Rezultate 1 la 2 din 2

Subiect: Site bilingv, reclame predominant in limba gresita

synco Guest

Implicit Site bilingv, reclame predominant in limba gresita

Salut.
    Lucrez la o firma si de curand am lansat un site. Momentan avem aproximativ 20k vizitatori pe zi, majoritatea din .ro . Site-ul e tradus in 2 limbi, engleza si romana.
    Problema e ca pe paginile in romana primim de la Adssnse predominant reclame in engleza. In momentul cand o pagina este noua, reclamele sunt in general in romana, dar cum a trecut ceva timp(2-3zile), incep sa apara 99% in engleza. Interesant este ca ele sunt de multe ori legate de Romania, da sunt in engleza. De genul " Meet Romanian Girls", samd. Am incercat tag-urile de language, de ad section, nici un rezultat.
    Serviciul este un fel de rapidshare, si reclame sunt doar pe pagina in care utilizatorul final poate sa downloadeze fisierul, pagina pe care nu am avem foarte mult text. (exemplu: filebox . ro/download.php?key=346b5ea651daf4f3d65a1e7706f34ac5 ; am bagat 2 spatii pentru ca sunt incepator pe forum si nu am suficiente post-uri pentru link-uri directe).
    Initial, se citea IP-ul vizitatorului, in functie de care primea limba corecta (romana pentru romani si engleza pentru restul), dar ambele limbi aveau acelasi URL. Ne-am dat seama dupa o vreme ca crawlerul de google venea de afara si nu vedea decat limba engeza pe site., si am modificat in asa fel, incat in functie de limba sa aibe la sfarsit o modificare in url (ii pune un &lang=ro sau &lang=en). Din pagina exista link si la cealalta limba, asa ca acum teoretic google vede paginile diferite, cu alt URL si alta limba.
    In continuare avem reclame aiurea.

Momentan nu e urgenta, si suntem mai mult in faza de testare a reclamelor, dar in 3-4 saptamani ar trebui sa lamuresc prolema. Pe engleza scotem un CTR intre 1-2%, ceea ce este ok, dar pe romana avem ~0.2, care este evident jalnic si motivat de faptul ca reclamele in engleza n-au ce cauta pe un site in romana.

Inca o info e ca am facut adsuri separate pentru pozitionarea de sus/jos, romana/engleza, crezand ca sistemul google poate fi "bulversat" de reclama in 2 limbi pe acelasi ad.

Aveti vreo idee gratuita? Aveti vreo idee contra cost ? Orice fel de sugestie m-ar ajuta foarte mult.

Mircea Budean este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    8th January 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    262
    Putere Rep
    34

Implicit

Incerca sa pui in functie de IP-ul vizitatorului meta-ul:

<meta http-equiv="content-language" content="ro-RO" />

Nu stiu cat de bine o sa functioneze, deoarece daca crawlerul de la google nu are IP de Romania atunci nu va fi nici o schimbare la felul cum vede Google pagina...

In principiu anunturile ar trebui sa vizeze vizitatorul, despre care AdSense are informatiile necesare atunci cand ii afiseaza reclama...

Bafta!
    Ultima modificare făcută de Mircea Budean; 18th January 2008 la 15:36.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. indexare gresita?
    De cris în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 22nd June 2010, 19:40
  2. site bilingv vs google seo
    De pitagora în forumul Google
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 26th March 2008, 15:23
  3. limba romana si limba engleza pe acelasi script?
    De dublutz în forumul Server side
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th January 2008, 23:03
  4. Site adult in reclame adsense
    De dojo în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 10th April 2007, 22:35
  5. site in limba ro si en
    De Bogdan Citoiu în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 7th February 2007, 23:57

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •