Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Indexarea unui site cu elemente Flash (meniu, casete de text, galerie foto)

lucian este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th October 2007
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit Indexarea unui site cu elemente Flash (meniu, casete de text, galerie foto)

Salutare, sunt mai nou in domeniul asta si am nevoie de cateva sfaturi.

Intr-un site HTML cu elemente Flash (nu site realizat in totalitate in Flash) (elemente: meniu, casete de text, galerie foto) motoarele de cautare indexeaza tot continutul ? Stiu ca google a inceput sa indexeze si flash dar nu stiu daca urmareste linkurile din flash si daca indexeaza site-ul in totalitate. Daca indexeaza linkurile, este bine ca acestea sa fie pe butoane cu actiune si getURL(...

Stiu ca unii pun textul si linkurile din flash ascunse in html, cu display: none sau visibility: hidden dar din cate am mai citit sunt lucruri depunctate de google. Este adevarat ?

Si atunci care este solutia pentru a fi indexat un site cu elemente flash sau un site realizat in totalitate in flash ?

Va multumesc

B3aT este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th August 2007
    Locaţie
    Berceni
    Posturi
    185
    Putere Rep
    32

Implicit

am vazut ca se poarta , daca ai meniul facut in flash, sa pui si in partea de jos link-urile catre categoriile principale, in html, text mic, dar Nu ascuns, orice e hidden poate fi considerat spam.

gabi.jguma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th September 2007
    Posturi
    74
    Putere Rep
    32

Implicit

Salut lucian.
    Intradevar, flashul nu sta prea bine la capitolul indexare....si din pacate, nici la accesibility/usability.
    Parerea mea este ca, daca urmaresti indexarea intregului continut al site-ului...ar fi bine sa folosesti cat mai putin flash.

In cazul in care consideri ca anumite zone ale site-ului trebuie sa fie neaparat flash, cea mai buna solutie (pe care o cunosc eu) ar fi sa folosesti un embed de flash cu deconcept ›SWFObject sau Unobtrusive Flash Objects (UFO)

Cele doua metode sunt apropiate ca rezultat, in sensul ca folosec un javascript pentru a introduce flashul in pagina (javascript care are grija si de problema activeX din IE) si iti ofera si un continut alternativ, pentru cazul in care userul nu are javascript sau flash instalat.

Continutul alternativ poate fi un soi de varianta html a zonei respective...in care poti include linkuri...de exemplu, dar care nu e vizbil decat in conditiile in care flashul/js-ul lipseste.

Motoarele de cautare nu te vor "depuncta" pt astfel de continut, decat daca faci abuz (keyword stuffing, de exemplu) in zona respectiva a codului.

In rest, ar trebui sa fie totul in regula, e o tehnica absolut legitima, prin care tu poti sa afisezi in codul html exact ceea ce ai in flash, si astfel sa poti fi indexat cum trebuie.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Sau o Harta a site-ului in Html.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th October 2007
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit

O harta HTML a site-ului presupun ca mi-ar rezolva doar problema link-urilor dar continutul tot in elementele flash ramane.
    Deci singura solutie la aceasta problema este : deconcept ›SWFObject sau Unobtrusive Flash Objects (UFO) ? Sau mai are altcineva vreo alta idee ?

Va multumesc

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th October 2007
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit

M-am mai documentat si aceasta metoda daca nu gresesc se numeste cloaking.

Care dupa anumite site-uri din domeniul SEO este ok, este permisa de google: Flash Substitution using sIFR; cautati pe google com - cloaking-is-ok-says-google, si site-ul este pe prima pozitie

Dar pe google webmaster am urmatorul text :
    Quality guidelines - basic principles (- cautati pe google com)
    * Make pages for users, not for search engines. Don't deceive your users or present different content to search engines than you display to users, which is commonly referred to as "cloaking."

Tot pe google webmaster:
    Some examples of cloaking include: (- cautati pe google com)
    * Serving a page of HTML text to search engines, while showing a page of images or Flash to users. - [

Deci ce e de facut, ca eu nu m-am lamurit ? Are cineva un link catre un raspuns oficial al google ca sunt permise deconcept ›SWFObject sau Unobtrusive Flash Objects (UFO), sIFR ?

Va multumesc mult pentru ajutor

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th September 2007
    Posturi
    74
    Putere Rep
    32

Implicit

Lucian, cloaking-ul e ceva malefic, metodele acestea au fost create pentru a face flashu mai utilizabil.

Ma indoiesc ca exista un "raspuns oficial al Google" pe tema asta, insa raspunsul ti-l poti da singur cautand site-uri care folosesc aceste metode de ani de zile, site-uri cu autoritate, si care nu au fost si nii nu vor fi penalizate vreodata de google numai pentru faptul ca incearca sa creeze o experienta mai buna pentru utilizator.

Pe de alta parte, daca iti e frica de penalizare, poti sa folosesti metoda, fara sa folosesti continut alternativ, metoda asta de embed a flashului e oricum mult mai buna decat metoda traditionala.

barosanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th February 2007
    Posturi
    728
    Putere Rep
    34

Implicit

atata timp cat nu umpli linkurile sau div-ul ala cu cuvinte cheie, Google zice ca e ok
    deci ar trebui sa fie ok...cauta la ei pe blog ca e si raspunsul oficial

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th October 2007
    Posturi
    4
    Putere Rep
    0

Implicit

sunt nevoit sa folosesc continut alternativ pentru ca elementele din site - meniul, casete text, galerii foto sunt Flash si sunt dorite asa de proprietarul site-ului. Temerea mea este ca acest site daca nu va avea continut alternativ va fi pozitionat foarte prost pe google.

Daca pun in html alternativ textele si linkurile din flash (exact aceleasi) ar fi ceva "cinstit" nu ?

"barosanu" imi poti da un link ?

va multumesc tuturor pentru sfaturi

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    28th September 2007
    Posturi
    74
    Putere Rep
    32

Implicit

Lucian, daca tu pui in html ca si continut alternativ, exact elementele care sa ofere userului acceasi functionalitate ca cea oferita de flash, atunci nu ai de ce sa-ti faci griji.

Gandeste-te ca nu faci altceva decat sa arati si userului si motorului de cautare aceleasi linkuri (motorul de cautare e ca orice alt user care face browsing fara flash, imagini si javascript - tu nu faci altceva decat sa il ajuti sa "citeasca" si continutul flashului).

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ciudatenie in indexarea unui site
    De RoManiac în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th March 2010, 15:15
  2. Indexarea rezultatelor cautarilor interne pe un site - OK sau nu?
    De vivaldi în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 20th February 2010, 16:49
  3. Creez ilustratii, elemente de design si t-shirt designs
    De alexjones în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 8th April 2008, 16:41
  4. Un site realizat 100% flash
    De papu123 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 30th November 2007, 19:42
  5. Probleme cu indexarea unui director
    De Netul în forumul Client side