Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 16 din 16

Subiect: Nofollow pentru toate linkurile outbound ?

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Ai ajuns la vreun rezultat ? Spune-ne si noua ce teste ai facut
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Ce experimente am facut:

- initial am lasat dofollow peste tot (toate linkurile sunt de forma "download") - iar rezultatele in SERPs au fost multumitoare.

- am decis ca nu am rezultate destul de bune si am pus pe cateva pagini foarte importante nofollow pe toate linkurile outbound. In acceasi perioada unul din forumurile mari de afara care pointeaza spre mine a avut cateva zile cadere. Rezultatul a fost un penalty de aproximativ o luna de zile. Nu stiu care dintre factori a determinat penalizarea.

Am presupus ca:
    1. fie site-ul si-a recapatat brusc cateva sute de linkuri catre el --->> penalizare
    2. linkurile nofollow nu i-au placut lui Google. Linkurile nofollow se afla numai catre site-uri mari de afara (nu tin fisierele pe serverul meu, prefer sa le iau de acolo). Am presupus ca Google, neurmarind catre cine pleaca linkurile, a considerat nerelevante linkurile.

In plus, am facut un alt experiment. Am vazut linkuri nofollow in Webmaster tools si am dedus ca unele linkuri sunt urmarite de Google desi au nofollow pe ele. Astfel, am link-uit o pagina cu un cuvant inexistent de pe un forum important unde semnaturile sunt nofollow. Toate semnaturile au fost indexate insa google nu a putut face asocierea intre ele si site-ul meu. Pentru Google ancorele respective apareau ca si text.

Concluzia mea? Dupa ce am pus nofollow google a venit si a citit paginile. Intr-o pagina am 10 linkuri nofollow, toate cu textul "download". Asadar, motorul de cautare a citit de 10 ori "download" ca si text dar neurmand linkul a decis ca fac spam repetand acest cuvant.

In acest moment am scos toate linkurile nofollow de pe site (cam de doua saptamani) iar site-ul pare sa isi revina din penalty.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

aditza este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    7th November 2007
    Posturi
    48
    Putere Rep
    32

Implicit

@ganditorul_2003 ce ai explicat mai sus crezi ca e valabil si la link-urile cu nofollow interne?

credeti ca poate fi penalizat un site pentru ca are link-uri interne puse cu nofollow? (la modul ca in index sunt doua link-uri spre o categorie...si unul dintre ele este cu nofollow)

Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de aditza Vezi Post
    @ganditorul_2003 ce ai explicat mai sus crezi ca e valabil si la link-urile cu nofollow interne?

credeti ca poate fi penalizat un site pentru ca are link-uri interne puse cu nofollow? (la modul ca in index sunt doua link-uri spre o categorie...si unul dintre ele este cu nofollow)
    Nu am facut nici un experiment referitor la linkurile dintre pagini asa ca nu pot trage nici o concluzie. Oricum, tot PR-ul ramane pe site-ul tau daca ai linkuri intre pagini asa ca nu sunt foarte interesat de PR sculpting.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

O mica rectificare.

Nofollow inseamna ca nu transmite PR si Trust.

Nu inseamna ca o pagina nu va fi indexata. Daca vrei sa nu fie indexata exista noindex.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    O mica rectificare.

Nofollow inseamna ca nu transmite PR si Trust.

Nu inseamna ca o pagina nu va fi indexata. Daca vrei sa nu fie indexata exista noindex.
    Poate m-am exprimat gresit. Ideea e ca respectivele cuvinte "ancora" au fost indexate de google ca si text, adica apareau la cautarea dupa cuvantul respectiv. Insa google nu a urmat linkul care avea nofollow, neputand asocia linkurile nofollow cu site-ul unde erau legate.

Nu doar nu transmite PR si trust, pur si simplu nu pot fi asociate linkurile nofollow cu site-ul spre care se indreapta. O discutie foarte interesanta despre aceasta tema poate fi vazuta aici: http://www.webproworld.com/search-en...h-results.html
    Ultima modificare făcută de Nichita; 21st October 2009 la 21:27.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 10th February 2010, 01:11
  2. Caut om pentru debugging pentru toate browserele
    De nex în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 23rd November 2009, 16:40
  3. Pozitii foarte scazute pentru toate paginile!
    De deadworldisee în forumul Google
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 26th May 2008, 19:12
  4. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 31st January 2007, 01:44
  5. cum gasim linkurile rel="nofollow" ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st January 2007, 01:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •