Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 55

Subiect: Okidoki, motor de cautare romanesc

danielbuca este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    13th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    45
    Posturi
    431
    Putere Rep
    35

Implicit

Abia acum am citit acest topic.
    Sincer, ma cam dezamagesc opiniile exprimate aici.

@kevinro: cum ar fi sa ma apuc sa iti analizez florile de la urechile magazinozaurusului ? apoi sa pastrez aspectele negative, sa le amplific si sa vin aici sa scriu despre ele?

@superbus: ce ai testat tu si ai ajuns la concluzia ca e varza?

Un astfel de proiect trebui salutat ca si initiativa si urmarit, daca te intereseaza subiectul.
    In momentul asta sunt relevante in aceasta discutie doar aspectele semnalizate de toto.
    Merita completat si faptul ca okidoki poate diminua cota de piata in google in romania prin relevanta regionala, prin adaptarea la nevoile pietei .ro . Si nu numai okidoki ci orice proiect care isi propune acest lucru.

Sa ne uitam un pic la trilulilu. Ce a facut? A atacat pozitia youtube si a castigat.
    Primul social network de calitate made in romania va zgudui hi5 si myspace. Tocmai prin regionalizare.

Traim in era in care ne descentralizam si micro este cuvantul de ordine. Micro blogging, micro communities, etc.

Nu vreau sa deschid acum o polemica pe subiectul global vs regional dar am sa va spun ca, dincolo de orice alte considerente, ar trebui laudat curajul celor de la MPI si felicitati programatorii care au lucrat la acest proiect.

Spre deosebire de altii stiu ce inseamna development la enterprise level si pot aprecia ce s-a facut acolo.

In loc de incheiere: ce-mi place mie cum atacam noi tot ce este romanesc pt ca este romanesc.

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    48
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de superbus Vezi Post
    test
    subiect: okidoki.ro

rezultat : varza
    Si mie mi s-a parut ca este mai mult decat jalnic acest motor de cautare !
    Eu nici nu apar , desi sunt destul de cunoscut pentru celelalte motoare de cautare !
    Parerea mea este ca motorul asta de cautare a fost facut ca sa fie vandut !
    Trist dar adevarat !

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    34

Implicit

Initiativa buna, realizare decenta.

Target la limita stupidului daca e analizat la rece. Daca e analizat din punct de vedere al marketingului e un buzz starter destul de bun. (as zice linkbait, dar ce linkbait sa faci la un motor de cautare? ).

Pana la urma ce am vrea sa zica....am facut un motor, ne punem ca target sa fim mult mai slabi ca Google in urmatoarele 6 luni? Normal ca vor zice ca incearca sa atinga stelele chiar daca eu cred ca oamenii lor care se ocupa de marketing stiu foarte bine unde le e locul si unde vor fi in 6 luni.

Nu trebuie sa ne suparam sau sa ne entuziasmam cand vedem declaratii din astea de la un start-up, luati-o ca pe o strategie de marketing.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    34

Implicit

Sa ne uitam un pic la trilulilu. Ce a facut? A atacat pozitia youtube si a castigat.
    Sorry aici nu iti dau dreptate. Trilulilu nu avea competitor pe piata locala (sau nimic serios) pe cand motoare locale sunt destule. Atunci nu exista un youtube.ro care sa aiba public tinta 100% romanesc, aici este google.ro, etc.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

1. de ce as cauta cu altceva in loc de google / yahoo / msn?
    daca nu gasesc cu ce e mai sus.. ma indoiesc ca voi gasi cu un motor de cautare romanesc;

2. sunt de acord ca e de laudat curajul.. daca e sa o luam la nivel teoretic;
    la nivel practic stim foarte bine ca nimeni de acolo nu face ceva de "amorul artei" si ca banu' e in prim plan; sunt zeci de metode de a scoate bani din proiectul asta.. si din nefericire nu cred ca printre ele se regaseste si "am facut un motor de cautare mai bun ca google" (costurile ar fi enorme si nu sunt convins ca ar fi disponibil "know-how"-ul);
    pur si simplu se pot face bani din colectarea anumitor date despre useri si specularea lor in alte directii, din vanzarea unor reclame fara valoare unor companii care au bani de aruncat si ii arunca intr-un anume loc pentru ca asa e "trendy", etc;
    daca nici media pro nu stie sa speculeze asta cu scopul de a face bani cu orice pret.. atunci suntem departe rau;
    eu, unul, nu cred ca e vb de orgoliu sau de un mare proiect de dragul rezultatului.. ci pur si simplu totul se reduce la profit (a nu se intelege ca e ceva gresit in asta.. pana la urma asta e scopul principal al unei firme prin definitie);

3. ma asteptam de la cineva cu un asa renume si cu asa o sustinere (financiara si de tot felul) sa poata mai mult macar la capitole care ne sunt mai accesibile:
    - logo - daca as vedea logoul deparat pe undeva.. m-as chinui un sfert de ora sa il citesc.. si tot nu ar fi sigur ca m-as prinde de ce scrie acolo;
    - identitate - nimic din nume / logo / culori / etc nu imi inspira nici pe departe ca e vb de un motor de cautare.. cu atat mai putin romanesc;
    - layout si ergonomie - pe langa faptul ca nu ma "da pe spate" nici la grafica (ba din contra - are niste iconuri de zici ca sunt copiate de pe un site cu resurse free de acum 10 ani) mai e si greu de folosit - textul e prea mic si inghesuit pentru mine / portocaliul pe fond alb de la url ma cam solicita sa il pot descifra (nu spun ca altele ar fi mai bune, dar daca tot construim ceva.. de ce sa nu o facem direct bine?)
    - idee - ar fi putut sa imi aduca ceva in plus la nivel de idee fata de google, daca la practica nu poate; am vazut diverse incercari cu idei dragute, care chiar daca nu au reusit practic.. macar au "incercat" frumos;

concluzia e ca in afara de curajul de a implementa o astfel de idee nu exista altceva care sa ma atraga in vr'un fel la okidoki;
    subliniez ca nu spun ca monopolul google este de dorit sau ca nu ar fi interesant un motor de cautare romanesc bun;

numai de bine,

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    48
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu cred ca singurul aspect de care au fost interesati cei de la mediapro , a fost cel legat de buzz marketing si partial au reusit !
    Deoarece acest forum este citit si de cei de la Media Pro , acest topic in mod deosebit , le spun doar atat : La anul si la multi ani !

kevinro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    369
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de danielbuca Vezi Post
    @kevinro: cum ar fi sa ma apuc sa iti analizez florile de la urechile magazinozaurusului ? apoi sa pastrez aspectele negative, sa le amplific si sa vin aici sa scriu despre ele?
    Nu crezi ca suna a amenintare? Plus ca nu are nici un sens, eu nu mi-am exprimat rezervele fata de relevanta rezultatelor Okidoki care e slabuta la ora actuala, ceea ce nu inseamna ca nu poate fi imbunatatita in viitor. Probabil va fi, si? Pe cat punem pariu ca si daca o fi sa scoata peste 1 an cele mai tari rezultate, mai mult de 1-2% din piata nu va ocupa? N-are rost sa argumentez acum de ce, oricine e liber sa creada ca "Romania e atipica domne' " si o sa ajunga Okidoki la 15%, sa zicem. Eu zic doar ca mi se par bani aruncati pe fereastra si in conditiile in care internetul romanesc e subfinantat, asa ceva mi se pare o aiureala.

Merita completat si faptul ca okidoki poate diminua cota de piata in google in romania prin relevanta regionala, prin adaptarea la nevoile pietei .ro . Si nu numai okidoki ci orice proiect care isi propune acest lucru.
    Uite, as prefera discutia un pic invers. Sa inventariem un pic ce nevoi ale pietei din .ro NU sunt satisfacute de Google.

Nu s-ar zice: http://www.alexa.com/site/ds/top_sit...ntry&lang=none

Traim in era in care ne descentralizam si micro este cuvantul de ordine. Micro blogging, micro communities, etc.
    ...
    In loc de incheiere: ce-mi place mie cum atacam noi tot ce este romanesc pt ca este romanesc.
    Bineinteles. Niste capital american vine in Romania, angajeaza niste romani si zice ca face "o treaba romaneasca", in timp ce niste romani (probabil peste o suta) daca se angajeaza la Google, avem in continuare impresia ca Google.ro e doar un brand "american". S-avem pardon. Google.ro e cel mai romanesc motor de cautare la ora actuala si pe langa faptul ca e relevant pentru limba romana, la mailurile de suport pe care le trimiti in romaneste catre extra-serviciile accesate de romani, Adsense si Adwords, se intampla... sa primesti raspuns si indicatii in romaneste. In conditiile astea putin imi pasa ca serverele pe care functioneaza Google sunt taiwaneze sau personalul tehnic din spatele lor e american. Pentru mine, si alte 3 milioane de oameni care il folosesc zilnic, Google.ro este un motor de cautare romanesc. Nu mai zic de cate afaceri romanesti traiesc zilnic cu ajutorul Adwords in romaneste. Si ca exista firme romanesti de SEO/SEM care, cu ajutorul Google, lucreaza pentru afara si baga bani in Romania.
    Lucian

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    48
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Primul social network de calitate made in romania va zgudui hi5 si myspace. Tocmai prin regionalizare.
    Trilulilu a facut doar un pic de valva !
    Lumea reincepe sa se intoarca la youtube si mai nou , incepe sa foloseasca gogole video !

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    39

Implicit

Cod:
        *  Rezultatele 1 - 10 din cateva mii de documente.
    lame?
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

Zone este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    5th June 2007
    Locaţie
    Pipera
    Posturi
    220
    Putere Rep
    31

Implicit

Lame sau nu, e bine ca exista planuri pentru a concura un motor de cautare monopolist. Planul lor, ca in cateva luni sa depaseasca google.ro, este nerealist, dar au reusit sa faca cateva valuri.

Cred ca au nevoie de mai mult de 6 luni pentru a imbunatatii algoritmii si rata de crawl. Cat timp vor avea mai mult spam decat google.ro, sanse mici sa-si atinga target-ul.
    Promovare prin Comunicat de presa | Ai gasit ceea ce cautai? Nu? Zeci de anunturi de vanzare te astepta.

Pagina 3 din 6 PrimulPrimul 12345 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Scormoneste - motor de cautare romanesc
    De Marius Mailat în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 5th March 2009, 18:30
  2. Helyda - motor de cautare romanesc
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 22nd January 2009, 21:15
  3. Murfi - motor de cautare romanesc
    Răspunsuri: 2