Încerc să găsesc un răspuns la următoarea chestiune.
Am un produs, pentru care, pe site-urile unde sunt cumpărate linkuri, există mai multe anchore spre pagina sa de prezentare de pe site-ul meu. Pagina de produs nu are numele produsului în sine (nici în meta title, nici în meta description, nici în URL), onpage este realizată o optimizare pentru el, însă accentul este pus pe alte stringuri, long tail.
Majoritatea anchorelor a href="" TITLE="" sunt cu numele produsului. Celelalte sunt derivate, între ele am și long tailul pe care le-am vizat. La căutări organice pe keyword „numele produsului”, google afișează, în locul page title, description sau url (optimizate pentru long tailul meu), exact numele produsului, care, evident, nu se găsește nici în page title, nici în URL.
Este posibil ca numele de pagină să fie dat de anchor text din backlinks? Și google să recunoască pagina după asta, eludând page title sau URL? Keywordul se găsește în pagină, însă nu îl văd extrem de relevant. Backlinkurile, pe de altă parte, le-aș considera vinovate de asta.