Deschidere firma hosting.
Hai salut.
Probabil ca sunteti toti satui de astfel de intrebari, ca na, e la moda sa 'ai' firma de host, insa eu vreau sa fac un proiect serios.
De cativa ani ma tot gandesc sa imi deschid o astfel de firma, cu servere tinute in propriul spatiu (da, am unde sa le tin. sa-i zicem un fel de mini-datacenter).
Tin sa precizez ca la inceput voi, voi inceraca cu servere inchiriate + resellere.
Inainte de a ma apuca de 'treaba', vreau sa aflu cateva chestii.
1. De ce conditii ai nevoie pentru a tine cateva servere? In afara de electricitate, internet, ups-uri si temperatura.
2. Putina experienta am, insa nu destula. Intrebarea mea este, cat de complicate pot fi problemele care apar? Mai nou, toata configurarea se face automat prin cpanel, gamecp etc.
3. Ce costuri 'ascunse' mai exista? Am vazut undeva pe net, ca cica o licenta linux ar fi undeva pe la cateva sute de euro. Ma gandesc ca majoritatea le pirateaza, sau ceva de genul. In cazul unei firme, nu mi se pare foarte viabil sa cumperi un server de 200 de euro (ceva mic, de inchiriat), si sa-i pui licenta de 300-400.
Da, stiu, sunt deja o gramada de firme etc, dar sa fim seriosi, majoritatea sunt praf, nu este nimic foarte cunoscut, de calitate.
Intr-adevar, firme bune exista, insa toate au si minusuri.
Vreau sa fac ceva ca lumea, de calitate, cu support bun, si preturi la fel.
Astept sugestii, pareri.