Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: Link building - pt incepatori , varianta personala :)

Heavenz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    27th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    83
    Putere Rep
    26

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit Link building - pt incepatori , varianta personala :)

Am zis ca ar fi de ajutor pentru unii sa prezint experienta mea privind strategia de alcatuire de link-uri in jurul unui site.

Link-urile catre site sunt dupa parerea mea unul dintre cei mai importanti factori in rezultate SERP , si nu intotdeauna cantitate inseamna si calitate deci trebuie sa fim si selectivi.Si sa nu uitati de continutul site-ului , trebuie sa fie intotdeauna de buna calitate si informativ!

Voi face o mica lista cu cateva puncte legate de acest lucru :

1. Adaugare in directoare free sau cu plata (DMOZ o singura data dupa ce v-ati asigurat ca ati gasit categoria voastra) dirpedia.ro este o lista interesanta cu directoare .ro ;

2.Puteti adauga cand aveti timp coment-uri RELEVANTE pe anumite blog-uri Do Folow (sa nu aveti un com. de genul , Dan are dreptate .. );

3.Inscrierea pe forum-uri .ro daca targetul vostru este romania sau .com international , si adaugarea unei semnaturi ;

4.Articole si advertoriale pe site sau pe alte site-uri / blog-uri ,si sa nu fie copiate! ;

5.Prezenta pe FaceBook eventual Twitter este deasemenea importanta pentru trafic;

Link-urile de calitate pentru fiecare nisa pot fi ..

1.Website-uri relevante nisei tale;
    2.Website-uri cu page rank mare ..

Deasemenea trebuie sa stiti ca un articol pe un site cu trafic destul de mare si cu vechime poate aduce mult mai multe beneficii decat 100 de link-uri.Deci de preferat calitatea decat cantitatea.

Ah si am vazut .. recent post-uri gen , te pot ajuta sa ajungi pe primul loc pt cuvantul/cuvintele respectiv .. atentie inainte sa faceti un pas in acest sens . . .

Oricum pe acest forum daca aveti rabdare sa cititi aveti foarte multe informatii...deci o scrumiera... o cafea si multe nopti pierdute

Succes!

Zina este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    10th October 2010
    Locaţie
    București
    Posturi
    76
    Putere Rep
    27

Implicit

Mulțumiri că te-ai gândit și la ceilalți ! Informațiile sunt chiar utile pentru cei fără experiență.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

as mai adauga doua observatii, in primul rand nu incepeti sa creeati linkuri fara continut de calitate, sau suficient. In al doilea rand, probabil ca voi fi combatut, dar sunt de parere ca fiecare link conteaza, mai important de atat este alternati cu atentie aceste linkuri, nu va apucati sa faceti 20 de advertoriale si pe urma 20 de linkuri in profile de forumuri/semnaturi.
    Mai mult de atat, aparitia linkurilor catre siteul vostru trebuie sa fie uniforma, daca aveti in cap sa "formati" 100 de linkuri, atunci incercati sa puneti cate 1 link pe zi sa acoperiti 3 luni constante, si nu puneti azi 80, si pe urma cate 1 pe zi.
    Multi pierd in google pe aceasta tema, pentru ca nu inteleg ca un "blast" de 100 linkuri azi are valoare absolut zero daca nu este urmata de apariti constante de acelasi volum. Veti avea 100 de linkuri azi pe care nenea g vi le va ignora cu gratie prin aceasta metoda.

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    44
    Posturi
    406
    Putere Rep
    29

Implicit

in primul rand nu incepeti sa creati linkuri fara continut de calitate sau suficient
    ma alatur afirmatiei ca inainte de a crea linkuri trebuie sa avem continut. De abia dupa aceea sa urmam ce ne-a scris Heavenz. Daca nu avem continut e posibil ca unele commenturi pe dofollow blogs sa nu fie aprobate (eu nu as aproba comentarii de la siteuri fara continut), iar unele directoare chiar stiu ca mentionau treaba asta.

Heavenz - bine punctat. Multumim.

Andrei S este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    16th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    453
    Putere Rep
    31

Implicit

Citat Postat în original de Heavenz Vezi Post
    3.Inscrierea pe forum-uri .ro daca targetul vostru este romania sau .com international , si adaugarea unei semnaturi ;
    Din proprie experienta se obtin mult mai multe atunci cand postul cu scopuri de linkbuilding raspunde la o intrebare pusa de cineva din comunitate. Important este ca postul acela nu mai are scop doar de linkbuilding... un astfel de link poate valora mult.

Citat Postat în original de Heavenz Vezi Post
    5.Prezenta pe FaceBook eventual Twitter este deasemenea importanta pentru trafic;
    Prezenta este inutila fara activitate. Iar activitatea in Social Media implica consum zilnic de timp. Pentru un SEOist nu este rentabil decat poate in cazul proiectelor proprii unde suntem mult mai subiectivi. ( Evident ca se pot automatiza postarile in Social Media dar efectele sunt pe masura efortului depus... ).
    Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.

cbogdan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    26th February 2011
    Locaţie
    Iași
    Posturi
    70
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    as mai adauga doua observatii, in primul rand nu incepeti sa creeati linkuri fara continut de calitate, sau suficient. In al doilea rand, probabil ca voi fi combatut, dar sunt de parere ca fiecare link conteaza, mai important de atat este alternati cu atentie aceste linkuri, nu va apucati sa faceti 20 de advertoriale si pe urma 20 de linkuri in profile de forumuri/semnaturi.
    Mai mult de atat, aparitia linkurilor catre siteul vostru trebuie sa fie uniforma, daca aveti in cap sa "formati" 100 de linkuri, atunci incercati sa puneti cate 1 link pe zi sa acoperiti 3 luni constante, si nu puneti azi 80, si pe urma cate 1 pe zi.
    Multi pierd in google pe aceasta tema, pentru ca nu inteleg ca un "blast" de 100 linkuri azi are valoare absolut zero daca nu este urmata de apariti constante de acelasi volum. Veti avea 100 de linkuri azi pe care nenea g vi le va ignora cu gratie prin aceasta metoda.
    Mersi, acum înțeleg de ce nu mi-a crescut traficul la unul din site-uri. Am pus 300 de link-uri într-o seară, apoi am așteptat!

Ce poți să faci dacă s-a întâmplat asta? Cum repari o astfel de greșeală, dacă pui prea multe link-uri de o dată și afli că nu e bine ce ai făcut?

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Andrei S Vezi Post
    Prezenta este inutila fara activitate. Iar activitatea in Social Media implica consum zilnic de timp. Pentru un SEOist nu este rentabil decat poate in cazul proiectelor proprii unde suntem mult mai subiectivi. ( Evident ca se pot automatiza postarile in Social Media dar efectele sunt pe masura efortului depus... ).
    În titlu scrie clar, pentru începători! De ce critici și nu completezi ca pentru începători? Suferi de dilema profesorului, cum să le vorbești neștiutorilor!

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    29

Implicit

Se spune ca linkurile spre site-ul tau nu il pot afecta negativ, doar pozitiv sau sunt pur si simplu ignorate de Google. Totusi, zilele trecute m-am confruntat cu doua situatii:

-Am pus 15 linkuri in forumuri pe care le-am gasit cautand b u y t r a m a d o l (evident, forumurile erau uitate de Dumnezeu, acesta era si scopul meu). Asta mi-a distrus in doua zile doua pozitii importante (de pe loc 3 si 5 pe 8 si 9). Am eliminat linkurile, iar dupa ce am revenit pe pozitii am pus linkuri tot acolo spre un site concurent din alta nisa. Era pe locul 2 de un an de zile pentru cel mai important keyword din nisa respectiva (iar eu pe 3). Dupa cateva zile, am facut schimb de locuri

-Pentru a promova un site cu vechime dar fara prea multe IBL, am creat un blog pe un subdomeniu gratuit. Am pus un singur link spre site-ul principal si am cazut de pe locul 3 pentru un keyword important pe locul 12. Am pus asta pe seama unui google dance, dar am asteptat cateva zile si situatia nu s-a schimbat pana nu am eliminat acel link. La cateva ore dupa sunt pe locul 5.

Si inca ceva. Dupa ce am eliminat linkul din semnatura pe care o am pe doua forumuri maricele si acelasi link din sidebarul a 5 bloguri blogspot PR 5,4 si 3, am observat o imbunatatire a pozitiilor site-ului in cauza.

Heavenz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    27th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    83
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de MarianG Vezi Post
    -Am pus 15 linkuri in forumuri pe care le-am gasit cautand b u y t r a m a d o l (evident, forumurile erau uitate de Dumnezeu, acesta era si scopul meu). Asta mi-a distrus in doua zile doua pozitii importante (de pe loc 3 si 5 pe 8 si 9). Am eliminat linkurile, iar dupa ce am revenit pe pozitii am pus linkuri tot acolo spre un site concurent din alta nisa. Era pe locul 2 de un an de zile pentru cel mai important keyword din nisa respectiva (iar eu pe 3). Dupa cateva zile, am facut schimb de locuri
    Probabil acest post era folositor pt black hat , gray hat .. ce sa zic .. sfatul meu este - Fair Play .. ca asa e in tenis

MarianG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    26th December 2010
    Locaţie
    Tulcea
    Posturi
    347
    Putere Rep
    29

Implicit

Albeata dumneavoastra ma orbeste.

felix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Locaţie
    Baia Mare
    Vârstă
    50
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    42

Implicit

cbogdan: tot o parere personala, daca ai pus 300 de link-uri poate mai ai o sansa, google nu a citit acele site-uri in 24 de ore, poate ai trebuie zile sau la anumite site-uri chiar saptamanii pentru a le indexa, poate ar trebuii sa continui dar cu un numar mai mic si constant.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Link exchange ca tehnica de link building
    De Diana în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 28th April 2012, 02:40
  2. Redirect sau link building ?
    De Fabius în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 16th May 2009, 18:48
  3. Inbound Link Building
    De ConstantinLG în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 5th April 2009, 22:36
  4. Link building elegant
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 23rd March 2008, 00:50
  5. Intrebare link-building
    De gerovinos în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th December 2007, 06:22

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •