Postat în original de
filip.camara
Nu stiu daca aici se incadreaza cel mai bine stirea:
eMag preia 90% din Conversion
“eMag investește în zona de performance marketing prin această mutare. eMag va avea 90% din compania Conversion Marketing, iar Marius Pahomi 10%. Nu a fost o tranzacție care a implicat cash sau alte asemenea lucruri. Noi am adus în companie tehnologia, dintre care cea mai importantă este cea din spatele rețelei noastre de afiliere ProfitShare”,
De aici:
eMag preia 90% din Conversion « Orlando
Cred ca merge mai bine pt topicul 2parale, sau poti sa deschizi altul nou. Emag devine principalul concurent 2parale
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Ca o concluzie:
Seo prin afiliere este real. Multi stiu, dar se pare ca nimeni nu vrea sa spuna, sau sa se discute despre asta. Eu am observat dintr-o gresela, asa ca am considerat ca trebuie spus, pt ca nu este ok, din punctul meu de vedere. Dupa ce am postat, am aflat ca destui de multi stiau asta, dar e mai bine sa nu se discute.
Afiliatii sunt "impingatoare" pentru magazine. Cei care stiu asta, fac eforturi sa nu trimita linkuri, dar se pare ca google le calculeaza oricum.
Iar cum afiliati apar tot timpul, brandul (magazinul) creste.
Solutii: Nu le cauta nimeni, asa ca nu au importanta!
Brands push, sau cum o sa-i zica baietii de la Google, este la fel de real. Ei zic ca urmeaza anul asta, dar eu cred ca pe ro e deja activ. Iar daca nu e, e si mai problematic.
Exista in Romania minim 10 magazine care pot fi considerate brand. Implicit mai devreme sau mai tarziu, top 10 este doar pt ei.
E posibil ca si site-urile de anunturi sa intre la brands, si in categoria ecommerce. Producatorii dupa mine sunt brands by default, dar cautarile lor sunt "produs"+producator, ca avantaj, care oricum il au deja.
Comparatoarele nu ar trebui sa apara, ele normal apar pe "cuvant" + pret.
Ziarele nu au ce cauta, decat la partea lor de "news".
Magazinele mici, si firmele ce ofera servicii incluse in magazine (vezi asigurari), trebuie sa se concentreze pe "long tail". Daca nu reusesc sa aduca trafic, mai au 2 variante: adowords sau(si) afiliere.
Faptul ca Google incearca in acest fel sa scape de low quality sites, este ok, dar practic ofera magazinelor mari un mare avantaj pe nisele lor, si le lasa sa concureze intre ele, atat in top 10 cat si in adwords. Restul nu mai conteaza.
Au mai incercat asta in trecut, dar nu le-a iesit. Acum oferind un avantaj la brands, cu siguranta sansele sa scape de "low quality merchants" .
Pentru cei care ofera servicii seo, raman anumite nise, unde magazinele (brands) nu pot intra.
Pentru magazinele mici cu nise comune cu brands, vin vremuri grele (erau oricum).
Daca vrei sa mai intrii pe online pe nise unde sunt deja brands, ai nevoie de rabdare multa, bugete mari, si strategie pe termen lung.
Ultima modificare făcută de Tom; 15th March 2013 la 02:17.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.