Citat Postat în original de CezarWhy Vezi Post

1. De ce conditii ai nevoie pentru a tine cateva servere? In afara de electricitate, internet, ups-uri si temperatura.
2. Putina experienta am, insa nu destula. Intrebarea mea este, cat de complicate pot fi problemele care apar? Mai nou, toata configurarea se face automat prin cpanel, gamecp etc.
3. Ce costuri 'ascunse' mai exista? Am vazut undeva pe net, ca cica o licenta linux ar fi undeva pe la cateva sute de euro. Ma gandesc ca majoritatea le pirateaza, sau ceva de genul. In cazul unei firme, nu mi se pare foarte viabil sa cumperi un server de 200 de euro (ceva mic, de inchiriat), si sa-i pui licenta de 300-400.

4. Da, stiu, sunt deja o gramada de firme etc, dar sa fim seriosi, majoritatea sunt praf, nu este nimic foarte cunoscut, de calitate.
5. Intr-adevar, firme bune exista, insa toate au si minusuri.
6. Vreau sa fac ceva ca lumea, de calitate, cu support bun, si preturi la fel.
1. umiditate, piese de schimb, internet de la mai multi provideri (backup), securitate sporita (sa nu se fure serverele noaptea), generator electric
2. problemele pot fi extrem de complicate, nu ajung 10 pagini sa le pui pe toate. De la atacuri DDOS pana la probleme de mentenanta, updates, harduri moarte, surse care iau foc etc
3. daca ai vazut undeva pe net ca o licentaa de linux costa, nu inteleg cum poti spune "ma pricep cat de cat". Exista tot felul de distributii de linux, marea majoritate nu costa nimic.
4. majoritatea nu sunt mai praf ca tine. Majoritatea sunt mai cunoscuti ca tine, mai "de calitate". Pentru ca ei exista (ca firma de hosting) si tu nu.
5. si tu vei avea fix acelasi lucru, o firma care va avea si minusuri.
6. Spor! gandeste-te totusi ca cei de care zici ca sunt praf incearca fix acelasi lucru. Si intamplator ei se pricep, tu nu.