Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
Nu cred ca ar trebui sa livrezi versiuni regionale, bazandu-te pe IP-ul vizitatorului.

Eu am IP de Romania, si prefer oricand un website in lb. engleza de ex.

Este si o regula de accesibilitate sa nu oferi continut automat vizitatorile, bazandu-te pe ce crezi tu ca vrea el sa citeasca.
Poate o sa zici ca sunt incapatanat dar la inceput vreau sa lansez site-ul pe romania si pe urma sa-l extind. Cel putin in Romania fac si reclama neonline la el. Cum insa in romania mai exista site-uri asemanatoare (nu foarte...evident aduce ceva nou ca altfel nu as face) ca sa pot concura cu altii trebuie sa fie la fel de usor de utilizat pentru tot romanul. Stiu ca ideal ar fi sa fie in engleza si sa alegi tu alta limba daca vrei dar cum la inceput cel putin 90% din vizitatori vor fi romani n-am ce face. Nu-mi permit sa-i alung vazand ca e un site in engleza si crezand ca nu e de ei. Daca prefera ei limba engleza o sa o poata schimba usor.

Cum m-am gandit eu e sa pun in site.com/default.aspx scriptul de redirectare dupa ip si sa redirectez pe site.com/default.aspx?lang=ro sau daca gasesc ceva modul de mod_rewrite pt iis site.com/ro/default.aspx. Acuma vine intrebarea...cum e mai bine sa fac aceasta redirectare in cadrul site-ului? 301, 302, meta refresh, javascript? Vreau sa fie cat maine si pt google...tindand cont ca link-urile care probabil vor aparea atat pe site-uri romanesti cat si externe vor fi spre site.com si nu site.com/ro/ sau site.com/en/

Asta e o idee buna. Daca reusesc sa fac ceva gen mod_rewrite pe IIS asa fac. Mersi.