Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Black Hat SEO: splogs+desert scraping

saladfingers este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    44
    Posturi
    72
    Putere Rep
    32

Implicit Black Hat SEO: splogs+desert scraping

Nu incercati asta acasa!

Acest post e scris pentru a evita metode de genul acesta.

Splogs - Spam blogs

Poate unii dintre voi stiti aceasta metoda de promovare poate altii nu:

Cum facem "blog farm" si ce inseamna asta?

Blog farm este metoda prin care se generaza linkuri "one way" pentru un site printr-o retea de bloguri interconectate.

Primul pas pentru a realiza acest lucru este crearea unor conturi pe site-uri gen wordpress,livejournal,blogger. Fiecare din aceste conturi create trebuie facut de pe un IP diferit(folosim proxy de ex) si cu o adresa de e-mail diferita(se pot folosi gmail,hotmail,yahoo - servicii gratuite de e-mail).

Al doilea pas este crearea a 2 sau 3 bloguri de pe acelasi cont.Folositi template-uri diferite pentru fiecare blog in parte si pe fiecare din bloguri faceti astfel incit titlul blogului si respectiv url-ul sa fie format din cuvintul cheie pe care doriti sa il promovati (titlu ex:"Spam Blog", url: spam-blog.wordpress.com)

Al treilea pas este scrierea unui articol aici intervine "Desert scraping"

Ce este si cum se foloseste?

"Desert scraping" presupune ca sintem lenesi si nu vrem sa scriem articole asa ca mai bine copiem din alta parte. Dar trebuie sa raminem originali.

Pentru a obtine un continut care nu mai exista in google putem aplica aceasta metoda:

Cautam un site legat de ce vrem noi sa promovam(concurenta) apoi deschidem browserul si intram pe archive.org acolo putem cauta articole vechi de pe unele site-uri care google nu le mai afiseaza in prezent(ele devin ca inexistente). Pentru a fi sigur ca articolul respectiv nu mai exista in google cautam asa site:"www.concurenta.com/articol/blabla" linkul unde se afla articolul de pe archive.org. Cu cit un articol e mai vechi cu atit sansele cresc de a nu mai fi indexat in prezent.

Daca sintem lenesi in continuare putem sa dam copy/paste direct dar nu e prea indicat acest lucru asa ca putem modifica un pic sterge ici colo, adauga, etc acel articol(sa nu fie batator la ochi).

Revenim la splogs:

Dupa ce am copiat articolul de pe archive.org il modificam astfel incit cuvintul cheie folosit in blog sa apara de 2 sau 3 ori in continutul acestuia(usuram sarcina robotilor) si plasam un text link spre site-ul nostru in footer care sa contina deasemenea cuvintul cheie.

Ultimul pas este de a interconecta aceste bloguri dar nu haotic, blogurile facute se interconecteaza in urmatorul fel:

Ex avem bloguri de la A->F
    A->B->C->D->E->F->A

Pentru a ascunde mai bine aceste bloguri se folosesc mai multe conturi diferite mai multe platforme diferite de bloguri. De ex putem avea 2 la wordpress 2 la livejournal si 2 la blogger. Acest lucru ne asigura ca daca un cont e inchis celalate ramin deschise pentru ca sa putem avea timp de a re interconecta aceste bloguri de fiecare data cind un cont este inchis.

Toate aceste bloguri vor avea link spre pagina din site care contine cuvintul cheie cu care se creaza aceste bloguri.

Ultimul pas este anuntarea spiderilor ca s-a creat un nou blog acest lucru se realizeaza prin ping si RSS feed.

Pentru a mentine aceste bloguri se repeta acest proces, cu cit mai multe cu atit mai bine.

Aceasta metoda este considerata Black Hat deoarece se creste artifical pozitia in motoarele de cautare pentru acel site care o foloseste.Avantajul este ca multe platforme de blog au un page rank mare care ajuta la o crestere mult mai rapida in motoarele de cautare a site-ului.

Experiment:

Pentru un domeniu .ro am folosit aceasta metoda site-ul a urcat in 2 saptamani pe pozitia a 3 in prima pagina(nu pentru cine stie ce cuvinte cheie). E acolo si in ziua de azi.

Pentru a masca aceste linkuri am inscris site-ul in citeva directoare web, care apar in google.Toate splogs facute nu mai sint indexate(ele sint indexate cam o saptamana pina cind motoarele de cautare le sterg total - timp suficient pentru a creste in SERPS)

Avantaje: majoritatea din noi folosim google.ro aceste linkuri se vor vedea in google.com(majoritatea) si citeva din ele in google.ro acestea vor disparea dar site-ul isi va mentine pozitia.

Pentru ce se mai pot folosi aceste bloguri:

Daca nu ne place un site putem scrie posturi negative despre acel site folosind aceasta metoda. Aceste posturi vor apararea in google in prima sau primele pagini pentru un timp iar competitorii nostri vor avea de suferit.

Acesta metoda e una josnica,care nu trebuie folosita sub nici o forma.

Astept si de la voi chestii omise sau gresite in acest post

With love Salad Fingers

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu incercati asta acasa!

Acest post e scris pentru a evita metode de genul acesta.

Splogs - Spam blogs
    Dragut..spui de la inceput ceva, insa restul postului de fapt te intriga sa faci lucrul asta, ba mai mult, o spui alb pe negru ca si aduce rezultate.

Ar fi trebuit sa accentuezi mai mult faza ca orice ai pune, nu copia de la altcineva care a muncit pentru textul ala. Acum cu archive.org, sa gasesti continut care nu e indexat zic eu, e mai greu.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    44
    Posturi
    72
    Putere Rep
    32

Implicit

Nu intrig pe nimeni sa faca asa ceva, am facut eu un experiment, da rezultate dar ai de asemenea sansa sa fii scos din motoarele de cautare forever. Toata lumea promoveaza site-uri White hat, parerea mea este ca lumea trebuie sa cunoasca si Black Hat, nu sa aplice metodele, dar sa faca diferenta intre ce e bine de facut si ce e rau. Cam la asta se rezuma postul meu.

Nica Cristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd May 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    654
    Putere Rep
    36

Implicit

Si cum sunt unii romani care prefera palariile negre de cele mai multe ori...

Seph este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Posturi
    381
    Putere Rep
    38

Implicit

Nu pare a fi blackhat metoda ta si ma indoiesc ca google ar penaliza pentru asa ceva.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Seph Vezi Post
    Nu pare a fi blackhat metoda ta si ma indoiesc ca google ar penaliza pentru asa ceva.
    Creezi continut artificial doar pentru motoarele de cautare. Cum ar putea fi White Hat asa ceva?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

metoda de mai sus, din cate stiu eu se numeste link wheel si nu e black hat.
    asa ca nu mai posta inainte sa te documentezi.
    daca continutul e original te ajuta foarte mult.
    l.e. in afara sunt chiar oameni care ofera astfel de servicii si tu zici ca e o metoda josnica. mare expert esti.
    mai multe aici
    Cod:
    http://www.ehow.com/how_5334096_build-wheel-traffic.html
    Ultima modificare făcută de Krm; 22nd January 2010 la 16:18.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    44
    Posturi
    72
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de Krm Vezi Post
    metoda de mai sus, din cate stiu eu se numeste link wheel si nu e black hat.
    asa ca nu mai posta inainte sa te documentezi.
    daca continutul e original te ajuta foarte mult.
    l.e. in afara sunt chiar oameni care ofera astfel de servicii si tu zici ca e o metoda josnica. mare expert esti.
    mai multe aici
    Cod:
    http://www.ehow.com/how_5334096_build-wheel-traffic.html
    asa.... nu e link wheel e splogs una e ce zici tu alta e ce zic eu interlinking de care vorbesti tu nu are absolut nici o legatura cu continutul blogurilor daca ai sa incerci sa vezi cite banuri primesti de la adminii detinatori de platforme de blog pentru treaba asta ai sa te convingi singur. Continul "original" cum il numesti tu il faci prin "desert scraping" ceea ce din start nu e continut original ci e continut vechi care nu mai e indexat in google - asa ca lasa tu link wheel ca eu vorbesc de cu totu altceva aici iar exemplu cu 3 platforme diferite e unul usor normal se folosesc peste 100 de domenii diferite pentru a face asa ceva si multe alte platforme de bloguri.

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

adica tu vrei sa spui ca:
    daca fac 2 conturi pe blogger si scriu 2-3 articole originale(cum am zis mai sus) cu link intre el si catre site-ul meu o sa imi dispara blogurile de pe blogger?
    sincer nu cred .
    referitor la exemplu dat de mine era primul din google nu am stat sa caut sa iti dau scheme de link wheel.
    oricum acum am recitit si vad ca tu ai scris despre alt tip de content

inSecure este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    2nd December 2007
    Posturi
    612
    Putere Rep
    39

Implicit

Interesant postul saladfingers. Sunt de acord, trebuie sa stim din ambele parti.
    Ultima modificare făcută de inSecure; 23rd January 2010 la 00:22.
    Hmm..ar merge o lada de bere

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cutts: The End is Near for Black Hat SEO
    De Krumel în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 8th November 2007, 14:16
  2. Black SEO si romanasii...
    De Mircea Budean în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 9th August 2007, 02:38
  3. Black SEO
    De int21hi în forumul Bar, lobby...
    Ultimul Post: 6th August 2007, 02:16
  4. Black SEA & Black Hat SEO
    De Seo_clean în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 5th August 2007, 09:09
  5. black hat seo
    De memelea în forumul SPAM made in .RO
    Ultimul Post: 29th January 2007, 17:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •