Citat Postat în original de Tom Vezi Post

Legea spune asa: el trebuie sa demonstreze ca le-a scris inaintea ta si nu tu. Daca merge la politie de 2-3 ori + judecator, se lasa de copiat!
.
De fapt legea spune ca cel care face cererea de chemare in judecata trebuie sa demonstreze ceea ce cere, altfel spus "Sarcina probei cade in seama reclamantului"
Iar la politie ma indoiesc ca o sa mearga, chiar nu cred ca o sa te bage cineva in seama cu asa o plangere.

Din cate inteleg eu e important sa poti dovedi ca tu ai scris textele, inainte de a fi copiate. Asta inseamna:
1. Marca temporala oferita de furnizorii de semnatura electronice (nu stiu cum functioneaza, nu am incercat-o) cu dezavantajul de a lamuri un judecator cum functioneaza treaba asta; (similar si procedura desccrisa de "Emil" prin copyrighted.com)
2. Inregistrarea documentelor la ORDA contra taxei de 100 de lei, asa cum spune "imagini"
3. Obtinerea de data certa de la un avocat pentru materialele respective (presupune printarea lor si stampilarea probabil fila cu fila) - poate costa destul de mult la un volum mare de texte. (Darea de data certa a inscrisurilor se realizeaza prin indicarea datei (anul, luna, ziua) si ora, daca se solicita, precum si starea in care se afla inscrisul.)
4. Obtinerea de data certa de la notar (Inscrisul caruia urmeaza sa i se dea data certa se intocmeste in numarul de exemplare cerut de parte.
In incheiere se va arata ca s-au indeplinit conditiile esentiale pentru dare de data certa, in sensul art. 49 lit. g), prin urmatoarele mentiuni:
a) data (anul, luna, ziua), iar la cererea partii, si ora;
b) starea in care se afla inscrisul.)-aici probabil ca va costa o mica avere