Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul
Rezultate 31 la 40 din 41

Subiect: Voi cum faceti linkbuilding?

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    Eu nu inteleg ce va agitati atat. Cu cat sunt mai multi care inscriu in directoare, cu atat facem bani noi care traim in 2014
    Nici eu nu inteleg de ce va agitati atat. Sunt doar eu si 1nesco care facem inscrieri

Sfat! NoWayJose - Daca vrei sa aflii cum se face linkbuilding iata cea mai veche reteta din online:

1. Se deschide un backlink checker (acum e pe val OSE),
    2. Se introduce in searchbox un site care consideri tu ca are trafic si face bani,
    3. Se analizeaza/copiaza rezultatele si se trec intr-un excel sau notepad,
    4. Se incearca obtinerea de backlinkuri de la aceleasi siteuri (preferabil pe aceeasi nisa),
    5. Se numara banii castigati (daca traiesti in 2014).

Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

paulpadurariu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    25th February 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    43
    Posturi
    558
    Putere Rep
    34

Implicit

pentru a suplimenta nr de linkuri oferite OSE se mai pot scoate rapoarte SI din Ahrefs si Majestic. - acestea rapoarte se pot cumpara de pe fiverr daca nu aveti bani sa va cumparati conturi
    Din pasiune, fotograf

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post
    Nici eu nu inteleg de ce va agitati atat. Sunt doar eu si 1nesco care facem inscrieri

Sfat! NoWayJose - Daca vrei sa aflii cum se face linkbuilding iata cea mai veche reteta din online:

2. Se introduce in searchbox un site care consideri tu ca are trafic si face bani,
    4. Se incearca obtinerea de backlinkuri de la aceleasi siteuri (preferabil pe aceeasi nisa),

6. cand site-ul copiat este penalizat, primesti si tu penalizare
    7. cand site-ul copiat este penalizat si are disavow, TU primesti penalizare
    8. cand nu reusesti sa copiezi toate link-urile, este posibil sa primesti penalizare
    9. cand clientul este penalizat, se numara banii pierduti, se schimba numele firmei si se incepe de la 0
    10. cand site-ul copiat primeste warrning, scoate link-uri si obtine altele, timp in care tu astepti sa vezi ce mai "obtine", ca sa incerci sa obtii si tu

Si uite asa toata afacerea ta/client depinde de strategia concurentei, strategie pe care tu nu o intelegi.

Citat Postat în original de paulpadurariu Vezi Post
    In .ro in 2014 mai merg directoarele de linkuri?
    DA, merg si in 2020, dar doar daca ai nisa slaba (unde orice link slab conteaza) sau oferi servicii de "eliminare penalizare".

Daca ai un "portofoliu" de 500 root, iti permiti sa te folosesti de 20-50 directoare, ca sa-ti diversifici sursele de link-uri.

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    Eu nu inteleg ce va agitati atat. Cu cat sunt mai multi care inscriu in directoare, cu atat facem bani noi care traim in 2014
    Corect. Cat timp exista directoare, exista si eliminare penalizare sau concurenti care sa zboare in serp peste cei cu directoare.

Daca un site rankeaza doar din directoare, e clar ca exista competitie slaba, deci se rankeaza usor.
    Ultima modificare făcută de Tom; 29th May 2014 la 12:56.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Si uite asa toata afacerea ta/client depinde de strategia concurentei, strategie pe care tu nu o intelegi.
    Nu se poate sa castige toata lumea. Unii mai si pierd

DA, merg si in 2020, dar doar daca ai nisa slaba (unde orice link slab conteaza) sau oferi servicii de "eliminare penalizare".
    Cine stie, stie. Data viitoare cand ma mai contraziceti, rugati-l mai intai pe Tom sa va explice ce, cum si unde merge.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

NoWayJose este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    29th October 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    40
    Putere Rep
    23

Implicit

Citat Postat în original de haos Vezi Post

Nu mi-au spus nimic nou. Da-mi voie sa iti explic ce fac eu ca incepi sa traiesti cu impresia ca nu stiu chiar nimic.

1. Folosesc de mult OSE (cont platit) si backlinkwatch.com . Doar ca OSE are index cam mic si nu imi arata foarte mult. In general scanez si salvez linkurile tuturor site-urilor competitoare din prima pagina exceptand Wikipedia sau alte site-uri de autoritate foarte mare.

De aici sortez toate linkurile pe categorii pentru fiecare site:
    a) Directoare
    b) Naturale(ex: de la conferinte la care au participat)
    c) Guest posting

etc.

Tot aici ma uit si la ponderea linkurilor. Adica cat la suta sunt din footer, cat la suta homepage, cat la suta din directoare etc folosind Link Detective . Nu e cel mai bun dar isi face treaba intr-o anumita masura.

2.

In pasul doi incep sa caut alte linkuri, pe langa cele ale competitorilor. La cautari ma folosesc linkprospector.citationlabs.com, introducand cuvintele cheie din nisa pentru care optimizez plus, mai fac si cautari manuale de genul allintitle: blog turism sau indescription: blog turism ("blog turism" este doar un exemplu) sau turism more: blogs . Pe langa asta setez si alarme la Google pentru ce ma intereseaza pe mine.

Creez apoi urmatoarele liste:
    - bloguri pentru comments
    - bloguri pentru guest post
    - bloguri pentru advertoriale
    - forumuri

In general cam pe asta m-am axat plus directoare de articole.

La final combin linkurile sortate de la competitori si cu linkurile sortate pe care le-am gasit eu intr-o singura lista. In dreptul fiecarui site trec PA, MR si PR pentru a le avea in vedere pe cele mai bune si a le putea evita pe cele mai putin bune.

Intre timp setez si Google Alerts pentru nisa respectiva.

3. Dupa ce am sortat toate linkurile pe caprarii, incerc sa obtinuri backlinkuri de pe site-urile respective. Aici intervine si problema mea. Reusesc sa scot prea putine linkuri in comparatie cu numarul de surse pe care-l am si alea pe care le scot imi urca expresiile doar pana in 20 - 50. Si nu pot sa zic ca am facut neaparat economie la bani. Daca am gasit ceva la un pret bun raportand cu calitatea am investit. Cu toate astea rezultatele nu sunt cele pe care le asteptam.

Acum jumate de an in urma nu aveam probleme dar acum parca nu mai merge.

Zi faina si mersi!
    Ultima modificare făcută de NoWayJose; 29th May 2014 la 16:13.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de NoWayJose Vezi Post

3. Dupa ce am sortat toate linkurile pe caprarii, incerc sa obtinuri backlinkuri de pe site-urile respective. Aici intervine si problema mea. Reusesc sa scot prea putine linkuri in comparatie cu numarul de surse pe care-l am si alea pe care le scot imi urca expresiile doar pana in 20 - 50. Si nu pot sa zic ca am facut neaparat economie la bani. Daca am gasit ceva la un pret bun raportand cu calitatea am investit. Cu toate astea rezultatele nu sunt cele pe care le asteptam.

Acum jumate de an in urma nu aveam probleme dar acum parca nu mai merge.
    Iti urca expresiile incet si "degeaba" pentru ca link-urile pe care tu le obtii sunt "slabe" si nu te ajuta.

Ceea ce faci tu costa timp = bani, iar in timp o sa intelegi ca era mai bine sa cumperi cateva links, investitia fiind identica, doar rezultatele sunt altele.

Daca nisa e usoara, atunci poti sa urci in top 10, cu link-urile slabe pe care tu le pui (poti adauga si directoare).

Problema e alta. Daca de exemplu eu intru pe nisa ta maine, ma duc direct in top 10 (investesc in link-uri mai bune ), iar daca sunt 10 ca mine, atunci toata munca pe care tu ai facut-o nu mai conteaza. Cand pui link-uri "ca sa fie" te gandesti doar la maine, dar poimaine? Dar la anu? Incearca sa gasest un raport link/cost destul de rentabil, dar acel raport sa-ti ofere top 3 (pe ceva), altfel pierzi vremea.

----

Iar cand primesti warning sau penalizare, realizezi ca pe langa pierderea initiala (timp si bani), urmeaza sa mai pierzi din nou timp si bani (eliminare penalizare, schimbat domeniu, mutat content, etc).
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

NoWayJose este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    23
    Data înscrierii
    29th October 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    40
    Putere Rep
    23

Implicit

Iti urca expresiile incet si "degeaba" pentru ca link-urile pe care tu le obtii sunt "slabe" si nu te ajuta.

Ceea ce faci tu costa timp = bani, iar in timp o sa intelegi ca era mai bine sa cumperi cateva links, investitia fiind identica, doar rezultatele sunt altele.

Daca nisa e usoara, atunci poti sa urci in top 10, cu link-urile slabe pe care tu le pui (poti adauga si directoare).

Problema e alta. Daca de exemplu eu intru pe nisa ta maine, ma duc direct in top 10, iar daca sunt 10 ca mine, atunci toata munca pe care tu ai facut-o nu mai conteaza. Cand pui link-uri "ca sa fie" te gandesti doar la maine, dar poimaine? Dar la anu? Incearca sa gasest un raport link/cost destul de rentabil, dar acel raport sa-ti ofere top 3 (pe ceva), altfel pierzi vremea.

----

Iar cand primesti warning sau penalizare, realizezi ca pe langa pierderea initiala (timp si bani), urmeaza sa mai pierzi din nou timp si bani (eliminare penalizare, schimbat domeniu, mutat content, etc).
    Buna Tom,

Multumesc pentru raspuns. In medie, imi permit sa investesc in jur de 100 euro pe domeniu. La unele poate fi 200, la altele 50 dar pe acolo se invarte. Probabil nu este o suma foarte mare dar pentru a reusi sa raman cu ceva, pe acolo trebuie sa ma mentin. Tu cat investesti? Imi imaginez ca unele site-uri necesita investii mai mari si altele investii mai mici asa ca te rog sa imi mentionezi o suma generala pentru site cu competitie mica, site cu competitie medie si site cu competitie mare. Te intreb pentru a sti pe unde ar trebui sa ma invart cu bugetul de linkuri pentru viitor.

Stiu ca linkurile nu sunt de cea mai buna calitate dar cand bugetul nu este foarte mare e greu sa gasesti alte solutii.

O zi buna!

SeoMox este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    26th October 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    405
    Putere Rep
    28

Implicit

NoWayJose, este bine ca ai deschis topicul asta, chiar daca mai exista multe topicuri de genul pe forum, din simplul motiv ca ne putem da cu parerea fiecare ce anume functioneaza cel mai bine in momentul asta (nu ce functiona acum 1 an de exemplu) si ce ar trebui evitat cat mai mult posibil, deci de la mine ai un plus pentru initiativa.

Dupa parerea mea strategia de link-building pe care ar trebui sa o ai in vedere, in mare parte este:

1. Sa cumperi advertoriale pe siteuri / bloguri puternice cu PA si DA mare
    (pentru ca link-urile de calitate costa bani, nu cred ca o sa gasesti ceva gratuit din punctul asta de vedere)

2. Sa incerci sa scrii articole pe site / blog cu potential de preluare si comunicare a sursei
    (nu conteaza daca link-ul va fi follow sau nofollow atata timp cat este un link natural)

3. Sa publici comunicate de presa in care sa-ti faci cunoscut brand-ul
    (poti publica cate un comunicat de presa pe site-urile de comunicate cunoscute sau pe bloguri cu autoritate in domeniu)

4. Sa variezi foarte mult link-urile care le ai, si in functie de asta sa iti faci strategia de link-building
    (de exemplu daca ai numai link-uri din directoare ar trebui sa le elimini, iar daca lucrul asta nu se poate, sau se poate partial, in loc sa folosesti disavow sa incerci sa aduci link-uri puternice care sa compenseze cu link-urile slabe din directoare web sau de articole; mai poti varia si adaugand bannere, link-uri site-wide sau contextuale, etc.)

5. Sa nu mai folosesti comentarii pe bloguri sau guest-posturi
    (daca sunt putine la numar si sunt foarte bine facute pot fi ok, dar in locul acestora este mai indicat sa incerci sa adaugi citations)

Mai sunt si alte puncte pe care le-am omis si care pot fi adaugate aici, cum ar fi link-urile obtinute din social media sau alte canale de comunicare, dar aici cel mai bine ar fi sa adaugi tu ce crezi ca mai este important, sau colegii care au o strategie mai complexa de link-building in momentul asta.
    Servicii de Promovare Online si Marketing.

Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de NoWayJose Vezi Post
    Da-mi voie sa iti explic ce fac eu ca incepi sa traiesti cu impresia ca nu stiu chiar nimic.
    1) Eu nu-mi fac impresii despre nimeni si tocmai de aceea nu e nevoie sa te justifici in fata mea. Eu ofer doar suport tehnic gratuit, in cazul de fata ti-am raspuns la o intrebare pusa in primul post chiar de tine.

2) Daca imi urmeaza cineva sau nu sfaturile prea putin ma intereseaza pentru ca eu ofer doar solutii valabile pe termen lung (5 - 7 ani) si pe multi i-ar putea nedumeri la inceput acest lucru. Faptul ca unii "fac bani in 2014" ma amuza, pentru ca cel mai probabil nu au un plan de viitor asa ca in maxim 3 ani sunt out of business si atunci tot la mine sau la Tom vor apela. Motivul pentru care ofer gratuit experienta mea e acela ca imi mentine antrenamentul

In alta ordine de idei, eu nu fac nici 5% din ce faci tu, deci clar ai tot respectul meu pentru atata munca depusa (doar tu stii daca merita). Motivul - ti l-a explicat Tom.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    De curiozitate am analizat unul dintre siteuri. Majoritatea directoarelor (in afara de faptul ca existenta lor = spam) au mai nou si linkuri vandute (cine ar cumpara asa ceva ). In nici un caz n-as avea incredere in asa ceva...

Director Web Online,Inscrie Siteul tau,Free Web Directory (sidebar)
    Director Seo (sidebar)
    DIRECTOR web gratuit*| Director web romanesc | Adauga gratuit link (sidebar)
    Director siteuri romanesti (sidebar)
    PR8 Directory | SEO Friendly Links (sidebar)
    anunturi online - adrese firme romanesti - director-romanesc.com (sidebar)
    Cu increderea si eu stau rau De ti-am dat site-uri pe bune, testate...
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 4 din 5 PrimulPrimul ... 2345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Audit SEO, voi cum il faceti?
    De Robert în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 4th July 2012, 08:29
  2. Linkbuilding MNS
    De Popa Flavian în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 26th April 2012, 21:31
  3. Linkbuilding spam?
    De Bogdan Ungureanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th July 2011, 17:42
  4. Linkbuilding : Widget
    De Ing3ras în forumul Link Building
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th April 2011, 00:05
  5. De cat timp faceti SEO si SEM?
    De Krumel în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 4th December 2010, 22:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.