Vezi Rezultate Sondaj: Pentru căutările care au oferit rezultate, acestea au fost:

Alegători
12. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Foarte relevante

0 0%
  • Așa și așa

4 33,33%
  • Total pe lângă

8 66,67%
Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 22

Subiect: vidi.ro - Cel mai rapid motor de căutare românesc

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.707
    Putere Rep
    30

Implicit

Citat Postat în original de AlexD Vezi Post

Pe vidi sunt mult mai utile rezultatele, ai parapantă, ai paintball, ai fotograf, ai știri, imobiliare, asigurări, organizare evenimente, web design, clinică, ai și câteva aiurea și multe altele, care-ți permit să-ți faci o idee de ce poți găsi și în funcție de intenția cu care ai căutat, vei intra pe ceva. Deci poți descoperi site-uri fără să fii automat canalizat pe ce crede Google că vrei. Ne mai folosim și creierul din dotare sau lăsăm Google să decidă tot?
    Sincer nu am inteles ce anume ofera Vidi, ar fi bine sa ne lamuresti. De exemplu colegul Toni are un site de curs valutar. Nu-l folosesc desi as vrea pentru ca nu ofera de exemplu grafice - sau nu le-am gasit eu. Asa ca nerg pe cursbnr.ro, dar cei care vor doar cursul de azi sunt fericiti [ banuiesc ]. De ce sa intru eu pe vidi si nu pe google [ sau alte motoare de cautare, ca nu e singurul ]. De exemplu la tine nu-mi place ca nu vad URL-ul pe desktop. Sau 5 pe mobil. Nu ai decat site-uri .ro, nu am vazut si alte TLD-uri, ceea ce nu e chiar ok. Dar lasand astea la o parte, vreau sa stiu la ce mi-l recomanzi in loc de Google. Tu zici ca e mai bun ca gugal in rezultate, noi zicem ca nu macar si pentru ca nu ai toate TLD-urile.

https://www.vidi.ro/?q=irina+loghin Pe bune? asta e tot? A ca tu voiai sa afli opinii si atsa te multumeste, perfect. Acum am vazut ca scrie descopera site-uri ro. Deci sectiunea e gresita, nu e motor de cautare, ci cautator de site-uri .ro. Atat. Sincer sa fii as vrea sa vad care e segmentul de piata tintit de tine. Cine cauta site-uri .ro unde scrie despre Irina Loghin [ or fi doar 2? ]. Irina loghin .ro si B1 TV? Aici pare mai ok, pe bune.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

AlexD este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th September 2019
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    vreau sa stiu la ce mi-l recomanzi in loc de Google.

Acum am vazut ca scrie descopera site-uri ro. Deci sectiunea e gresita, nu e motor de cautare, ci cautator de site-uri .ro. Atat.
    Cu siguranță putem ad nauseam să găsim rezultate favorabile și nefavorabile de ambele părți, vidi este un motor de căutare pentru descoperirea de situri .ro, am scris în postul anterior referitor la greșeala mea de prezentare, ce dorești să fac mai mult de atât? Nu este de ajuns că admit unde am greșit? Nimic nu este bătut în cuie, face parte din cultura unui startup. Nu te obligă nimeni să utilizezi nimic, am prezentat aici ceva, dar alegerea este 100% a fiecăruia de testa și eventual de a utiliza sau nu.

Dumneata folosești o șurubelnița în loc de ciocan? Sper că nu, deci te folosești de o unealtă pentru scopul pentru care a fost făcută, așa și aici. vidi facilitează descoperirea de site-uri, deși asta e de la început, sintagma a devenit clară în urma testelor de aici.

Se pare ca asociezi conceptul motor de căutare exclusiv cu ceva care caută tot, îți dă răspunsuri la tot etc. Un motor de căutare poate să fie pe o nișă, consideri asta o problemă, nu mai este motor de căutare? Deja intrăm în semantică și etichete adică în zona de discuție neproductivă.

Am dat click pe link-ul Google, apar numai pagini Facebook, Wikipedia, Youtube, Amazon etc, nu îmi apare pagina de la mine de exemplu. Cu Wikipedia am (citești ce scriu?) scris mai sus că am implementat deja ceva și că nu e gata pentru public.

Da, indexez numai cu .RO, de ce nu ți se pare ok? Asta e nișa pe care mă orientez, .ro

Am spus deja mai sus, că piața va decide dacă totuși ideea asta este una bună sau proastă, simplu, eu o încerc că altfel e ușor de vorbit și până nu faci nu vezi dacă ceva merge sau nu. De asemenea, ai făcut un motor de căutare ca să înțelegi problemele cu care te confrunți în realitate? Poate atunci ai înțelege cât de bune sunt de fapt rezultatele în condițiile date. Nu te oprește nimeni să faci, dar probabil îți spui că nu are rost, că nu poți că nu va fi folosit de nimeni ca și că adică scuze pentru a nu face...eu nu am mentalitatea asta. Încerc, iese, bine, nu, tot bine pentru că învăț foarte multe lucruri din orice proiect întreprins indiferent dacă are succes sau nu.

De exemplu, airbnb, toți au crezut că e o porcărie, că nu va fi folosit de nimeni, fondatorii au umblat literalmente din ușă în ușă, vezi că e povestea pe net, aici va trebui să te invit pe Google

Nu înțeleg de ce trebuie să apelezi la tonul combativ, lași impresia că ai fost obligat să intri pe vidi și să testezi, ori că dacă nu-ți este ție util, nu-i va fi nimănui, ești atât de reprezentativ pentru întreaga societate? Participarea este voluntară.

În final, există butonul de report, dacă consideri că nu e la categoria corectă, dă report, pentru ca moderatorii să ia măsuri, perfect OK pentru mine dacă mută, șterge, îl lasă unde e, consider că am respectat regulile forumului care mă găzduiește

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.707
    Putere Rep
    30

Implicit

ce dorești să fac mai mult de atât? Nu este de ajuns că admit unde am greșit?
    Am afirmat ca eu am descoperit nu ca ai gresit tu. Nu trebuie sa polemizezi cu mine, nu asta era intentia mea.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    23

Implicit

Am testat. E praf. Din zece cautari m-a convins ca nu merita atentia mea.
    Nimic.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th September 2019
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Am afirmat ca eu am descoperit nu ca ai gresit tu. Nu trebuie sa polemizezi cu mine, nu asta era intentia mea.
    Să mergem înainte Eu chiar apreciez testele pe care le faceți dar nu aș vrea să fie o corvoadă pentru nimeni.

Cine cauta site-uri .ro unde scrie despre Irina Loghin
    R: Rapsodia

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th September 2019
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Adelin Vezi Post
    Am testat. E praf. Din zece cautari m-a convins ca nu merita atentia mea.
    Serios? In loguri nu apare decât o căutare după căutarea cu irina loghin, cuvintele căutate returnând rezultate, deci la ce te referi?
    Unde sunt cele 10 căutări?

enzoloco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    26th July 2015
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    43
    Posturi
    391
    Putere Rep
    17

Implicit

Mai este inca de lucru. Bafta in continuare. Uite cateva cautari care lasa de dorit:
    https://www.vidi.ro/?q=nadia+comaneci
    https://www.vidi.ro/?q=hagi - primul rezultat cum a ajuns acolo?
    https://www.vidi.ro/?q=dan+spataru

PS: baga 2-3 cautari, pe urma da-i back. textul din casuta de cautare nu se schimba in functie de rezultatele afisate.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th September 2019
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de enzoloco Vezi Post
    Mai este inca de lucru. Bafta in continuare. Uite cateva cautari care lasa de dorit:
    [...]
    PS: baga 2-3 cautari, pe urma da-i back. textul din casuta de cautare nu se schimba in functie de rezultatele afisate.
    Mulțumesc!
    Am rezolvat cu Hagi
    Cu Nadia, nu am reușit să găsesc dacă are site, pe numelecomplet .ro e unul care vinde domeniul, pe prenume la fel... Are site?
    La Dan Spătaru la fel, nu găsesc nici manual un site dedicat de fani, un forum ceva.

De exemplu la Șeicaru a găsit, la Alifantis de asemenea etc. Dacă nu există site-ul eu ce pot să fac?

Am rezolvat și cu căsuța la Back

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th September 2019
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Rapsodia Vezi Post
    De exemplu la tine nu-mi place ca nu vad URL-ul pe desktop. Sau 5 pe mobil.
    Am rezolvat cu URL vizibil la tot ce mișcă.
    Rezolvat cu mai multe vizibile pe mobil.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    7th September 2019
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Este important să ofer ceva util iar în urma feedback-ului primit aici cât și pe alte căi, este clar utilizatorii nu consideră motorul de căutare, în forma actuală, ca fiind util.

Nu doresc să ajung în pânzele albe și nici nu-mi stă în fire să insist să aloc resurse pentru ceva ce nu este util, așa că va trebui să accept ceea ce-mi transmit cei cărora li se adresează serviciul și să mă aliniez realității, astfel încât experimentul cu motorul de căutare se încheie aici. Partea bună este că tehnologiile pe care le-am dezvoltat au aplicare în alte proiecte, unele chiar au fost implementate, cât și experiența lucrului cu problema în cauză deci timpul nu este pierdut.

Pentru vidi este timpul pentru o schimbare de direcție, am să văd dacă pot utiliza baza de date într-un mod creativ și util ori altceva.

Vă mulțumesc pentru îngăduință, am să ofer și eu ceva acestei comunități în schimb, cu titlu gratuit, câteva dataset-uri interesante rezultate în urma acestui proiect, sper măcar acestea să fie utile, am să postez în secțiunea pentru gratuite (sper că nu mă limitează numărul de postări sau vechimea).

Am să rog moderatorii să închidă acest topic, succes tuturor în ceea ce întreprindeți și nu evitați să încercați diverse proiecte, majoritatea nu ies, 0.1% au șanse reale, dar lecțiile învățate din lucrul efectiv vă vor fi utile pentru următoarea încercare.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Zuzuka - motor de cautare romanesc
    De Marius Mailat în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 11th January 2009, 15:36
  2. Yoozila - Un nou motor de cautare romanesc!
    De hutzu în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 124
    Ultimul Post: 25th July 2008, 01:01
  3. Cel mai bun motor de cautare romanesc
    De radupaco în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 4th May 2008, 09:19
  4. Un nou motor de cautare romanesc
    De aricius2000 în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th November 2006, 02:15
  5. dodo.ro - Motor de cautare romanesc