Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 29

Subiect: Fenomenul OLX

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de Twigg Vezi Post
    Eu am pus o intrebare: daca olx e relevant pt ggl (asa cum spunea colegul Empire) si opcupa primele pozitii in toate nisele de servicii, eu care am un site in care bag bani (links, social, seo, whatever) bag degeaba pentru ca pe olx nu-l pot depasi, voi fi sub el.
    Poti fi deasupra lui cu Adwords.

Citat Postat în original de Twigg Vezi Post
    Iar asta devine frustrant pentru ca ggl nu il tine acolo ca e mai bine optimizat ci din alte motive iar acele motive nu le stim.
    Principalul motiv e acesta, nu stiu ce ti se pare neclar.

De curiozitate, poti pune un screenshot similar cu site-ul tau (fara numele site-ului)?
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Twigg este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu e vb de un site, am cautat pur si simplu diverse servicii si am observat ca peste tot e olx. Ca fapt divers, vreau sa ajut prieten sa-si mute o canapea in Craiova si sa-i gasesc "o firma" de transport, nu un particular care are telefonul inchis. 8 din 10 rezultate sunt olx! complet inutile pentru mine, m-am saturat de tepari. Si asta e valabil in mai toate orasele, Chiar nu mai exista firme de transport nicaieri in tara, doar particulari? si-au inchis site-urile? Nu! s-au dus pe paginile 2, 3, 4 unde nu cauta nimeni. Mi se parea ok sa fie un singur rezultat olx, nu 8.
    Iar adwords a devenit scump ca naiba..

nRazvan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    14th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    263
    Putere Rep
    26

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

@Twigg - personal cred ca nu ai cunostinte despre SEO decat din citit superficial pe anumite siteuri. Este clar ca nu ai experienta destula si nu ai lucrat la siteuri mult timp si/sau in nise competitive. Orice alt site despre care tu vorbesti ca ar fi pe paginile 2,3,4 etc nu au autoritatea si linkurile pe care OLX le are.

Pana acum vorbeai de un site anume. Acum, dupa ce ti-a oferit Nichita, spui ca e vorba despre siteurile unor particulari etc etc. Decide-te pe un site care tu crezi ca merita sa fie in fata lui OLX si apoi pune mana si fa research la backlinkuri, on-page, audit tehnic etc. Dupa ce termini aceste procese, o sa ai un verdict. Daca si atunci vei avea aceeasi parere, vino cu datele gasite si discutam cu totii aici.

Daca nu esti dispus sa faci treaba cu research-ul si sa aduci aici informatii concrete, totul se rezuma la o parere nefundamentata.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu va multumesc mult pentru raspunsuri, chiar daca dau o usoara impresie de resemnare in fata unui gigant caruia nu prea ai ce sa-i faci. Indiferent cine are dreptate, viitorul nu suna prea bine, daca lucrurile evolueaza in aceiasi directie, vom avea o prima pagina numai adwords si anunturi?
    Razvan: chiar as vrea sa avem o confruntare. pm me anytime

Empire este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    14th December 2010
    Locaţie
    BM
    Vârstă
    42
    Posturi
    360
    Putere Rep
    0

Implicit

Nu stiu ce ciocniri ai avut tu cu olx, adevarul e ca mie inca nu mi s-au intersectat nisele sa ma pot plange. Poate si pentru ca le aleg mai atent. Dar paginile alea aiurea olx nu-mi par deloc Goliath.

Pe exemplul tau, "o firma de transport craiova" imi da primele 8 rezultate anunturi iar pe 9 intra jenant TRUCK LINE SRL CRAIOVA - TRANSPORT MARFA INTERN SI INTERNATIONAL DA1 PA1, care apare acolo doar pentru ca are sediul social in Craiova, nu ca ar face transport acolo.

Da-ne un exemplu concret sa vedem, poate gresesti tu ceva, poate ai totusi dreptate, oricum ar fi invatam cu totii ceva din experienta asta.

deadworldisee este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    6th April 2008
    Locaţie
    iasi
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.034
    Putere Rep
    36

Implicit

Eu pe un cont de olx am bagat cam 2000 de euro in promovare de anunturi.Ce crezi ca au facut ei de banii astia? Promovare in mare parte. Au buget urias....

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

Implicit

Toate site-urile de classifieds rup acum in google.
    Uita-te la backpage.com de la americani si pe aici prin europa este vivastreet.com care apare peste tot , chiar si pe cuvinte supercompetitive
    Se pare ca anul 2017 siturile de gemul asta au intrat in gratiile lui google

Alex M este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    5th September 2014
    Vârstă
    45
    Posturi
    138
    Putere Rep
    22

Implicit

Cred ca una din explicatiile pt care OLX apare in fata (pe langa autoritatea mare, evident), este si faptul ca este un brand foarte cunoscut:

1) lumea cauta OLX pe google
    2) multa lume viziteaza direct site-ul, iar Google cel mai probabil stie asta (Analytics)

Astea sunt 2 semnale pe care google a inceput sa le ia in calcul in defavoarea linkurilor.

Si cum a subliniat un coleg mai devreme, majoritatea niselor unde apar pe prima pagina sunt nise cu concurenta relativ slaba.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    30th November 2013
    Posturi
    195
    Putere Rep
    0

Implicit

Inca o data multumesc pentru parerile voastre obiective. Din pacate, eu nu mai cred in seo. Adica na, ma gandesc ca sunt zeci/sute de site-uri cu servicii seo, toate cu acelasi slogan de prima pagina/top 3, sunt sute de firme de seo, sute de freelanceri, sute de experti si totusi olx e peste toti. Nu mi-o luati in nume de rau dar pe ce nise aveti clienti de nu se plang? Colegul de mai sus spunea ca olx e in nisele slabe. Dati-mi exemplu de o nisa slaba si o nisa grea, csnt curios sa vad daca am ceva pe acolo.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Alex M Vezi Post

1) lumea cauta OLX pe google
    confirm, am cateva site-uri la care asta a contat enorm.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •