Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 31

Subiect: Despre plagiat . Pro si Contra

kitcat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    60
    Putere Rep
    31

Implicit

@ nosfer sa inteleg ca faci parte din rasa ariana care stiu tot iar oricine nu e de acord cu ei merita executati in lagare de concentrare (asta referitor la : nu meriti sa fi pe seopedia)

Tu cheltui 600 de dolari pe http://nosfer.ro/ ? eu zic ca mergi sigur la faliment , opreste-te pana nu e prea tarziu. Sper sa iti faci timp sa citesti toate argumentarile mele pentru ca nu sustin lucruri fara sa le argumentez.

1) NU n-ai castiga. Daca vrei facem un test. Pui un articol pe site la tine, eu il copiez pe site la mine si te invit sa ma dai in judecata sa vedem decat daca castigi. Pana la urma ce inseamna o ipoteza fara sa o verificam
    2) corectie ? c'mon lagare de concentrare suna mult mai bine...gaz..alea alea

NU sufar de reputatie, nu caut aprobarea celor din jur . Imi exprim ideile astfel in urma unor discutii argumentate si dezbatute pot sa stabilesc daca ideile mele au un fundament sau nu. Daca toti cei de pe seopedia au aceeasi gandire ca tine (ma refer strict la : nu esti de acord cu mine MORI) prefer sa imi inchid singur contu , daca gasesc butonu

@cristi nu iau nimic ca un afront personal..pur si simplu ma documentez si aflu daca parerile mele sunt indreptatite sau pur si simplu bat campii aiurea

160 de caractere ? http://209.85.129.132/search?hl=ro&q...meta=&aq=f&oq=

Un motor de cautare nu are acceptul tau. Daca imi explici cum il are jos palaria (nu incepe si tu cu robots.txt pt ca acolo ii interzici unde sa se uite nu ii permiti sa se uite, e un fel de : daca tot intrasi in casa mea te rog nu te uita in ultima camera)

Defineste un site de spam in conceptia ta altfel nu am cum sa dezbat pe aceasta tema. Pentru mine site de spam = returning vizitors <1%

Da obtii backlinkuri daca mizezi pe bunatatea absoluta a webmasterilor care vor "referar -a " catre site-ul tau doar cu simplu link fara nici un fel de descriere a ceea ce scri tu acolo. (altfel se aplica teoria mea : bucata de articol sau articol + backlink)

Va fi vazut bine. Ma bazez pe propria experienta cand zic asta. Daca aveti timp si chef putem sa facem un test pe tema asta.

Nu sa copiezi de la alti. Sa scri articole bune care sa fie promovate SI DE ALTII nu numai de SE .
    Ultima modificare făcută de kitcat; 21st April 2009 la 14:19.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

mai copil, mai bine taci decat s-o dai in diverse. Suntem multi care invartim sume importante in online si avem proiecte foarte importante dar nu trebuie sa stie toata prostimea de ele sa se-apuce sa copieze idei, continut si cine stie ce alte chestii. Relaxeaza-te, gandeste problema la rece, da-ti seama ca gresesti si fa-te nevazut cateva saptamani pana uita lumea de ideile tale fixe si total eronate. Apoi revii mai fresh si poate mai cu capul pe umeri.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    32

Implicit

Referitor la aceasta afirmatie :

1) Esti impotriva acestui lucru si nu iti ramane decat sa trimiti mail-uri de amenintare si sa te bati cu morile de vant ca oricum nu castigi nimic (ASTA E SIGUR)

Inseamna ca nu ai a dat peste cine trebuie, cel care face plangerea are sanse 100% de castig, ( cunosc doua cazuri ).

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    60
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Nosfer Vezi Post
    mai copil, mai bine taci decat s-o dai in diverse. Suntem multi care invartim sume importante in online si avem proiecte foarte importante dar nu trebuie sa stie toata prostimea de ele sa se-apuce sa copieze idei, continut si cine stie ce alte chestii. Relaxeaza-te, gandeste problema la rece, da-ti seama ca gresesti si fa-te nevazut cateva saptamani pana uita lumea de ideile tale fixe si total eronate. Apoi revii mai fresh si poate mai cu capul pe umeri.

