Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: problema plata neautorizata Hosting

diasomie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Unhappy problema plata neautorizata Hosting

Salut, va cer sfatul intr-un domeniu in care nu prea ma pricep.

Nu s-a transformat in teapa dar m-am cam fript:

Am contractat cu JustHost in iunie 6 luni de gazduire pentru 25 usd. Am furnizat ultimele 4 cifre de pe card, numele meu, adresa, data expirarii Au emis factura si a fost incasata din contul bancar asociat. A decurs acceptabil colaborarea, nici prea slab nici foarte bine.
    in decemrie le arunc un email sa imi trimita o oferta ca mi se apropia termenul si sa vad ce preturi imi oferteaza.
    In ziua urmatoare imi vine o factura pe mail de 55 USD, care era declarata ca si platita!
    Sun la banca si ei imi spun ca a fost platita din contul meu si nu am ce face. ei sunt autorizati sa imi opereze din cont ORICE SUMA pusa pe o factura.

Prea tarziu deci, chiar daca e o suma "modica". Am desfiintat cardul in urmatoarele minute sa nu mai am surprieze cu sume mai mari. si m-am conversat putin cu ei , dar vorbeam la pereti: " e dreptul lor sa modifice preturile..etc" dar nimic despre incasarea fara consimtamantul meu.
    Directorul bancii cu care am vorbit mi-a zis clar ca daca mi-am pirdut cardul/ am furnizat datele de mai sus, oricine , pe baza de factura emisa pentru mine imi poate scoate orice suma din cont!!
    INTREBARE multe firme de hosting dinafara fac incasari in temeiul acesta ..ultimele 4 cifre ale cardului, nume, adresa, data expirarii..
    Asta inseamna ca se pot juca cum vor cu banii mei?
    Voi ce experienta aveti? Vreau un host cu plata prin tranzactie securizata gen Gecad la noi si fara sa mai dau prin mail date de pe card.
    Multumesc
    vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Din ce stiam eu, nu se poate incasa bani de pe card doar cu ultimele cifre de pe card. Si din ce mai stiu poti asa faci refuz de plata la acea suma, pentru ca plata nu a fost facuta de tine, si nu a fost facuta cu acordul tau,
    apoi niste comentarii pe forumuri si bloguri despre aceasta practica a firmei respective ar fi binevenite, cauta primele bloguri si forumuri ce se refera la ei si expune-ti experienta.
    Si muta site-urile de la acel hosting, o astfel de practica la o firma e un semn ca o poti pati si mai tare,
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Probabil ai setat automatic renewal sau ceva de genul asta in contul tau. Daca e setat asa, cand vine data scadenta, se iau automat banii din cont si se prelungeste hostingul sau serviciul respectiv. La fel se procedeaza si cu domeniile. Lasi bifat automatic renewal si se prelungesc automat.

Din cate stiu nu mai primesti nici o atentionare ca trebuie sa iti dai acceptul daca ai asa setat in contul tau. Depinde si de firma care ofera serviciul respectiv.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    50
    Posturi
    436
    Putere Rep
    38

Implicit

@diasomie: Daca citeai CU ATENTIE TOS-ul lor, ai fi putut gasi (nu garantez ca asa este) si informatii despe autobilling. Nu se cheama ca ti-au dat teapa, ci se cheama ca "you lack attention". Ti-au facut oferta cu 25 in prima perioada contractuala, dar la reinnoirea ei, ai trecut la pretul real/normal.
    Prin urmare nu se cheama teapa.
    @lovelife: ba da, se face cu acordul tau in momentul in care esti de acord cu TOS. Sunt destule firme care isi iau banii de pe cardul tau daca nu reziliezi contractul sau nu anunti intentia de a inceta dupa expirarea perioadei respective.
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Nu tine nici de reinoire automata si nici de nimic. Nu aveam bifat nimic de genul acesta in cont. Factura a fost emisa de ei in cunostinta de cauza la alta valoare decat cea negociata si motivata ca asa vor ei..
    Lovelife..asa am crezut si eu pana la patanie insa iti spun sigur, am vorbit cu directori de sucursala, cu directorul de la contestari plati, cu seful de la Internet banking , cu sefu' de la ATM ..cu tot ce se poate. direct, intre 4 ochi ca ne stim ( am si conturile firmei la ei) si mi=au spus clar:
    atat timp cat ai dat ultimele 4 cifre,data expirarii, codul de pe spate, numele , adresa, practic oricine care iti emite factura iti poate incasa banii fara drept de apel si fara sa fie semnata factura, electronic sau nu.

Dupa debitarea contului, operatia este in "pending" o perioada scurta app 24 de ore, pana este efectuata de sistemul computerizat al bancii.
    Eu, dupa emiterea facturii, mi-am convertit repede sumele din contul espectiv ( din lei ) in EURO ca sa golesc contul, insa directoarea mi-a spus ca degeaba fac asa pentru ca platile sunt luate in sistem in ordinea inregistrarii lor si ei trebuie sa se supuna ordinului de trgere de bani de la o alta banca autorizata. Adica ei , angajatii se supun softului si operatiilor interbancare ordonate.
    In plus, chiar daca ,,contul meu ar fo fost gol, banca mea platea in numele meu pana la o anumita suma urmand sa isi recupereze suma de la orice alt cont deschis pe numele meu la ei.
    Legat de contestatie. Da , mi-au spus sa fac insa mi-au spus ca nu am sorti de izbanda iar raspunsurile dureaza cam 30 40 de zile. Reclamatia tine de banca lor si de actele semnate sau nesemnate intre noi. Si in comercial stiti ca facturile emise pe net pot sa nu fie semnate de primire sau la emitere. Pe scurt degeaba faceam.
    Am mai citit de stfel de cazuri de incasari pe forumuti cu discutii despre hosturi, insa nu ma asteptasem sa fie asa usor.Niu mai zic ca aear cat pe ce sa alimentez cardul in ziua aia cu o SUMA buna pentru niste tranzactii la firma.
    CODUL pin este util doar pentru a bloca sau accesa extrageri de cash de la ATM uri. In rest simplele date imprimate pe card, ajunse la alta persoana prin pierderea cardului sau oferirea informatiilor face posibila extragerea banilor foarte usor prin plati fictive p e internet. ( raspunsul directorului de sucursala al bancii) ceea ce mi s-a confirmat si mie faptic.

Voi cum va pltiti hosturile dinafara??

EHR, nu este asa.
    la inceputul lunii am cerut oferta de la ei ca sa ma decid daca mai stau cu ei sau nu,in cunostinta de cauza ca imi expira la sfarsitul anului perioada. Mi-au raspuns cu o oferta rezonabila pe care "in sinea mea" am si acceptat-o.
    A doua zi dimineata m-am pomenit cu email ca factura xxx a fost incasata , in valoare de yy, o suma mult mai mare decat oferta. si pac si factura pe email .
    2) nu exista in cpanelul sau softul lor la contul meu bifare de reinoire. Nu poti nici datele personale sau ale cardului sa le modifici. sunt blocate.

Chiar si asa, a spune in TOS ca la sfasitul perioadei te facturez este impotriva oricaror legi comerciale. Te facturez DACA continuam colaborarea. ceea ce implica doua variante: eu tac si el la scadenta emite factura sau renegociem pretul si eu spun expres ca in termenii noi continuam.
    Ei au emis inainte de termen factura si au si incasat-o instant atnci cand le-am adus in vedere posibilitatea de a nu continua colaborarea cu ei.
    Aici nu am dubii, asta a fost domeniul unde am activat mult, sunt licentiat in drept.
    Problema se pune asupra pericolului unor astfel de tranzactii.

si apropo de pretul REAL si pretul cu oferta NU EXISTA nici un pret real pe site. toat epreturile sunt doar cele cu discount sau oferta. La intrebarea mea : care ar fi pretul de baza daca acestea sunt cele cu discount ?? raspunsul a fost ne rezervam dreptul de a comunica clientilor pretul pe care il consideram ..

PS pt EHR : a cere o noua oferta inseamna ca perioada contractuala si conditiile anterioare s-au terminat, urmand ca in functie de oferta sa fie incheiat un nou contract cu alte preturi deci cu alti termeni cntractuali sau dimpotriva sa ii resping oferta si sa nu se mai incheie nimic.
    Ultima modificare făcută de diasomie; 21st December 2010 la 00:32.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Probabil ca scria asta in TOS cand ti-ai facut contul la inceput. Chestia asta e la limita legii, din cate stiu, si e practicata de foarte multe firme, in special in afara.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Cel mai bine ar fi sa le explici celor de la Justhost ca NU ai vrut achizitionarea, ci doar o oferta.
    Explica-le ca vei face refuz de plata (chargeback).

Un chargeback este destul de neplacut pentru compania ce incaseaza, de aceea e destul de probabil sa-ti returneze banii amiabil.
    Daca nu, fa chargeback (ai de umblat la banca) si in cam 30 de zile ar trebui sa ai banii inapoi.

ATENTIE
    daca cererea de chargeback nu este justificata, s-ar putea sa platesti bancii o taxa de procesare destul de piparata.l
    .:|:.

