Rezultate 1 la 10 din 49

Subiect: Brands push, SEO prin afiliere, EMAG, ALTEX ..... Google?

Afișare hibrid

basil este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    20th June 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Posturi
    24
    Putere Rep
    0

Implicit

Daca o luam din perspectiva celui care cauta informatie, nu vad ce este gresit in a afla site-urile unor companii producatoare in primele rezultate. De exemplu Samsung, HTC, Apple sau altele atunci cand cauti telefoane mobile. Printre site-urile care se ocupa doar cu vanzarea lor sau cu reviews, cred ca ar fi bine sa apara si site-urile brand-urilor. Si sa apara acolo nu datorita unui "brands push", de a carui existenta ma indoiesc, ci datorita autoritatii brand-ului pe internet.

Legat de "brands push", eu nu cred ca exista intr-o masura atat de mare precum credeti voi. Algoritmii google fac ca un brand sa apara in primele rezultate din cauza autoritatii pe care o are, autoritate construita cu multe backlink-uri organice si extrem de multe mentionari pe cele mai diverse site-uri.

Cred, de altfel, ca in algoritmul Google exista si ceva numit "current brand awareness" sau importanta unui website/link ACUM, in aceasta perioada. In apararea acestei idei, pot sa dau un exemplu de pe .com. Eu activez in domeniul artei contemporane, si stiu ca in primele rezultate apar site-uri fie de la reviste de gen, fie de la resurse online de gen (ambele tipuri de site-uri au multa autoritate, backlink-uri si mentionari). Ei bine, anul trecut a existat o expozitie extrem de mare si importanta la un muzeu din Houston. Link-ul catre acea expozitie de pe site-ul muzeului a stat in primele 5 rezultate (a jonglat intre 2-5) timp de aproape 3 luni. Am verificat acest lucru de pe mai multe IP-uri, delogat. Dupa parerea mea, a fost acolo din cauza mentionarilor (si backlink-urilor) care s-au facut in acea perioada - probabil cu putin ajutor de la Google care a stiut cumva ca acel link e deosebit de important exact in acea perioada (si nu mai este important acum, fiind undeva intre paginile 5-10).

Cred ca si cazului spus de Tom, cu asiguraile rca, i se poate aplica aceeasi poveste intr-un fel sau altul. Si cred ca link-ul de la emag va cadea de acolo imediat ce majoritatea si-au luat asigurarea (in cateva luni), adica imediat ce Google nu mai crede ca acel link e important ACUM, si ca e foarte probabil sa urce din nou la inceputul anului viitor.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    132
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    132

Implicit

Citat Postat în original de basil Vezi Post
    Daca o luam din perspectiva celui care cauta informatie, nu vad ce este gresit in a afla site-urile unor companii producatoare in primele rezultate. De exemplu Samsung, HTC, Apple sau altele atunci cand cauti telefoane mobile. Printre site-urile care se ocupa doar cu vanzarea lor sau cu reviews, cred ca ar fi bine sa apara si site-urile brand-urilor. Si sa apara acolo nu datorita unui "brands push", de a carui existenta ma indoiesc, ci datorita autoritatii brand-ului pe internet.

Legat de "brands push", eu nu cred ca exista intr-o masura atat de mare precum credeti voi. Algoritmii google fac ca un brand sa apara in primele rezultate din cauza autoritatii pe care o are, autoritate construita cu multe backlink-uri organice si extrem de multe mentionari pe cele mai diverse site-uri.

Cred, de altfel, ca in algoritmul Google exista si ceva numit "current brand awareness" sau importanta unui website/link ACUM, in aceasta perioada. In apararea acestei idei, pot sa dau un exemplu de pe .com. Eu activez in domeniul artei contemporane, si stiu ca in primele rezultate apar site-uri fie de la reviste de gen, fie de la resurse online de gen (ambele tipuri de site-uri au multa autoritate, backlink-uri si mentionari). Ei bine, anul trecut a existat o expozitie extrem de mare si importanta la un muzeu din Houston. Link-ul catre acea expozitie de pe site-ul muzeului a stat in primele 5 rezultate (a jonglat intre 2-5) timp de aproape 3 luni. Am verificat acest lucru de pe mai multe IP-uri, delogat. Dupa parerea mea, a fost acolo din cauza mentionarilor (si backlink-urilor) care s-au facut in acea perioada - probabil cu putin ajutor de la Google care a stiut cumva ca acel link e deosebit de important exact in acea perioada (si nu mai este important acum, fiind undeva intre paginile 5-10).

Cred ca si cazului spus de Tom, cu asiguraile rca, i se poate aplica aceeasi poveste intr-un fel sau altul. Si cred ca link-ul de la emag va cadea de acolo imediat ce majoritatea si-au luat asigurarea (in cateva luni), adica imediat ce Google nu mai crede ca acel link e important ACUM, si ca e foarte probabil sa urce din nou la inceputul anului viitor.
    Avem de cand sa-ti raspund cu poze (dovezi), dar mi-am dat seama ca e inutil, si nu e relavant la topic.

Rugamintea mea la tine este sa-mi explici analizand motivele pentru care cele 2 pagini, emag si altex, stau pe pozitiile respective. Dupa ce analizezi dpdv seo, discutam pe cele prezentate.

E normal sa apara "produactorii" si reviews (inclusiv blogs), nu stiu unde ai citit tu ca nu e normal. Cum e normal daac adaug "pret" inainte sau dupa "keyword" sa-mi apara magazinele si comparatoarele.

Ex cu muzeul si emag nu are relevanta. Emag vinde asigurari de > 1 an Nu e un motiv "periodic" pentru ca nu este eveniment.

Acum ontopic:

Asigurari rca este un money keyword, la care emag a primit avantaj major fata de cei care vand acest tip de produse natural = brokeri, mult mai "brands" decat emag. Nu uita ca emag vinde pt cineva, deci nu e brand pe asigurari, cu asigurarile nu sunt "comerciale" ca sa intre in categoria magazin online.

Romaniac se raporteaza la .com, destul de corect, dar in america NU exisita nici macar comparatoare de preturi pt asigurari, apar asiguratorii (societatile de asigurari). Iar in UK, (am mai discutat asta) si Europa, sunt site-uri ce compara aceste servicii + asiguratorii + brokeri care concureaza foarte puternic dpdv seo pentru top 10. La noi, o pagina cu 5 linkuri, doboara site-uri de brokeri si societati cu sute si mii de linkuri. E o greseala, sau NU.

Si inca ceva foarte important. Nu mai confundati pagina cu domeniul, sau produsul cu categoria. Sunt entitati total separate.

Pagina vs domeniu e altceva decat domeniu vs domeniu.

Pt produs autoritatea domeniului e foarte importanta (produsele primesc rar linkuri directe), SEO-onpage (asa zice google, dar cred ca minte ) + content de calitate, in schimb la categorie conteaza pe langa autoritatea domeniului si linkurile.

Afiliatii in schimb trimit linkuri direct catre produse care transmit mai departe autoritate la categorii si implicit la domeniu (root). [produs>categorie>root (si invers) root>categorie>produs, inclusiv root>produs (produsele din home)] Iar asta nu e "legal" dpdv Google. Doar ca se pare ca google nu ia masuri, asa ca emag sau altex in exemplele mele, urmeaza sa devina niste mamuti online, ca si multi altii care nu au fost mentionati, din cazua linkurlor seo trimise de afiliati.

Te uiti la site-urile firmelor mici si medii, cum se chinuie sa creeze content bun pentru categorii. Te uit la altex si emag cu zboara fara pic de content peste ei.

Stau si ma gandesc de fiecare data, cand dezvolt un shop, unde introducem contetul in categorie. Iar asta e o problema, pt ca te incurca la design si UI/UX, si realizezi acum ca este inutil. Pe .com toate brandurile fac aceleasi eforturi, sa introduca content in pagina, pt ca asa cere google. La noi nu se mai cere

Sper ca am explicat inca o data ce incerc sa discutam in acest post.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Afiliere Emag ProfitShare
    De Popescu Marian în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 4135
    Ultimul Post: 20th May 2024, 22:12
  2. Altex Afiliere
    De Serban Cristian în forumul Affiliate Marketing
    Răspunsuri: 1294
    Ultimul Post: 24th April 2018, 18:35
  3. Vand site afiliere eMag
    De danP în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 10