Am inteles sa traiti HEIL HITLER ... ce pot sa raspund la asemenea afirmatii. Te rog sa ma consideri idiot si sa nu mai vb cu mine

Daca esti bun sa imi prezinti o realizare importanta in web (o aplicatie importanta dpdv al cunostintelor si timpului investit fie o aplicatie care se remarca prin numarul impresionant de useri). Probabil ca discut cu viitorul Bill Gates si m-am lasat purtat de val.

INCA O DATA nu am idei fixe doar astept contraargumente suficient de valide pentru a imi schimba punctul de vedere pe anumite teme.

Fium aceeasi invitatie si pentru tine Online-ul este mult prea salbatic sa il poti constrange in niste legi prost facute.

Va rog sa ramaneti la topic . Care sunt pasii de urmat si care sunt asteptarile daca urmam acei pasi. Avantaje si dezavantaje a tuturor situatiilor.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

In general nu ma bag in astfel de discutii , fiecare o va tine cu a lui, dar ai precizat ca "astepti contraargumente".
    Singurul lucru care vreau sa il spun este ca daca zici ca 20 de randuri le faci in 20 de minute, si oricine stie sa scrie pe acele subiecte, de ce nu le scrii tu ? Daca este asa de usor de ce nu le scrii?
    Asta ar fi raspunsul care sa il doresc...

serj este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    16th November 2007
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    41
    Posturi
    132
    Putere Rep
    34

Implicit

kitcat poate ai sau iti faci si tu un site integral sau partial cu continut Furat, sper sa ai si norocul sa fi dat in judecata sa vedem atunci cum iti schimbi parerea. Furtul e furt chiar daca furi o masina sau 20 de randuri de text care nu iti apartin.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    52

Implicit

Citat Postat în original de kitcat Vezi Post
    @cristi nu iau nimic ca un afront personal..pur si simplu ma documentez si aflu daca parerile mele sunt indreptatite sau pur si simplu bat campii aiurea

160 de caractere ? http://209.85.129.132/search?hl=ro&q...meta=&aq=f&oq=

Ma refeream la SERPs. Legat de cache, hai sa vedem cazul asta special.. ce imi e mie ca il acceseaza cienva din cache, ce imi e ca ii acceseaza linkul direct? tot site-ul meu e, cu bannerele mele, cu linkurile mele, cu spatiile mele publicitare, samd. Chiar daca e pe serverul lor, clientul va converti 100% la mine.
    Acum diferenta cand cineva imi preia articolele si le pune la el. Imi pune el bannerele mele de afiliat? Sau le pastreaza pe ale lui. Ok, imi da si un link, dar daca vizitatorul ajunge intai la el, ti se pare moral ca el sa converteasca acolo pe munca mea (sau pe banii mei) iar eu sa ma aleg doar cu un link?
    Motoarele de cautare nu ma ingradesc si nu imi baga reclama lor pe continutul meu. Un plagiator insa nu o sa imi "plagieze" niciodata si linkurile de afiliat.

Un motor de cautare nu are acceptul tau. Daca imi explici cum il are jos palaria (nu incepe si tu cu robots.txt pt ca acolo ii interzici unde sa se uite nu ii permiti sa se uite, e un fel de : daca tot intrasi in casa mea te rog nu te uita in ultima camera)

Daca nu accepti explicatiile asa cum sunt, sunt problema ta. Daca iti configurezi robots.txt din prima sa nu intre nici un spider, nu va intra nici unul, deci nu vad "cum intra in casa ta". Eventual a vazut la poarta "acces interzis" si a plecat mai departe in treaba lui.