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit

@diasomie spune-le prin emailul de la support ca iti vrei banii inapoi. Vorbeste-le pe un ton placut, ca o victima a propriei greseli . Au serviciul de 30 days money-back guarantee, iar supportul lor este destul de intelegator.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Nu voi face chargeback, directoarea bancii mi-a zis ca am foarte mici sanse pentuca detinerea datelor mele insemna autorizare pentru ei.
    In plus daca eu stau la ei pe server in perioada asta, acest fapt poate fi deja folosit ca o dovada ca eu ma folosesc in continuare de serviciile lor. Conform legii daca ma folosesc in continuare de servicile lor insemna ca le-am acceptat colaborarea si implicit pretul. Ar insemna deci pentru ceva sanse de recuperare bani sa ma mut ACUM de la ei pe alt server.
    In cazul in care nu castig o sa raman si cu banii platiti la JustHost dar si cu banii platiti la noul host cu care voi contracta.
    Momentan "accept" teapa - ca o invatatura de minte. o sa mai stau la ei si urmatoarele 6 luni pentru un tarif mai piperat.
    Pe de alt aparte ma bucur ca s-a intamplat asa si cu o suma relativ mica ,, ca sa nu fi avut surprize de proportii cu alte sume mari. Am inteles mai bine sistemul ca sa ma feresc pe vitor. Contul este un cont prin care trec si banii din firma, ceea ce nu e deloc placut.
    Nu o percep ca o pierdere financiara ci m-a uimit modul de a abuza al lor.
    Foarte amabili au fost pana acum la solutionarea problemelor avute, insa de cand am avut problema aceats adoar emailuri generale si in doi peri mi-au dat. Stiu sa ii "perii" si sa ma dau lovit insa in aproximativ 10 emailuri date nu am avut nici un rezultat, doar generalitati si prostii. Pe scurt - s-au vazut cu banii incasati ..in rest ii doare undeva si fac literatura pe mailuri.

Mai amcateva luni sa mai sap pentru un nou host , acum nu am timp. Apoi le voi transfera.

@Alex Dumitru indiferent ce scrie in TOS, nici un client nu este legat pe viata de furnizor si are dreptul sa rupa legatura la sfarsitul perioadei contractuale. Nu e la limita legii ci este total nelegal sa facturezi si sa incasezi fara aprobarea facturii (mai ales pentru un serviciu care nu a fost facut si mai ales ca i-am informat ca voi continua colaborarea doar daca voi accepta noua oferta)
    E rea intentie , probatasi prin mailurile ulterioare. In plus am comparat data de debitare a contului si este mai mica decat data trimiterii facturii pe mail. ADICA JustHost a incasat repede banii din banca si apoi mi-a trimis factura pe mail, toate astea cu 2 saptamani inainte de expirarea perioadei contractuale cu ei. Furt !

INTREBARE pentru ce care au hosturi prin meleaguri straine: cum faceti plata? tranzactie securizata sau tot metode de astea babesti cu datul ultimelor 4 cifre de pe card?
    Ultima modificare făcută de diasomie; 22nd December 2010 la 15:38.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de diasomie Vezi Post
    Nu voi face chargeback, directoarea bancii mi-a zis ca am foarte mici sanse pentuca detinerea datelor mele insemna autorizare pentru ei.[/B]
    Cei de la banca sunt si mereu vor fi incapabili . A dat , la inceput de criza, o companie de avioane faliment, si aveam luat bilet, ei ziceau ca daca am platit cu cardul imi recuperez banii. Pe forumuri, toti din alte tari si i-au luat inapoi, in Romania ma duc si zic, ca deh, trebuie sa fac cerere si sa iau banii inapoi . Au zis ca este imposibil asa ceva, banii au fost luati din cont si nu am cum sa ii recuperez. Iti dai seama ca m-am enervat si am inceput sa iau la rost toate taxele care le platesc in zadar. M-au trimis de la sefulet la sef la barosna, la directoru de sus sus . Au sunat la Bucuresti de cred ca 3 ori intreband despre aceasta situatie "deosebita" . M-au chemat in trei zile diferite ca deh, inca nu au aflat raspunsul . Dupa am reusit sa fac o cerere nenorocita si sa primesc aceleasi "oricum nu are rost, de ce va complicati, noi nu am auzit de asa ceva " .
    Peste o luna am primit banii inapoi, dar i-am primit.
    De atunci urasc bancile !

Sfatul meu, intreaba si alte persoane si fa cererea de chargeback indiferent ce zice directoare si alti 20 de oameni din sistem.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Problema plata AdWords cu card BRD Visa Business
    De SorinCh în forumul Adwords
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 22nd December 2008, 20:40
  2. Domeniu .ro cu plata pe an
    De startblog în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 28th October 2008, 19:54
  3. Hosting romanesc bun cu plata in Paypal.
    De martynesku în forumul Hosting
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 1st July 2008, 21:20
  4. Plata cu cardul - metoda de plata in magazinul online
    De Marius Ciocan în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 52
    Ultimul Post: 13th August 2007, 11:35
  5. Unix Hosting, Windows Hosting, Linux Hosting ?
    De Sorin Frumuseanu în forumul Server side
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 11th February 2006, 17:40

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •