@filip: era o gluma.
@filip: era o gluma.
In mod evident G nu vrea sa dispara link-urile care transfera rank (Daca maine toale link-urile ar avea nofollow, in conditiile algoritmului actual, google va deveni irelevant). Ce vor este insa sa aiba doar link-uri naturale fara nofollow si link-uri in advertoriale platite cu nofollow. Cred ca SEO va fi insemna in curind sa faci advertoriale fara sa para ca sunt advertoriale. Link-uri externe au fost si vor ramane ce-l mai important factor in algoritmul G, lucru pe care-l stiu prea bine, de aceea au si inceput acest "razboi", tocmai pentru ca rezultatele incep sa devina din ce in ce mai mult manipulate.
E simplu de tot. Daca nu esti SEO-ist, nu citesti stiri despre asta.
Deci automat nu-ti pasa de PR, de vandut linkuri, de pozitionare.
Un nene care are un blog oarecare nu intelege ce e aia SEO. El va face recomandari pe bune. La fel si utilizatorii unui forum, vor face recomandari pe bune.
In felul asta, Google sperie SEO-istii, iar restul internetului (99,99%) nu are nimic de suferit.
Algoritmul nu are pe ce sa se bazeze decat pe continut, linkuri si semnale din SM/Analytics.
O sa fie putin mai greu de mimat "naturaletea", atata tot.
Vedeti ca site-urile respective (cele .co.uk penalizate) sunt penalizate manual, fac parte din retele (thisis...) si nici macar nu a fost penalizata toata reteaua - retea care face acelasi lucru pe fiecare site.
Trust, but verify.
Si acum sa vezi in ce hal va conta relevanta unui link si nisa related (nu ca pana acum nu ar fi contat). Lucru atat de ignorat pana acum.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Ai pus punctul pe i
Este exact la ca infractiunile obisnuite, de exemplu depasirea vitezei legale. Singura metoda de control este amenda, care poate fi mai mare sau mai mica, Acum G transmite semnale puternice ca amenda a devenit foarte mare.
Nu numai ca siteurile penalizate fac parte din retele (thisis...), au fost alese pentru ca in mod sigur efectul va fi observat repede, iar fiecare dintre siteuri are "alta vina" : Unii ai dat caudori blogurilor care au scris despre ei, unii au cumparat direct, etc.
@inscaun: da, dar tu vezi ca rezultatele din celelalte motoare de cautare, adunate la un loc, nu fac nici cat jumatate din cele venite din Google..? Si, in plus, ce te faci cand ai un site in romana..? Pentru ca stim, cu totii, ca romanii nu sunt dispusi sa faca schimbari, nici macar cand lucrurile merg foarte prost.
Oricum, eu intotdeauna am fost de parere ca cea mai buna metoda de promovare e strict aia naturala, reprezentata de continut foarte bun. Metodele de promovare din SEO mi se par un fel de "furat din branza statului", care creeaza un cerc vicios: concurenta face linkbuilding, noi trebuie sa facem mai mult si tot asa. Imi pare ca SEO si-a pierdut, pe drum, sensul initial, si anume acela de a imbunatati site-ul si a repara greselile. Se pare ca Google vrea sa excluda proverbul romanesc prin care "cine e cinstit ramane de prost". Iar eu nu pot decat sa ma bucur, in sinea mea, ca intr-un final nu are sa mai fie "in frunte" doar ala cu bugetul mai mare, ci ala care intr-adevar isi da silinta.Daca, intre timp, nu se inventeaza noi tehnici de a mima naturalul...
Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.
Daca nu azi atunci pe viitor un proprietar de site ar putea fi dat in judecata pentru practici neloiale. Nu tine strict de SEO, desi vor exista voci care sa duca discutia si pe taramul asta, exemplu aici unde se face referire cu termenul de SERM (Search Engine Results Manipulation) Should the European Union take additional legal measures against search engine result manipulation due to unfair online competition?
Referitor la advertorial avem:
Answer to a written question - Fraudulent posting of fake reviews on websites - E-009539/2011Answer given by Mrs Reding on behalf of the Commission
There is EU legislation prohibiting the use of ‘fake reviews on websites’ and, in this connection, the Commission would like to refer the Honourable Member to its answer to Question P‑008065/2011(1).
It should be noted, in addition, that Directive 2005/29/EC on Unfair Commercial Practices(2) bans in all circumstances the practice of: ‘Using editorial content in the media to promote a product where a trader has paid for the promotion without making that clear in the content or by images or sounds clearly identifiable by the consumer (advertorial)’(3).
Ultima modificare făcută de 100R; 24th February 2013 la 17:04.
Pentru aceeasi infractiune in america stai o noapte dupa gratii. Stii cum mergi, cand stii ca mai ai deja, o "depasire a vitezei legale"? Iti spun eu: relaxat, linistit, calm....
PENALIZAREA de PR nu este pt retea! Este pt Vanzare de linkuri.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Cum ajungi tu in frunte (top 3) fara un buget mare? Alege o nisa, medie+, si explica cum "aduni" linkuri cu un buget mic, mai bune decat concurentul tau cu un buget mai mare?
Faptul ca tu iti dai silinta, inseamna automat ca cei de la concurenta dorm?
Parerea mea este ca ai "scris" o mare prostie, si astept sa o explici.
"inventatul" sau INOVATIA in seo, NU exista. Linkurile tale sunt verificate zilnic de catre concurenta, pentru ca asa au inceput ei seo, asa au inteles ca se "face". Vezi ce linkuri are concurenta, pui si tu. Atat. "Cautatorii de linkuri"!
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Foarte interesant. Destul de greu de "dat in judecata" un site pt reviews, dar e un punct de plecare. Solutia cred ca e mai simpla.
Cum google elimina din "index", site-uri (articole) si imaginile care incalca drepturile de autor, pe baza unei "reclamatii", cred ca acelasi procedeu se poate aplica si aici. Vad un advertorial al lui Dan (concurent), pe un blog-ul unui mare scriitor, pe un ziar, ..... trimit reclamatie la google. Conform regulilor, orice link dofollow in content, e penalizat, asa ca google ia masuri. E treaba lui Google sa determine daca acel link e cumparat sau "natural". E la el in curte, raspunde pt ce are in curte.
Fara proces, fara bataie de cap.
Toti isi vor raporta concurenta, asa ca incet, incet, google ne lasa pe noi sa ii curatam "contentul".
Daca in schimb incepe "procesul", atunci e jale. Primesti mail frumos prin care esti rugat sa elimini "review-ul" publicitar, ca altfel iti vine citatie. Cum definesc "review-ul" publicitar, e problema lor.
Daca in schimb, review-ul tau este pt 10 produse, gen: top 10 all in one touch screen desktops, atunci nu ai nici o problema. Doar ca trebuie sa pui 10 links si nu doar 1, si atunci de ce ai face asta? Doar pt affiliere, iar in affiliere nu vb de linkuri seo
Apropo, la asta ma refeream mai sus, cand spuneam review: http://www.theverge.com/2012/12/20/3...-8-touchscreen
Ultima modificare făcută de Tom; 24th February 2013 la 18:02.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
In principiu sunt de acord cu tot ce ai spus, mai putin partea cu "inventatul" sau INOVATIA in seo, NU exista. Eu cred ca tocmai asta face diferenta intre 2 siteuri, care au buget, si care ambele aduc link-uri. Altfel, nici nu vad de ce am mai citi acest forum![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)