Defineste un site de spam in conceptia ta altfel nu am cum sa dezbat pe aceasta tema. Pentru mine site de spam = returning vizitors <1%

Ma refer la seo spam, indiferent de rata de returning visitors. site-uri facute doar pt motoare de cautare, si construite prin metode black hat

Da obtii backlinkuri daca mizezi pe bunatatea absoluta a webmasterilor care vor "referar -a " catre site-ul tau doar cu simplu link fara nici un fel de descriere a ceea ce scri tu acolo. (altfel se aplica teoria mea : bucata de articol sau articol + backlink)

Cineva care isi respecta vizitatorii, dar are si un pic de moralitate, gaseste solutia de... "compromis". Uite un exemplu:
    "Cristi (link 1) a scris un articol interesant despre "nemurirea sufletului" (link 2). Sunt de parere ca, in paragraful al doilea bla bla bla....
    Link 1 - link spre un eventual blog personal, ca sa afle lumea cine e si Cristi asta...
    Link 2 - Link spre articolul in sine despre "nemurirea sufletului"

E greu ? Nu crezi ca e mai corect si fata de "Cristi" si fata de vizitatorii tai si chiar si fata de tine?

Va fi vazut bine. Ma bazez pe propria experienta cand zic asta. Daca aveti timp si chef putem sa facem un test pe tema asta.

Nu sa copiezi de la alti. Sa scri articole bune care sa fie promovate SI DE ALTII nu numai de SE .
    Ti-am raspuns din nou bolduit la fiecare paragraf al tau la care consider ca am avut ceva de zis.
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 21st April 2009 la 14:52.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    60
    Putere Rep
    31

Implicit

daca as gasi pe cineva care sa ma plateasca sa ii scriu 20 de randuri * 5 articole/zi * 30 de zile cu 600 Dolari crede-ma as scrie

Sincer nu scriu articole daily based insa de vreo 2 ori pe saptamana mai scriu (bine acu le scriu in stilu meu si am primit foarte mult feedback negativ : nu asa se scrie , nu in stilul asta, nu asa direct tre sa te adresezi lumii altfel etc.) si sincer de cate ori vad un articol sau o bucata din articolul meu pe alte site-uri sau o mentiune despre articolul meu e un sentiment de recunoastere a celor din jur pentru mine. Din pacate acest lucru nu se intampla pe cat de des as dorii.

In sfarsit nu din aceasta cauza am facut acest thread. Vreau sa stiu cum pot sa informez userii pe care ii am fara sa lezez pe toata lumea dintr-o data. Si am inteles ca nu prea am cum decat daca pun doar linkul catre articolul original iar asta din respect pentru userii mei nu pot sa o fac.

Sa presupunem ca vad un articol foarte bun la cristi. Il citesc si vreau sa impartasesc ce e acolo cu cativa din userii de pe siteul meu. Logic ca nu iau tot articolul sa il pun dar poate iau 1-2 bucati care sunt interesante PENTRU MINE SI GRUPUL MEU urmate de link catre articolul original. De altfel intr-un articol gasesti nu o singura informatie ci o suita de informatii care intereseaza fiecare diferit diverse grupuri de oameni.
    Nu pot sa iau decat primele 30 de cuvinte pentru ca poate nu acolo se afla ce ma intereseaza. NU pot sa iau doar 30 de cuvinte pentru ca poate ideea ce ma intereseaza e mai mare. De asemenea nu pot sa pun decat linkul ...sa fim seriosi un link nu intereseaza pe nimeni fara un spoiler.

O sa ziceti ca asta nu e plagiat ...ba e. Ce reglementeaza acest lucru? O licenta sau un How 2 use in footer. Voi aveti asa ceva in site? (si nu ma refer la all rights reserved ..cuz that iz crap)

@ cristi : point taken cand vine vb de bannere si toate cele. De asemenea vreau sa iti pun in atentie ca google are pe dreapta sponsored links.

eu poate nu stiu seo, poate nu stiu ce e ala robots.txt, poate nu vreau sa il folosesc pe site-ul meu. In sfarsit putem polemiza pe treaba asta la nesfarsit asa ca nu prea isi are rostul.

eu nu apar site-urile de spam (insa nici nu le acuz pentru ca din proprie experienta ajuta si ele)

Acum practic ma pui sa iti rescriu articolul. Ce ai cu old fasion : hei lume am gasit ceva interensat ; {fragment din articol, cat consider eu ca e un spoiler pentru vizitatorii mei } sursa {url catre sursa} . Incepem sa discutam pe forma si nu pe concept deja.
    Ultima modificare făcută de kitcat; 21st April 2009 la 14:58.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Comparatia cu motoarele de cautare e stupida desi are un sambure de adevar (faptul ca by default tu esti indexat de motoarele de cautare fara sa iti dai acceptul) .

In afara de asta, in loc sa astepti sa iti aducem noi argumente "pro si contra" uita-te putin pe legea drepturilor de autor:

http://www.legi-internet.ro/lgdraut.htm

Acolo e reglementat clar si alb pe negru.

Dar, ca sa ti rezum un pic:

"Capitolul II art 4.
    (1) Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a fost adusa pentru prima data la cunostinta publica."

Asta inseamna ca daca eu public primul pe blogul meu un articol, automat sunt considerat autor si sunt protejat de legea drepturilor de autor fara sa fie nevoie sa inregistrez opera, sau sa pun licenta in footer, sau ce alte aberatii mai spui tu pe acolo.

Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    60
    Putere Rep
    31

Implicit

nic nu pun in discutie faptul ca tu ai sau nu drepturi de autor asupra ceva.
    Legile din care imi citezi sunt facute de inapti de cele mai multe ori. Sunt curios cum poti sa demonstrezi tu ca un articol a fost publicat inainte sau dupa o presupusa copie. Aceste date putand fi manipulate.

Caut o modalitate acceptata de cat mai multa lume in care eu sa pot copia , cita un articol sau o parte din articol interesanta pentru mine si pentru utilizatorii mei. De asemenea incerc sa pun in evidenta faptul ca pe langa faptul ca ai articolul sau o bucata din articol (in fond depinde si de marimea articolului) pus pe un alt site CU LINK catre tine este un atu si pentru tine si nu trebuie considerat a fi plagiat pentru ca in fond iti aduce si beneficii intr-o anumita masura.

INCA O DATA nu apar pe cei care nu specifica sursa.

Inca o data...noi sunte cei care ar trebui sa aplicam un Cod de Bune Intentii (ca pana la urma la asta se rezuma) pt ca noi stim cu ce se mananca nu cativa birocrati care au facut legile pe genunchi ca asa cerea Uniunea Europeana.

Uite caz foarte ok la arenait.net .. au o licenta in care iti zice cum ai voie sa folosesti munca lor. Fara asa ceva eu nu stiu cum sa ma comport cu site-ul si cu informatia de pe site-ul tau si am urmatoarele solutii ca sa fiu legit :
    iti rescriu articolul ca o experienta personala si ai castig 0
    caut aceeasi informatie in alta parte si ai castig 0
    iti copiez articolul si pretind ca eu l-am scris primul (manipuland toate datele astfel incat sa para ca tu ai copiat de la mine) si ai castig 0

NU incurajez plagiatul insa incurajez webmasterii sa ofere o modalitate prin care eu sa fac referinta la articolul lor. Desigur nu insist ca acest lucru sa fie obligatoriu, doar vreau sa ridic aceasta problema
    Ultima modificare făcută de kitcat; 21st April 2009 la 15:53.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. BlackBerry. Pro sau Contra
    De nomak în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th May 2009, 17:30
  2. Diacritice (pro/contra)
    De Mircea Budean în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 27th September 2007, 21:29
  3. Pro Si Contra Directoarelor
    De No_name în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 5th July 2007, 06:46
  4. Despre Plagiat
    De necromanc în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th February 2006, 19:23
  5. link contra articol
    De overload în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th August 2005, 03:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.