa vrea niciodata sa dea link dofollow altui site.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    Google nu o sa vrea niciodata sa dea link dofollow altui site.
    M-ar fi interesat daca exemplul asta ar fi putut contrazice parerile conform carora nofollow e inutil ....

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    41

Implicit

Chiar crezi ca au nevoie de optimizare? Sa fim seriosi. Plus de asta poate ideea este nici sa nu o faca vreodata, deoarece cu ocazia asta s-ar putea studia multi factori SEO, vom considera ca aia e o optimizare perfecta pentru algoritmul lui.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Forumurile dofollow inutile ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 19th May 2010, 21:35
  2. Nofollow pentru toate linkurile outbound ?
    De Nichita în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 21st October 2009, 21:24
  3. cum gasim linkurile rel="nofollow" ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st January 2007, 01:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •