Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Nofollow pentru toate linkurile outbound ?

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit Nofollow pentru toate linkurile outbound ?

Experimentez de ceva vreme cu cateva pagini ale unui site. Aceste pagini au linkuri catre diverse site-uri cu autoritate in nisa in care ma aflu.

Intrebarea ar fi urmatoarea: este indicat sa folosesc numai nofollow pentru aceste linkuri ? Este bine sa las o parte din ele dofollow? Care ar fi varianta optima ?

Stiu ca Google recomanda nofollow in aceste situatii, dar ma gandesc la faptul ca sunt link-uite site-uri cu trust mare iar outbound links au si ele o oarecare influenta asupra SERPs.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Unde scrie ca Google recomanda nofollow in aceste situatii?
    Cred ca dimpotriva, Google recomanda sa lasati link-urile libere. Nofollow se pune pe link-uri care nu conteaza asa mult pentru un site.

Asculta si vezi ce zice Cutts aici despre nofollow si nu numai.

alinalin0 este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    643
    Putere Rep
    34

Implicit

Chiar daca nu folosesti nofollow, trebuie sa ai grija la ancora folosita. Daca tu incerci sa depasesti site-ul x pentru cautarea "autoturisme" in nici un caz sa nu pui un link cu ancora asta.

Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Unde scrie ca Google recomanda nofollow in aceste situatii?
    Cred ca dimpotriva, Google recomanda sa lasati link-urile libere. Nofollow se pune pe link-uri care nu conteaza asa mult pentru un site.

Asculta si vezi ce zice Cutts aici despre nofollow si nu numai.
    Intr-adevar am mai citit odata postul unde era detaliata exlicatia Google pentru nofollow. Se pare ca am citit printre randuri. De fapt Google recomanda utilizarea nofollow in cazul blogurilor, pentru a limita / stopa spamul. Filmuletul cu Matt Cutts e foarte interesant, multumesc pentru link.

Alinalin0, linkurile sunt de forma "download". Ma gandeam sa le modific si sa utilizez cuvintele cheie in ele. Nu stiu cat de mult ar conta un link de la mine pentru niste site-uri atat de puternice ca cele catre care postez linkul.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Uite, am facut un poll la care va astept voturile.

Sint interesat de optiunile voastre, trebuie doar sa votati, nu e neaparat sa comentat...chiar daca mi-ar place sa faceti asta.

Sint niste teste pe care am inceput sa le fac si am nevoie de ajutor.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de ganditorul_2003 Vezi Post
    Experimentez de ceva vreme cu cateva pagini ale unui site. Aceste pagini au linkuri catre diverse site-uri cu autoritate in nisa in care ma aflu.

Intrebarea ar fi urmatoarea: este indicat sa folosesc numai nofollow pentru aceste linkuri ? Este bine sa las o parte din ele dofollow? Care ar fi varianta optima ?
    Bineinteles ca NU trebuie sa folosesti Nofollow.

Toata lumea a luat-o razna cu acest nofollow. Este cunostinta generala deja (gresita dealtfel) ca daca folosesti nofollow pe link-urile externe, "va ramane mai mult pentru paginile tale".

PR-ul este intern si extern. Ce inseamna asta:

1. Daca tu ai un PR6 pe pagina de index, si ai 10 link-uri catre pagini interne (alte 10 pagini interne decat pagina de index), acelasi PR se va transfera catre acele pagini interne, indiferent daca ai 100 de link-uri externe pe pagina de index, sau 50 sau 0.

2. Daca scopul tau este sa transferi cat mai mult PR catre link-urile externe, atunci DA, poti pune nofollow pe anumite link-uri "indoielnice" sau "nerelevante" cu nisa ta, permitand mai mult PR sa se strecoare catre restul de URL-uri.

Si oricum, tine minte ca nimic nu functioneaza dupa formule bine definite in tot ce inseamna algoritmii Google.

Adica nu te gandi ca

- Daca ai PR3 pe o pagina si dai link catre 10 site-uri externe, fiecare va avea +0,3 PR.
    - Daca ai PR5 pe o pagina si dai link catre 1 site extern, acesta va avea +5 PR. samd.

Nici naiba nu stie ce si cum se calculeaza acesti indexi (indecsi/indexsi ? ). Tot ce stiu eu cel putin, am scris mai sus.

Important: Este bine de stiut ca atunci cand faci un link extern de pe website-ul/paginile tale, ii spui lui Google cu cine esti tu relevant.

Mai mult pe subiect:

1) In functie de link-urile pe care le dai catre site-uri externe, Google te poate trece sau nu in lista de site-uri relevante ( related:www.site.com ), deci influentand astfel "relevanta" website-ului, asa cum il vede Google, pentru un anumit domeniu de activitate.
    2) In functie de ce alte site-uri dau link catre tine Google te poate trece sau nu in lista de site-uri relevante ( related:www.site.com ), deci influentand astfel "relevanta" website-ului, asa cum il vede Google, pentru un anumit domeniu de activitate.

Multe website-uri (mici/mari, nu conteaza, atata timp cat cei care administreaza SEM-ul pentru ele, sunt la zi cu cititul din industrie si au experienta) practica exact aceasta metoda, de a face link catre competitie, tocmai ca Google sa considere site-ul mai relevant domeniului site-ului, si sa il claseze astfel mai bine la o cautare.

De obicei manevra de mai sus se executa facand link catre site-uri foarte relevante, care fie le-ai depasit de mult (astfel nu risti sa te ajunga cu ajutorul tau) sau care nu le vei ajunge niciodata (daca oricum nu le ajungi, ce rost are daca dai sau nu un link catre ele).

Ex. concret: http://armorgames.com/ . Fac link jos catre Yahoo! Games. Gandeste-te de ce. Asa aleator ? (este un exemplu pur aleator, fiindca ma joc 5 minute pe zi pe el zilnic, si a fost primul care mi-a sarit in minte).
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Salut Cristi. Bine ai revenit printre noi. Nu ai prea fost prezent in ultima vreme. Uite ce zice ultimul studiu referitor la factorii principali SEO.

Percent of Followed vs. Nofollowed Links that Point to the Page
    17% very minimal importance
    17%
    11.4% moderate consensus

Presupun ca aceeasi importanta scazuta o are si raportul nofollow / dofollow de linkuri outbound. Oricum, momentan am lasat dofollow la toate linkurile externe.

Voi modifica o pagina (pun nofollow peste tot) si voi verifica rezultatele dupa indexare.

Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

ganditorul_2003, cu nofollow poti corecta modul in care Google indexeaza niste link-uri. Daca link-urile tale importante nu se afla unde trebuie, nofollow poate ajuta robotii sa le gaseasca mai repede si sa treca peste cele mai putin importante.

Si nu mai credeti in tot ce se da pe piata, incercati sa judecati dupa propriul interes si propria experienta.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Ganditorul. Este posibil sa fie adevarat acel studiu al lui Rand.

Eu, ca si el, imi dau cu parerea.

Nu stiu daca studiul lui se calculeaza dupa o medie a industriei, cu pareri din comunitate (minim 10 oameni la fiecare subpunct), sau doar din experienta SEOMOZ (care e extensiva oricum).

Deci poti lua parerea mea ca un guideline. La urma urmei, tu trebuie sa iti construiesti pareri, nu sa urmaresti ce zic altii.

cu nofollow poti corecta modul in care Google indexeaza niste link-uri.
    Krumi, o mica rectificare. "Nofollow" nu corecteaza modul de indexare al paginii (acel parametru este "noindex"), ci daca pagina transfera greutate/putere/PR catre alte pagini. Doar o scapare
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    91
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.419
    Putere Rep
    91

Implicit

Multumesc pentru sugestii. Nu iau 100% de bun tot ceea ce citesc. Voi face cateva experimente cu paginile - unele 100% nofollow, unele 100% dofollow, unele cu diverse rapoarte do/nofollow.
    In principiu, voi incerca sa pun nofollow doar pe ceea ce nu e tocmai relevant sau nu are trust foarte mare de la prietenul nostru comun, Google.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th February 2010, 01:11
  2. Caut om pentru debugging pentru toate browserele
    De nex în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 23rd November 2009, 16:40
  3. Pozitii foarte scazute pentru toate paginile!
    De deadworldisee în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th May 2008, 19:12
  4. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 31st January 2007, 01:44
  5. cum gasim linkurile rel="nofollow" ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st January 2007, 01:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •