Nu inteleg de ce mesajele mai lungi trebuie aprobate de un moderator.
E al doilea mesaj si inca nu e aprobat.
Atasez o imagine cu raspunsuri.
Multumesc.
Y0eVq96tSsqc1pWYbftJEQ.jpg
Nu inteleg de ce mesajele mai lungi trebuie aprobate de un moderator.
E al doilea mesaj si inca nu e aprobat.
Atasez o imagine cu raspunsuri.
Multumesc.
Y0eVq96tSsqc1pWYbftJEQ.jpg
Siteul arata foarte bine, mai ai insa foarte mult de lucrat la cautarea in sine. Cand caut "masa" am 3593 de rezultate, cand caut "mese" am doar 98, dar de fapt e clar ca pe mine ma intereseaza fix acelasi lucru.
Apoi urmeaza cautarile putin mai complicate, la "scaun 3 picioare" nu apare nici macar unu cu 3 picioare pe prima pagina (iar "scaune 3 picioare" nu arata nici un rezultat).
Ca sa-ti faci o idee ce se poate face pe partea asta incearca jingle.ro (nu ca ar fi perfect, nu e nici pe departe dar are idee de conjugari, declinari, pluraluri, sinonime, culori si multe altele)
https://www.jingle.ro/?q=scaune+mov+cu+rosu
https://www.jingle.ro/?q=scaune+negru+cu++verde
Success, sper sa gasesti si o modalitate frumoasa de a-ti monetiza ideea.
Caut cu jingle.ro.
Buna,
Mersi pt feedback.
Pe partea de dictionare inca inca ma gandesc la o abordare. Nu as vrea sa folosesc niste dictionare stufoase cu foarte multe cuvinte, as dori doar cele de nisa (o abordare ar fi sa extrag cuvintele din descrierile produselor si pe baza lor sa construiesc dictionarele de sinonime, declinari, etc pentru a avea un dictionar de nisa). Extinderea dictionarelor o sa fie si in functie de cautarile utilizatorilor.
Legat de culori momentan cautarea lor se face in functie de culorile disponibile in descriere. In viitorul apropiat culorile (dominante) o sa fie extrase direct din imagini si cautarea o sa fie facuta si pe baza lor.
Nu stiu cum ai putea implementa niste filtre utile avand in vedere numarul mare de magazine de unde iei produsele, multe din ele avand doar niste date rudimentare trecute la descriere. Manual e prea mult de lucru sa te uiti tu la culoare, dimensiuni, tip de lemn, etc.
Culorile produselor se pot extrage din imagine direct (Color Thief - cauta pe google [nu pot pune link-uri] librarie care iti extrage culorile din imagine). De asemeni se poate calcula ratia fiecarei culori din imagine. Restul filtrelor se pot extrage direct din descriere. Mai complicat o sa fie cu dimensiunile produselor, e putin cam greu sa ai acuratete la ele. Pe viitor o sa modific crawlerul sa indexeze si filtrele daca sunt disponibile.
Revin cu un mic undate despre proiect.
Momentan sunt peste 130 de magazine indexate si undeva la peste 160k produse.
La partea de filtre inca nu am reusit sa implementez cautarea dupa culoare ci doar dupa ce culori gaseste disponibile in descriere.
Am adauga un filtru care sa afiseze doar produsele la oferta.
La partea de filtrare pret exista si posibilitatea de sortare crescator/descrescator.
Filtrele se aplica instant.
Am mai optimizat un pic si partea de cautare (inca mai am unele chestii de implementat), foloseste un dictionar de pluraluri si declinari creat pe baza cuvintelor din descriere/titlu.
Ce urmeaza sa implementez (sper pana la finalul anului):
- vizualizare cele mai mari reduceri la produsele indexate (sau verificate preturile) din ultima saptamana.
- alerte de pret la produse
De astazi se pot seta si alerte pentru pretul produselor.
Am trimis si eu un magazin. Spor
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)