Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Audit SEO, voi cum il faceti?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    95
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    95

Implicit Audit SEO, voi cum il faceti?

Seara buna dragi colegi.

In cadrul unei campanii de optimizare, consider ca un element extrem de important il constituie Auditul SEO.

Fie ca vorbim de un proiect personal, si, mai ales daca vorbim de un proiect contractat, auditul consider ca trebuie realizat.

As vrea sa aflu si parerea voastra vis a vis de acest aspect.

*Voi faceti auditare? Daca da, care ar fi pentru voi elementele constitutive?
    *Daca nu faceti, de ce anume nu il faceti? Fara el, cum va elaborati strategia de optimizare?

Opinia mea pe acest subiect, o puteti citi aici: Elemente constitutive ale unui Audit SEO
    Va rog sa ma completati, sau daca gresesc, sa dati cu bata (bland desigur)
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

La mine e gratuit.
    1. Cer cuvintele cheie propuse si le veriic in trafic.ro ca sa vad ce targeteaza si ce greutate au, alaturi notez si alte expresii mai bune sau similare.
    2. Rulez un FMG pt un raport de pozitionare ca sa vad cum sta.
    3. Cer acces la analytics, gwt, statistici on server ca sa vad eventuale erori.
    4. Rulez un xenu pt linkuri invalide
    5. Fac o analiza on site cu Web Developer unde mai vad de alte erori h-ui, valori alt...

In functie de ce minuni gasesc pe acolo evaluez nr de ore si le trimit raportul.

Inainte de a incepe munca efectiv le mai cer sa aiba:
    - firma de programare;
    - om de content care sa-mi livreze foto si text.

Avans minim 50% si incepem muncile.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    440
    Putere Rep
    35

8 out of 8 members found this post helpful.

Implicit

Din punctul meu de vedere Auditul SEO trebuie sa verifice "sanatatea unui site". Inainte sa fie facut trebuie sa facem KW Research pentru site-ul respectiv pentru a vedea daca este structurat bine si targeteaza corect cuvintele cheie. Mai jos o sa trec pasii pe care ii urmez eu atunci cand fac un astfel de audit :

1. Pagini Indexate in Motoarele de Cautare
    1.1 Google
    1.2 Yahoo
    1.3 Bing
    1.4 Versiunea Cache a Site-ului in Google
    1.5 Versiunea Text a Site-ului in Memoria Cache

2. Analiza Continut
    2.1 Continut Text Home Page / Categorii / Subcategorii
    2.2 Analiza H-tags
    2.3 Analiza Alt-tags
    2.4 Formatare Text
    2.5 Canibalizari

3. Continut Duplicat
    3.1 Continut duplicat in site (domenii, subdomenii)
    3.2 URL-uri generate automat (diferiti parametri de cautare, sortare, filtrare, Session ID)
    3.3 HTTP vs HTTPS

4. Accesibilitate
    4.1 Probleme in fisierul Robots.txt
    4.2 Probleme JavaScript, CSS
    4.3 Erori WMT 4xx, 5xx
    4.4 Sitemap

5. Probleme Tehnice
    5.1 Redirectari 301.
    5.2 Probleme de Canonicalizare
    5.3 URL-uri (verificare daca sunt scurte si descriptive)
    5.4 Performanta Site (viteza de incarcare)
    5.5 Probleme de server
    5.6 Configurare pagina de eroare (404)
    5.7 Iframes
    5.8 Flash

6. Arhitectura Site-ului
    6.1 Linkuri Interne
    6.2 Linkuri Verticale (Home Page -> Categorii -> Subcategorii)
    6.3 Linkuri Orizontale (Categorii -> Categorii , Produse -> Produse)
    6.4 Analiza Categorii/Subcategorii
    6.5 Paginatie/Duplicari
    6.6 Priotizare Continut/Numar de Clickuri

7. Meta Tags
    7.1 Titluri (Max 70 Caractere), sunt scurte, descriptive, contin cuvinte cheie, exista duplicari?
    7.2 Descrieri (Max 156 Caractere), sunt relevante?
    7.3 Robots (Verificare Noindex in Pagini Importante)
    7.4 Keywords (ar fi bine sa fie scoase)

8. Analiza OffSite
    8.1 Linkuri (Nr, root domains, anchor text, IP-uri, profil, link velocity)
    8.2 Spam

Analiza offsite se poate face si in alt document de analiza competitie. Inpartirea cuvintelor cheie in pagini se poate face in alt document (un plan de optimizare), care la site-uri mari vor fi facute dinamic in functie de anumiti parametri, la site-uri mici se poate personaliza fiecare pagina in parte.

Din ce am observat pana acum, lucrand cu clienti din Romania auditele le fac pentru mine, ca nu sunt citite. Sfatul meu este ca in aceste audite sa descoperiti problemele, sa dati solutii si explicatii in acelasi timp, sa folostiti un vocabular pe care sa il inteleaga si cineva care nu a auzit in viata lui de canonicalizare sau 301. Nu toti clientii cunosc aceste aspecte, mai mult de 70% nu au nici un habar de site/structura sau seo.

In mare cam astea sunt punctele pe care le urmaresc atunci cand fac un audit seo. In functie de site, de platforma, de structura vor veni si alte recomandari pe langa. Cred ca trebuie sa ne uitam si la design, la uzabilitate, prezenta social media, butoane sau mesaje de call to action, probleme de afisare pe diferite browsere si se mai pot gasi si alte probleme.

Resurse utile :
    Technical Site Audit Checklist | SEOmoz
    How to Perform the World's Greatest SEO Audit | SEOmoz

An SEO
    An SEO
    An SEO
    An SEO

The 6-Step SEO Audit Every Marketer Should Conduct

The SEO Audit Checklist: Do It Yourself in Twenty Minutes? - State of Search - infografic

How To Do An SEO Audit | SEO Theory – SEO Theory and Analysis Blog

SEO Audits That Get Results | Outspoken Media

Tooluri (nu o sa mai pun linkuri catre ele pentru ca sunt destul de multe):

WebSite Auditor - Link Assitant (merge bine pentru site-uri mici, la site-uri mari va dura extrem de mult)
    ScreamingFrog - Crawler free pana la 500 de pagini/url-uri, scoate URL-uri, titluri, meta descrieri, h-uri, linkuri interne+externe, broken links (aveti grija daca aveti disallow din Robots.txt ca nu va merge)
    Xenu - Crawler free merge destul de repede, il puteti folosi si pentru site-uri mari
    web-sniffer.net - verifica statusul http, la fel si toolul de la seobook HTTP Status Codes Checker ~ Server Header Response Code Checking Tool
    seodoctor plugin de firefox - il folosesc sa vad daca exista pagini care nu sunt indexabile, canonical, meta robots noindex, robots.txt disallow, e foarte bun
    nodofollow - plugin firefox
    webdev toolbar - pentru css, cookies, js
    firebug - firefox/chrome
    seomoz toolbar

Alt sfat, cum si asa nu prea sunt citite aceste audite cred ca trebuie facute mai la obiect, adica sa nu ne apucam sa scriem carti de seo de zeci de pagini. Aceste audite vor merge la un programator, eu bifez cu rosu tot ce este de implementat sau de modificat.

Spor la auditari.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

Maldinii este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Rennes
    Posturi
    842
    Putere Rep
    38

Implicit

Cand merg la client trebuiesc cat mai multe pagini, pentru a cere mai multi bani , ce faci tu la firma e altceva, auditul nu il dai programatorului .
    Codeinwp.com - Wordpress experts

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    440
    Putere Rep
    35

Implicit

@ Maldinii : poti sa scrii si multe pagini, dar am zis, am impresia ca nu se citesc niciodata, nu am fost sunat de nici un client niciodata si sa ma intrebe ceva din el. Ma gandesc ca nu le fac foarte bine, incat sa fie intelese toate aspectele si punctele din ele.

In audit o sa mentionezi foarte multe probleme tehnice (un amarat de 301 de ex) care trebuie rezolvate de un programator, nu? El trebuie dat la cineva care asta face si trebuie sa inteleaga ce ai vrut tu sa zici acolo. Am facut si audite proaste, din care programatorii nu au inteles mai nimic si au facut ei SEO in locul meu .

Daca il faci foarte mare doar de dragul de a scrie, in loc sa scrii ce trebuie, eu zic ca nu faci nimic.

Inca ceva, eu folosesc foarte multe print screen-uri si multe sageti, sa se inteleaga mai bine.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    80
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    80

Implicit

Citat Postat în original de Maldinii Vezi Post
    Cand merg la client trebuiesc cat mai multe pagini, pentru a cere mai multi bani
    that's the spirit

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Implicit

Citat Postat în original de danielicb Vezi Post
    ...Din punctul meu de vedere Auditul SEO trebuie sa verifice "sanatatea unui site". Inainte sa fie facut trebuie sa facem KW Research pentru site-ul respectiv pentru a vedea daca este structurat bine si targeteaza corect cuvintele cheie. Mai jos o sa trec pasii pe care ii urmez eu atunci cand fac un astfel de audit :...
    E super asta ca munca efectiva, cu plata. E putin probabil sa gasesti clienti pentru asa ceva, oamenii fiind de regula specializati pe alte nise (vanzari, turism, alte servicii offline).
    Pan' la urma ii intereseaza rezolvarea, stiu si ei ca "au ceva probleme" daca nu sunt in top in google
    De asta prefer o preauditare gratuita mai rapida, cu cuvinte mai netehnice de unde sa rezulte volumul de munca aproximativ.
    Daca nu li se pare suma ok fie ii trimit la alti amici care fac seo, chiar si la negru, fie le arat acest forum unde pot sa invete si sa lucreze singuri
    Cand revin insa, marim suma cu 25-50% negocierile facandu-se in sus.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    440
    Putere Rep
    35

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am gasit 2 modele de audite de la Danny Dover, cel care a scris SEO Secrets. Cred ca putem "fura" cate ceva din acestea.

Acesta este pentru un site de ecommerce http://www.dannydover.com/share/asse...EO-Secrets.pdf
    Aceste este pentru un site de prezentare/informational http://www.dannydover.com/share/asse...EO-Secrets.pdf

Pagina de resurse Search Engine Optimization Secrets

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Audit Securitate Website
    De inSecure în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 26th December 2011, 22:21
  2. Despre Alexa Site Audit?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 28th October 2011, 14:22
  3. SEO Audit
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 12th March 2009, 10:46
  4. Cerere oferta Audit
    De sambo în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 23rd September 2008, 23:48

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •