Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Indexarea rezultatelor cautarilor interne pe un site - OK sau nu?

vivaldi este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th November 2007
    Posturi
    14
    Putere Rep
    0

Implicit Indexarea rezultatelor cautarilor interne pe un site - OK sau nu?

Salut,

As vrea sa aflu parerile voastre in legatura cu indexarea de catre Google a rezultatelor cautarilor interne pe un site, in special un site de e-commerce.

Google Webmaster Help spune: "Use robots.txt to prevent crawling of search results pages or other auto-generated pages that don’t add much value for users coming from search engines."

Ar trebui urmata directiva asta? Stiu ca sunt o multime de site-uri mari de afara care nu se conformeaza, nu stiu insa daca Google le aplica vreo penalizare sau nu.

Cat de relevant si cat de valoros este un astfel de landing page pentru un user care vine pe site-ul tau din Google? Cat de mult pierzi tu daca te conformezi acestei recomandari si nu permiti indexarea unor pagini care pana la urma pot contine cuvinte cheie relevante pentru business-ul tau?
    Si ce ai de pierdut daca totusi lasi Google sa indexeze aceste pagini? Parerile sunt impartite afara, iar in .ro nu am gasit nici o discutie pe aceasta tema...

Deci ce parere aveti? Ar trebui lasate sa fie indexate paginile cu rezultatele cautarilor interne (ceva de genul _search.php?q=artur%20si%20razboiul%20celor%20doua %20lumi&catid=0&page=1) sau nu?

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    50

Implicit

In momentul in care indexezi astfel de cautari, in functie de anumite conditii vei avea un procent mai mic sau mai mare de pagini care vor returna: "Nothing found for this kw!", dar pe care Google le va indexa si pe care teoretic ti se va trimite trafic. Userul va ajunge pe o pagina unde nu-i oferi nimic. Din acest motiv sunt considerate pagini care nu aduc valoare -> deci risti o penalizare.

Sunt multe chestii fortate care merg folosite si care te-ar ajuta, insa riscul e sa pierzi si ce-ai acumulat pana acum. Si pentru ce? Pentru a aduce pe site niste oameni interesati de un produs pe care tu nici nu-l ai pe un site?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    983
    Putere Rep
    45

Implicit

Daca ai un script care iti ofera rezultate relevante cautarilor efectuate atunci eu iti recomand sa indexezi paginile rezultate (ca exempul iti pot da nextag.com - nextag.com/universal-usb-travel-charger-adapter/products-html).

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Eu am folosit asta timp de cateva luni si aveam trafic destul de mult pe paginile respective. Problema e ca la un momentdat ajunsasem la milioane de pagini si au fost penalizate. Norocul meu a fost ca a penalizat doar ce era /search si nu restul siteului.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    36
    Posturi
    1.578
    Putere Rep
    51

Implicit

eu salvez si pun in sitemap doar cautarile care dau >= 5 rezultate
    Membru fondator al societății secrete Afiliatti.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    32
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    39

Implicit

Atunci cand caut ceva pe google dau deseori peste pagini din anumite siteuri care nu contin cautarea respectiva, insa sunt indexate si apar pe pozitii foarte bune. Asta cred ca se datoreaza valorii siteului. Nu mi se pare foarte corect sa fure cu pagini goale si irelevante munca unora care muncesc si aduna ibl-uri pentru a promova un anumit site pe acel keyword.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ciudatenie in indexarea unui site
    De RoManiac în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th March 2010, 15:15
  2. Site links pt pagini interne?
    De deadworldisee în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 17th November 2009, 10:19
  3. Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 8th July 2008, 10:56
  4. Indexarea unui site cu elemente Flash (meniu, casete de text, galerie foto)
    De lucian în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th October 2007, 17:04
  5. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd October 2007, 11:14

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •