Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 55

Subiect: Okidoki, motor de cautare romanesc

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

@haos

Nu am inteles mare lucru din comparatiile tale... Poate sunt eu prea adormit la ora asta... Insa, pe o un keyword care are sanse mai mari sa fie cautat decat "test", de exemplu "asigurari" , hai sa vedem rezultatele:

okidoki
    murfi
    google

Nu cred ca ne putem plange de relevanta... Iar in cazul meu, numarul mic de rezultate este dat de necesarul foarte mare de resurse hard - care imi lipsesc - desi, pana la urma, cine are nevoie de x milioane de rezultate?! Cati dintre voi vizitati si paginile 3-4, n de la rezultatele google.

Referitor la publicarea numarului de pagini indexate sau numarul de rezultate, probabil au avut ei (okidoki) un motiv pentru care nu le-au facut inca publice... Eu am preferat sa merg pe trasparenta, pur si simplu , fara o motivatie anume...

Ideea e sa fiti mai deschisi ... Altfel, nici Google daca face un motor de cautare romanesc - numit miorita - , altul decat google de acum, nu il veti folosi, pentru ca nu se numeste Google... !!!

Si eu sunt un pic cam dezamagit de prima impresie lasata de okidoki... Avand in vedere sustinerea financiaro-tehnico-umana de care beneficiaza, se prezinta cam slabut, la toate capitolele... Sa vedem in viitor.
    Ultima modificare făcută de Toto; 4th December 2008 la 10:39.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

Citat Postat în original de deadworldisee Vezi Post
    CE PROSTIE MARE!!!
    Daca cauti www.site.com face replace la . (punct)
    Cum sa faci tu replace la . la un motor de cautare pentru situri??? Cineva are un L mare pe cap...
    Descriere site:"bgcolor="#FFFFFF" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0" onLoad="MM_preloadImages('imagini/header/header_aprins_05.gif','imagini/header/header_aprins_07.gif','imagini/header/header_aprins_09.gif','imagini/header/header_a..."

Oare cati cauta siteuri cu descrierea asta? Ma doare burta de la atata ras

Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

@toto , este o critica, daca poti sa ii faci fata e bine, daca nu, la fel. Nu cred ca se pot compara rezultatele. Daca cineva isi face un motor de cautare asta nu ii da dreptul sa se compare cu google. Ideea e laudabila.. si atat. M-am uitat si la "asigurari" si crede-ma nu pot compara:
    "irector asigurari online - 1 asigurari Viziteaza site-ul Asigurar..." sau "anunturi auto, masini vanzare, masini, anunturi gratuite, vanzare masini, anunturi poze, anunturi second-hand, masini second-hand, anunturi gratis, masini second hand ........." cu "ASIGURAri - Aveti nevoie de o asigurare? Comparati ofertele de pe piata."

Vad ca substanta ai inteles-o dar nu stiu daca ai acceptat-o >> "Avand in vedere sustinerea financiaro-tehnico-umana de care beneficiaza, se prezinta cam slabut, la toate capitolele", despre asta este vorba.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

@haos, nu ma intelege gresit, spre deosebire de acum cativa ani, am mai imbatranit si eu... Nu ma deranjeaza critica, atata timp cat e sustinuta si nu e "doar de dragul de a fi"...

Cred ca oricine are dreptul sa se compare cu oricine... Problema mea, de fapt ce ma deranjeaza, este lipsa de deschidere la nou a romanilor in general, si simplul fapt ca un motor nu este facut de google ci de alticneva - indiferent cine - este sortit esecului.

Da, asa va fi, cu orice motor de cautare, DACA nu i se da o sansa, doua, trei... Cati dintre cei care au criticat pe murfi, pe okidoki, etc, au venit si cu feedback sau propuneri?

A zis careva: "bai baieti, bravo, dar eu cred ca ar trebui ... bla bla..."
    Cati s-au chinuit macar un pic sa faca publicitate acestor motoare? Macar asa, sa il sustina macar un pic, cu un link, cu un comentariu pe bloguri, etc...
    Cati se gandesc atunci cand cauta ceva - pe ro - sa caute prima data cu aceste motoare, si dac anu sunt rezultate sa caute cu google?

Cred ca stim toti raspunsurile la aceste intrebari... Si atunci vin eu si intreb: Cu ce drept vine cineva si arunca cu noroi, si mai mult de atat, dupa ce ca nu ii da o sansa unui motor nou, il mai si ingroapa?? Nu cred ca e corect...

Eu pentru okidoki as avea cateva intrebari, poate primim si raspunsuri (cine stie?!):

1 - ce ne poate spune despre crawler? Sub ce denumire indexeaza? Ce user agent foloseste?
    2 - se respecta nofollow si robots.txt?
    3 - care sunt metodele de optimizare pentru okidoki? pe ce se pune pret?
    4 - indexeaza si alt tip de documente in afara de html (doc, pdf, etc) ?
    5 - cum se poate exclude un site din indexul okidoki ?

Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

Hm.. no comment, ai dreptate in mare parte.
    Dar sti de ce nu sunt deschisi romanii la ceva nou facut tot de romani? Iti zic eu, pentru ca majoritatea sunt tepe

IRQ
    IRQ este deconectat Guest
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th July 2008
    Posturi
    124
    Putere Rep
    0

Implicit

Lasa publicul sa evalueze.
    Ce spune concurenta despre tine nu este chiar obiectiv.
    Motorul va fi utilizat daca are rezultate relevante si daca internautii afla de el.

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    369
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Toto Vezi Post
    Da, asa va fi, cu orice motor de cautare, DACA nu i se da o sansa, doua, trei... Cati dintre cei care au criticat pe murfi, pe okidoki, etc, au venit si cu feedback sau propuneri?
    Toto, orice afacere il POATE transforma pe proprietarul ei in miliardar ca Abramovici DACA i se acorda 1, 2, 7 sanse.

Problema e ca vreo 99% din afacerile de pe lumea asta capoteaza dupa un numar de ani, tocmai pentru ca sansele le obtinem la loto sau in basmele gen Cenusareasa.

De ce rezista doar 1%? ... pentru ca alea sunt lucrurile facute cu cap. Care nu asteapta "sanse" ci pur si simplu au o valoare intrinseca si isi impun valoarea asta pe piata, indiferent de ceea ce zic unii si altii.

Hai sa nu cadem in nationalisme ieftine.

Daca motorul asta ar fi fost facut de vreun baiat programator, ok, , as fi avut o oarecare simpatie pentru produsul lui pentru ca poate si el sa stea intr-un colt de internet fara sa deranjeze pe nimeni.

Gigablast e un astfel de exemplu.

Cand treaba e facuta insa de un trust care dispune de oarece resurse comparativ cu restul pietei romanesti, mi se pare de 2 lei sa ma extaziez inaintea unor bullshituri de marketing ("ne batem cu google" & altele) pe care nu le poate crede decat tipul ala barbos care da banu' si care promoveaza manelistii la TV.
    Lucian

Reputatie:
    60
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    60

Implicit

@IRQ - il las stai linistit, din 99 de cand tot vad din'astea
    @kevin - eu nu cred ca pe cand statea el la un hotel de 7 stele in dubai i-a trecut prin cap sa faca un motor de cautare, cred ca i-a bagat cineva in cap prostia asta. am intalnit genul asta de bogati care fac investitii de dragul de a zice "eu concurez cu google". pai el o concura, dar calitatea ba.

Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Mda, fiecare aveti dreptate in felul vostru...

superbus este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd October 2007
    Locaţie
    Madrid
    Vârstă
    48
    Posturi
    810
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post

Cas a citez un clasic in viata:
    Multumesc pentru citat

Pagina 2 din 6 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Scormoneste - motor de cautare romanesc
    De Marius Mailat în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 5th March 2009, 17:30
  2. Helyda - motor de cautare romanesc
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 22nd January 2009, 20:15
  3. Murfi - motor de cautare romanesc
    Răspunsuri: 2