Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 31

Subiect: Despre plagiat . Pro si Contra

kitcat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    60
    Putere Rep
    30

Implicit Despre plagiat . Pro si Contra

Vad din ce in ce mai multa lume care se ataca din cauza ca unul sau altul i-a luat nu stiu ce articol si l-a postat pe nu stu ce site. Mai nou apar modele de amenintare trimise prin email pentru intimidarea celui care a copiat articolul.

In fond pentru ce? pentru 20 de randuri scrise cand te plictiseai in baie pe laptop de cele mai multe ori...unde mai pui ca orcine poate sa povesteasca informatiile ce le regaseste in acel articol din prisma propriei experiente ce a trait-o citind acel articol si cu un "Am citit ca".... "in articolul ce dezbatea faptul ca" + inca cateva improvizatii de genu si nu prea ai ce sa ii faci.

Da sunt de acord cu drepturile de autor insa prea se da din cola in fanta cand ajungi sa te certi cu unu pentru 20 de randuri, si in fond nu cred ca lumea este atat de neintelegatoare incat sa nu iti puna colo in josu paginii SURSA : Gigel.srl iar daca este...no sa ajunga departe asa ca nu are sens sa iti faci sange rau.

Vad foarte multa lume care sufera grav de tot pe 10-15-20 de randuri si daca ii iei la puricat ce au in calculator iti vine rau. Sunt curios cati de aici si-au cumparat windows cu licenta de exemplu, da stiu..folosim ubuntu

Sunt curios cum ar arata google fara sa stocheze si sa serveasca utilizatorilor informatiile pe care le publicam noi zi de zi sau yahoo sau msn live search.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Majoritatea dintre noi castiga o anumita suma de bani cu fiecare articol pe care il scriem. mai exact cu fiecare 15-20 de randuri. Daca eu ma screm sa scriu un articol 10-20-30 de minute, sau daca mai si dau bani sa mi-l scrie cineva, si vine unu si mi-l copiaza cu nesimtire, si castiga si el de pe urma acelui articol, poate ceva care mi s-ar cuveni mie (de ex niste vizitatori in plus, pt ca el rankeaza mai bine dintr-un anumit motiv), atunci te intreb eu pe tine... ti se pare normal sa nu-i fac gura?
    In plus, nu ii faci gura pentru 20 de randuri care ti le-a copia azi... ii faci gura ca sa il sperii si sa te asiguri, pe cat este posibil, ca nu iti copiaza site-ul la indigo daca taci.

Vorbesti prea usor... insa probabil nu ai fost copiat la ceva la care tu ai muncit.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    31

Implicit

Salut

In opinia mea sa furi continut este acelas lucru cu demontarea unei oglinzi de pe masina , si asa aveai doua este doar o bucata de sticla etc, sau sa ,,imprumut " cu un cui ceva vopsea de pe masina ta. Nu ai de unde sa sti daca cel care a scris articolul este in regula cu licentele sau nu poate a platit mii de euro pentru ele, poate are 1-2 angajati care scriu articolele. Daca vrei sa-l pedepsesti pe cel care a furat o poti face, deci acele amenintari care le primesti chiar se pot pune in aplicare, legislatie in acest sens exista, altfel ajungem sa muncim ca pe vremuri in cooperativa (C.A.P. ) unde unii muncesc iar altii castiga.

Sper ca nu am deranjat pe nimeni dar ,, a munci " nu este = copy paste

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    60
    Putere Rep
    30

Implicit

cristi ai windows cu licenta? sunt doar curios. De asemenea ai aceeasi atitudine fata de google care iti ia continutul fara sa iti ceara voie?

Internetul s-a creat datorita schimbului de informatii linkurilor si toate cele. Google chiar daduse cu bata in balta cand a aparut prima data PageRank .. lumea trimitea foarte putine linkuri iar acest lucru afecta motoarele de cautare in consecinta a aparut celebrul nofollow. Eu sunt multumit daca cineva care imi ia un articol pune un backlink catre mine pentru ca in fond tot mai multi oameni o sa stie de articolul meu si odata cu backlinkul de site-ul meu.

Daca ar fi sa fim foarte conservatori ce ar insemna articolul tau DOAR pe site-ul tau (si eliminam si cache-ul motoarelor de cautare ...ca sa fim ca la carte) ? pai iti zic eu ce ar insemna : 0 vizitatori noi ..doar cei care iti cunosc deja site-ul aia ar insemna.

Fium ai niste comparatii...ma duc sa iau o compresa cu apa rece..

REPET eu nu ii "apar" decat pe cei care bun backlink. Nevoia de informatii nu inseamna doar un link catre site-ul tau pentru ca suntem de treaba.. inseamna si o buna parte(daca nu tot) din articolul tau imprumutata de site-ul care iti afiseaza linkul

nex
    nex este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    50
    Putere Rep
    30

Implicit

in plus dupa ce il fura si il si afiseaza pe site-ul sau (in majoritatea cazurilor, identic!) se creaza si un "duplicate content" pe care google nu il vede prea bine. I'm right?

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Am windows cu licenta

Mai departe, vad ca te legi de comparatiile lui fium... Sincer, rationamentul tau mi se pare mai prost ca al lui, daca introduci in aceasi oala cache-le motoarelor de cautare cu plagiatorii. Pai ala afiseaza site-ul meu, cu reclamele mele, si doar avantaje vad in asta sincer. Pe cand un site care imi fura un articol si la sfarsit tranteste un link... cat ma ajuta si cat ma incurca?
    Daca articolul e scris ca la carte, de ce sa mai intre vizitatorul ala si la mine? (ironie, nu ?). Intradevar, e un backlink in plus, insa el fie vine de pe un site SPAM, plin de duplicate content, fie poate veni de pe un site care rankeaza mult mai bine ca mine, fiind mai vechi samd. In cazul al doilea te intreb pe tine, ce sansa am eu cu un site mic sa iau fata unui site mare, daca el poate pune munca mea oricand si la el si google o gaseste prima data acolo? atunci nu mai bine ma pun si copiez eu site-ul ala mare, in loc sa muncesc la al meu ? Economisesc si timp astfel.
    O ultima chestie... vorbesti de nevoia de informare. Pune dom'le doar link si trimite utilizatorul sa se informeze, ca nu moare daca nu citeste de pe site-ul tau, ci direct de la sursa originala.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Fium este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Locaţie
    TIMISOARA
    Posturi
    556
    Putere Rep
    31

Implicit

Se pare ca faci o mare confuzie, pui totul la gramada, nu faci nici o diferenta, cat priveste comparatiile mele nu vad ce te deranjeaza, furtul se cheama furt indiferent ce furi.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    60
    Putere Rep
    30

Implicit

cristi cine face munca patriotica sa iti trimita tie doar linkurile? Eu zic sa nu o dam din fanta in cola si sa creditam webmasterii cu mai mult decat pot.

De asemenea nu e frumos sa consideri un rationament prost sau bun, eu nu am zis de rationamentu lui fium nimic.

Pai daca vrem sa fim corecti pana la capat de ce sa nu bagam in aceeasi oala? Ce e diferit?

Un user se duce pe search enigine face un search ii apare o bucata din site-ul tau + un link RESCRIS catre tine.
    Un user de pe site-ul meu citeste O BUCATA sau tot articolul tau in ia in considerare iar daca il considera bun esti asigurat cu un bookmarked.

Cand zici ca vine de pe un site SPAM presupui ca e un site spam. Poate e o comunitate, poate e ceva interesant.

Ce sansa ai tu ca site mic sa iei un site mare?
    Pai ce sansa ai sa iei un alt site mic fara linkuri ? De bine de rau site-ul ala mare si rau iti recunoaste munca (PRIN BACKLINK ... cum am mentionat vreau sa tratez in acest thread doar aceasta situatie) iar motoarele de cautare (ca vad ca esti croit pe search engine-uri) afla ca exista un site xyz mic si destept pe internetul asta mare si rau.

Acum depinde de tine sa intelegi ce primesti si ce dai, avantajele si dezavantajele iar solutiile ar fi urmatoarele :
    1) Esti impotriva acestui lucru si nu iti ramane decat sa trimiti mail-uri de amenintare si sa te bati cu morile de vant ca oricum nu castigi nimic (ASTA E SIGUR)
    2) Accepti lumea in care traiesti si incerci sa profiti cum se poate de pe urma asta (ma refer strict la problema discutata mai sus)

Desigur o sa zici ca persoanele cu adevarat mari incearca sa modifice lumea dupa bunul plac si te invit sa faci asta daca suferi de grandomanie

@nex : u ar wrong
    Ultima modificare făcută de kitcat; 21st April 2009 la 12:52.

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    34

Implicit

Cu asa gandire n-ai ce cauta pe SEOpedia si punct. Am vrut sa-ti dau rep negativ dar din greseala ti-am dat pozitiv si nu mai pot schimba. Pai daca toti ar gandi ca tine am ajunge un neam de plagiatori care copiaza cu zambetul pe buze si se comporta ca si cum totul ar fi natural.

Eu platesc bani pentru content writing, platesc multi bani pentru asta... am dat si 10-15 mil/luna doar ca sa fiu sigur ca am articole unice care sa dea cat mai bine pentru google si daca s-ar trezi un destept gen kitcat sa-mi copieze contentul ca asa crede el... ca s-asa a fost scris de writerii mei in 10-20 de minute cand se plictiseau

1) l-as da in judecata si probabil as castiga pentru drepturile de copyright
    2) m-as intalni face to face cu el si i-as aplica o corectie.

Alea 20 de randuri sunt in jur de 200 cuvinte, 200 de cuvinte care sa zicem ca le platim cu 2$/100 cuvinte... deci 4$/articol x 5 articole/zi x 30 de zile => 600$. Ti-ar conveni tie sa dai 600$ ca sa fii sigur ca ai continut unic, chiar daca sunt doar 20 de randuri, dar sunt UNICE si sa vina un destept sa-ti copieze alea 20 de randuri si sa se comporte ca si cum totul ar fi natural?

Mie mi se pare ca ar trebui sa fie facuta mai drastic selectia aia cu noii useri. N-ar trebui lasat orice mucea sa vina pe forum si sa invete SEO. SEO nu e pentru toti, online-ul nu e pentru toti si cu asa gandire internetul clar nu e de tine. Somn usor, o sa te taxez data viitoare cu rep negativ.

Hai, te-am pupat.

Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de kitcat Vezi Post
    cristi cine face munca patriotica sa iti trimita tie doar linkurile? Eu zic sa nu o dam din fanta in cola si sa creditam webmasterii cu mai mult decat pot.

Da cine iti face tie munca patriotica pentru site-urile tale generanduti continut?

De asemenea nu e frumos sa consideri un rationament prost sau bun, eu nu am zis de rationamentu lui fium nimic.

Ai zis. In plus, nu considera atac la persoana faptul ca iti consider rationamentul incorect. Cred doar ca nu pui problema bine.

Pai daca vrem sa fim corecti pana la capat de ce sa nu bagam in aceeasi oala? Ce e diferit?

Pai uite, e diferit inclusiv faptul ca motorul de cautare pune 160 caractere parca, si pe urma link spre sursa originala. Pe urma pot sa caut definitia unui motor de cautare... Motorul de cautare cauta pe site-uri asa cum ii zice si numele.... mie mi se pare evidenta diferenta

Un user se duce pe search enigine face un search ii apare o bucata din site-ul tau + un link RESCRIS catre tine.
    Un user de pe site-ul meu citeste O BUCATA sau tot articolul tau in ia in considerare iar daca il considera bun esti asigurat cu un bookmarked.

La urma urmei motorul de cautare are acceptul meu, pe cand site-ul respectiv nu il are.

Cand zici ca vine de pe un site SPAM presupui ca e un site spam. Poate e o comunitate, poate e ceva interesant.

Ma refeream strict la site-uri SPAM acolo. Daca e site important, nu se preteaza sa copieze continut intr-un mod nesimtit.

Ce sansa ai tu ca site mic sa iei un site mare?
    Pai ce sansa ai sa iei un alt site mic fara linkuri ?
    Aici e gresit. O sa sune a paradox, dar nu cu linkuri duci site-ul sus, ci prin continut. Continutul bun iti genereaza backlinksurile de calitate.
    De bine de rau site-ul ala mare si rau iti recunoaste munca (PRIN BACKLINK ... cum am mentionat vreau sa tratez in acest thread doar aceasta situatie) iar motoarele de cautare (ca vad ca esti croit pe search engine-uri) afla ca exista un site xyz mic si destept pe internetul asta mare si rau.

Dar eu n-am nevoie de trocul asta. Motorul de cautare va afla de existenta unui site micut si altfel. In plus, ce folos sa afle de un site micut care are un continut pe care motorul l-a mai gasit deja si in alte parti ? Cum crezi ca va fi vazut?

Acum depinde de tine sa intelegi ce primesti si ce dai, avantajele si dezavantajele iar solutiile ar fi urmatoarele :
    1) Esti impotriva acestui lucru si nu iti ramane decat sa trimiti mail-uri de amenintare si sa te bati cu morile de vant ca oricum nu castigi nimic (ASTA E SIGUR)

Da-mi voie sa te contrazic din nou. Faptul ca la noi lucrurile se misca extrem de prost sau ca bugetul unora e prea mic sa isi permita sa actioneze un plagiator in justitie nu e un "spate bun" care sa te protejeze. Legea e lege, si mai devremeu sau mai tarziu o sa gasesti si pe cineva care sa mearga pana la capat.

2) Accepti lumea in care traiesti si incerci sa profiti cum se poate de pe urma asta (ma refer strict la problema discutata mai sus)

Adica sa copiez si eu de la altii?

Desigur o sa zici ca persoanele cu adevarat mari incearca sa modifice lumea dupa bunul plac si te invit sa faci asta daca suferi de grandomanie
    Personal nu sunt de acord cu aproape nimic din ce zici tu mai sus, iar daca te contrazic sper sa nu le consideri personale. Pur si simplu incerc sa comentez in jurul subiectului.
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 21st April 2009 la 13:02.

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. BlackBerry. Pro sau Contra
    De nomak în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th May 2009, 16:30
  2. Diacritice (pro/contra)
    De Mircea Budean în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 27th September 2007, 20:29
  3. Pro Si Contra Directoarelor
    De No_name în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 5th July 2007, 05:46
  4. Despre Plagiat
    De necromanc în forumul Legislatie internet
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 13th February 2006, 18:23
  5. link contra articol
    De overload în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th August 2005, 02:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.