Se spune ca linkurile spre site-ul tau nu il pot afecta negativ, doar pozitiv sau sunt pur si simplu ignorate de Google. Totusi, zilele trecute m-am confruntat cu doua situatii:

-Am pus 15 linkuri in forumuri pe care le-am gasit cautand b u y t r a m a d o l (evident, forumurile erau uitate de Dumnezeu, acesta era si scopul meu). Asta mi-a distrus in doua zile doua pozitii importante (de pe loc 3 si 5 pe 8 si 9). Am eliminat linkurile, iar dupa ce am revenit pe pozitii am pus linkuri tot acolo spre un site concurent din alta nisa. Era pe locul 2 de un an de zile pentru cel mai important keyword din nisa respectiva (iar eu pe 3). Dupa cateva zile, am facut schimb de locuri

-Pentru a promova un site cu vechime dar fara prea multe IBL, am creat un blog pe un subdomeniu gratuit. Am pus un singur link spre site-ul principal si am cazut de pe locul 3 pentru un keyword important pe locul 12. Am pus asta pe seama unui google dance, dar am asteptat cateva zile si situatia nu s-a schimbat pana nu am eliminat acel link. La cateva ore dupa sunt pe locul 5.

Si inca ceva. Dupa ce am eliminat linkul din semnatura pe care o am pe doua forumuri maricele si acelasi link din sidebarul a 5 bloguri blogspot PR 5,4 si 3, am observat o imbunatatire a pozitiilor site-ului in cauza.