Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Deschidere firma hosting.

CezarWhy este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st July 2016
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit Deschidere firma hosting.

Hai salut.
    Probabil ca sunteti toti satui de astfel de intrebari, ca na, e la moda sa 'ai' firma de host, insa eu vreau sa fac un proiect serios.

De cativa ani ma tot gandesc sa imi deschid o astfel de firma, cu servere tinute in propriul spatiu (da, am unde sa le tin. sa-i zicem un fel de mini-datacenter).
    Tin sa precizez ca la inceput voi, voi inceraca cu servere inchiriate + resellere.

Inainte de a ma apuca de 'treaba', vreau sa aflu cateva chestii.

1. De ce conditii ai nevoie pentru a tine cateva servere? In afara de electricitate, internet, ups-uri si temperatura.
    2. Putina experienta am, insa nu destula. Intrebarea mea este, cat de complicate pot fi problemele care apar? Mai nou, toata configurarea se face automat prin cpanel, gamecp etc.
    3. Ce costuri 'ascunse' mai exista? Am vazut undeva pe net, ca cica o licenta linux ar fi undeva pe la cateva sute de euro. Ma gandesc ca majoritatea le pirateaza, sau ceva de genul. In cazul unei firme, nu mi se pare foarte viabil sa cumperi un server de 200 de euro (ceva mic, de inchiriat), si sa-i pui licenta de 300-400.

Da, stiu, sunt deja o gramada de firme etc, dar sa fim seriosi, majoritatea sunt praf, nu este nimic foarte cunoscut, de calitate.
    Intr-adevar, firme bune exista, insa toate au si minusuri.
    Vreau sa fac ceva ca lumea, de calitate, cu support bun, si preturi la fel.

Astept sugestii, pareri.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ihi, da, toti sunt praf, niste habarnisti. Si da, mai toti providerii, mai ales astia mai cunoscuti, isi tin serverele prin balcon sau sub perna. Tu te auzi ce spui? Vrei sa faci ceva calumea, nemaivazut si nemaiintalnit, dar habar nu ai sa configurezi un server. Ce te faci cand o crapa si incep sa urle la tine 100 de clienti nemultumiti? Unde e suportul ala bun cu care te lauzi ca vrei sa ii castigi? Si mai ales, unde e calitatea serviciului?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st July 2016
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Ihi, da, toti sunt praf, niste habarnisti. Si da, mai toti providerii, mai ales astia mai cunoscuti, isi tin serverele prin balcon sau sub perna. Tu te auzi ce spui? Vrei sa faci ceva calumea, nemaivazut si nemaiintalnit, dar habar nu ai sa configurezi un server. Ce te faci cand o crapa si incep sa urle la tine 100 de clienti nemultumiti? Unde e suportul ala bun cu care te lauzi ca vrei sa ii castigi? Si mai ales, unde e calitatea serviciului?

Poate prin balcon sau sub perna ai de gand sa le tii tu, eu am unde. Tocmai am specificat si in topic, dar n-ai cu cine sa te intelegi.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Pai atunci ce mai astepti? Da-i bice, uimeste-ne cu megaoferta ta. Umileste-i pe toti care detin astfel de afaceri. Apropos, mai sus tocmai i-ai facut naspa pe cei care te puteau ajuta cu sfaturi pertinente. Asa o sa te comporti si cu clientii, cand or sa sune in callcenter?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st July 2016
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Robert Vezi Post
    Pai atunci ce mai astepti? Da-i bice, uimeste-ne cu megaoferta ta. Umileste-i pe toti care detin astfel de afaceri. Apropos, mai sus tocmai i-ai facut naspa pe cei care te puteau ajuta cu sfaturi pertinente. Asa o sa te comporti si cu clientii, cand or sa sune in callcenter?
    ?
    Tot ce faci e sa dai dovada de frustare.
    Acum, te rog, vezi-ti de treaba, nu am facut acest topic ca sa ma cert cu tine.

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

bossulica ai gresit forumul...

Citat Postat în original de CezarWhy Vezi Post
    ?
    Tot ce faci e sa dai dovada de frustare.
    Acum, te rog, vezi-ti de treaba, nu am facut acest topic ca sa ma cert cu tine.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st July 2016
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    bossulica ai gresit forumul...
    Intr-adevar, acesta este foarte toxic.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    110
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    110

Implicit

1. De ce conditii ai nevoie pentru a tine cateva servere? In afara de electricitate, internet, ups-uri si temperatura.
    2. Putina experienta am, insa nu destula. Intrebarea mea este, cat de complicate pot fi problemele care apar? Mai nou, toata configurarea se face automat prin cpanel, gamecp etc.
    3. Ce costuri 'ascunse' mai exista? Am vazut undeva pe net, ca cica o licenta linux ar fi undeva pe la cateva sute de euro. Ma gandesc ca majoritatea le pirateaza, sau ceva de genul. In cazul unei firme, nu mi se pare foarte viabil sa cumperi un server de 200 de euro (ceva mic, de inchiriat), si sa-i pui licenta de 300-400.

4. Da, stiu, sunt deja o gramada de firme etc, dar sa fim seriosi, majoritatea sunt praf, nu este nimic foarte cunoscut, de calitate.
    5. Intr-adevar, firme bune exista, insa toate au si minusuri.
    6. Vreau sa fac ceva ca lumea, de calitate, cu support bun, si preturi la fel.
    1. umiditate, piese de schimb, internet de la mai multi provideri (backup), securitate sporita (sa nu se fure serverele noaptea), generator electric
    2. problemele pot fi extrem de complicate, nu ajung 10 pagini sa le pui pe toate. De la atacuri DDOS pana la probleme de mentenanta, updates, harduri moarte, surse care iau foc etc
    3. daca ai vazut undeva pe net ca o licentaa de linux costa, nu inteleg cum poti spune "ma pricep cat de cat". Exista tot felul de distributii de linux, marea majoritate nu costa nimic.
    4. majoritatea nu sunt mai praf ca tine. Majoritatea sunt mai cunoscuti ca tine, mai "de calitate". Pentru ca ei exista (ca firma de hosting) si tu nu.
    5. si tu vei avea fix acelasi lucru, o firma care va avea si minusuri.
    6. Spor! gandeste-te totusi ca cei de care zici ca sunt praf incearca fix acelasi lucru. Si intamplator ei se pricep, tu nu.

IulianC este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th August 2013
    Locaţie
    Ialomita
    Vârstă
    44
    Posturi
    362
    Putere Rep
    0

Implicit

Da, stiu, sunt deja o gramada de firme etc, dar sa fim seriosi, majoritatea sunt praf, nu este nimic foarte cunoscut, de calitate.
    Intr-adevar, firme bune exista, insa toate au si minusuri.
    Vreau sa fac ceva ca lumea, de calitate, cu support bun, si preturi la fel.
    Astept sugestii, pareri.
    Daca vrei sa facem afaceri te ajut eu cu partea tehnica si legala dar si cu o lectie de afaceri.
    Am o intelegere scrisa cu cei de la Canonical sa instalez Ubuntu desktop/ubuntu server etc pe un numar nelimitat de unitati.

Pentru ca suntem colegi eu iti iau pe jumate, doar 150 de euro pentru fiecare "licenta" instalata .
    Serverul il configurezi singur eu iti instalez legal doar sistemul de operare.

Iti tai factura si chitanta pentru fiecare instalare si tot ce vrei. iar daca vin cei de la ORDA sau BSA le arati factura si chitanta si ii trimiti la mine. Am vorbit cu ei sunt in regula.
    Ceilalti sunt praf fiindca au licente linux trase de pe net, de pe torenti si fiindca nu au avut persoane autorizate si agreate sa instaleze sistemele de operare.
    Aici intervin eu ca persoana autorizata si agreata si te ajut sa fii mai bun ca ei.

Ultima modificare făcută de IulianC; 1st July 2016 la 15:54.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    1st July 2016
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    1. umiditate, piese de schimb, internet de la mai multi provideri (backup), securitate sporita (sa nu se fure serverele noaptea), generator electric
    2. problemele pot fi extrem de complicate, nu ajung 10 pagini sa le pui pe toate. De la atacuri DDOS pana la probleme de mentenanta, updates, harduri moarte, surse care iau foc etc
    3. daca ai vazut undeva pe net ca o licentaa de linux costa, nu inteleg cum poti spune "ma pricep cat de cat". Exista tot felul de distributii de linux, marea majoritate nu costa nimic.
    4. majoritatea nu sunt mai praf ca tine. Majoritatea sunt mai cunoscuti ca tine, mai "de calitate". Pentru ca ei exista (ca firma de hosting) si tu nu.
    5. si tu vei avea fix acelasi lucru, o firma care va avea si minusuri.
    6. Spor! gandeste-te totusi ca cei de care zici ca sunt praf incearca fix acelasi lucru. Si intamplator ei se pricep, tu nu.
    Multumesc frumos pentru raspuns.
    Si da, toti incearca asta. Nu spun ca ce voi face eu o sa fie perfect. O sa incerc si eu, la fel ca ceilalti.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. cum poti incepe o firma de hosting?
    De stefan_hellzone în forumul Hosting
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 14th August 2017, 22:48
  2. Probleme cu firma de hosting. Un mic ajutor va rog!
    De Hakuna Matata în forumul Hosting
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 13th January 2014, 16:42
  3. Raspuns de la o firma de hosting
    De lovelife în forumul Hosting
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 19th December 2013, 15:54
  4. Intrebare deschidere firma/PFA
    De Cristi G în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 73
    Ultimul Post: 21st March 2011, 19:10
  5. Contract cu firma de hosting din afara