8th January 2015, 09:25
1 out of 1 members found this post helpful.
Asa-i, au efect slab dar este in mod cert un efect pozitiv.
Contrabalanseaza totul cu cresterea numarului de PBN-uri din retea.
E pana la urma un banal joc al numerelor mari.
Ai nevoie sa ajungi pe #1 pe un cuvant-cheie ? Te apuci si largesti reteaua de PBN-uri si postezi intr-o prima faza articole catre un singur money-site pana cand acel money-site ajunge #1 pe google.
Evident e costisitor tocmai de aceea nu-ti poti permite sa faci asta decat pentru site-uri care produc $$ o data ce au ajuns pe #1.
Deci trebuie sa stii ce faci cum ar veni.
In rest, nu mi-as face griji de Skyfall. Largeste-ti reteaua sau externalizeaza intreg serviciul dar ai grija de la cine cumperi sa stie ce face.
8th January 2015, 11:28
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Alex M
Revin din nou cu niste observatii, poate sunt colegi care mi le confirma sau infirma.
Senzatia mea pe ultimele 3-5 luni este ca Google incepe sa devalorizeze PBN-urile (private blog networks), prin cateva tactici simple: deorece nu au siguranta ca unele site-uri sunt PBN-uri pentru a le penaliza, aplica niste filtre simple pentru a devaloriza linkuri externe de pe site-uri care:
- au articole putine / se posteaza rar (majoritatea PBN-urilor se incadreaza)
- sunt generale, adica au articole pe diverse teme (multe PBN-uri se incadreaza)
- raportul link extern / postari este relativ apropiat de 1 (adica aproape la fiecare postare este un link extern - multe PBN-uri se incadreaza).
- nu au, sau au foarte slaba prezenta in Social Media (multe PBN-uri se incadreaza)
- nu au commenturi la articole (majoritatea PBN-urilor se incadreaza)
- in mod sigur mai sunt o gramada de astfel de tipare pe care cei de la Google le observa.
Si atunci, nu ar fi logic ca, in loc sa faca sute de mii (sau milioane) de verificari manuale pentru a cauta PBN-uri, pur si simplu sa devalorizeze linkurile care vin de pe astfel de site-uri?
Vin cu acest post deoarece operez un PBN cu 20+ site-uri si vad ca linkurile pe care le postez in ultima vreme au efect tot mai slab. Greseli pe care le fac si mai mult ca sigur afecteaza puterea linkurilor:
-nu sunt nisate; postez pe diverse subiecte, dupa nevoie;
-nu postez constant;
-prezenta social media zero
In incheiere vreau sa mentionez ca am auzit (a doua oara) de update-ul Skyfall de la Google ca fiind anuntat "pe vine", un update preconizat sa "rada" PBN-urile prin identificarea lor algoritmica si penalizarea lor. Prima data am auzit de el in septembrie 2014, si am inteles ca au fost multi cu PBN-urile executate, insa nu stiu daca au fost PBN-uri publice (pe care puteai cumpara postari, si deci usor de infiltrat) sau cu adevarat private. In orice caz, acum am auzit din nou ca se pregateste un update asemanator, insa am auzit dintr-un singur loc si nu am mai gasit pe Google nimic care sa confirme. Poate ati citit voi pe undeva.
Astept pareri, observatii si/sau sugestii de imbunatatire a unui PBN de la cei cu experienta in domeniu.
Ah da, si in concluzie: mai merita sa ne chinuim cu PBN-uri?
Nu e vorba doar de PBN-uri, e vorba de abordarea in general a lui Google.
Site-urile noi nu numai ca nu mai au boost, dar au un minus acum. Ai site nou, stai la rand peste 3 luni, pentru trafic.
Din cate observ, devalorizeaza pur si simplu link-urile din blogs, e mult mai simplu pentru el, ca sa scape de problema cu spamul din comentarii. Aici intra si pbn-urile, unde devalorizeaza tot site-ul, fapt care teoretic nu-l deranjeaza pe proprietar, pentru ca nu influenteaza traficul, doar puterea link-urilor.
Ai un blog? Ii devalorizeaza links! De ce? Pentru ca el SPUNE clar: orice link este NOFOLLOW, iar tu ai dofollow, deci incalci regulie. Iti devalorizeaza doate link-urile externe, iar tu te ocupi de ceea ce trebuie: content pt trafic, nu te deranjeaza ca nu au putere links. Asa scapa de foarte mult spam!
Problema ta este generala, toti cei care avem PBN observam acest aspect. Cei care vand links pe blog, nu isi bat capul cu valoarea lor, pur si simplu ei vand PR, PA, DA, si se lauda cu traficul obtinut prin spam, iar la final noi cumparam 0 la un pret maricel.
Sfatul meu este sa-ti schimbi PBN-ul cu unul compus din site-uri si nu Blogs (wp+articole), unde Google nu are cum sa devalorizeze links externe. PBN fara blogs functioneaza foarte bine, cat timp fiecare site are alte links catre el. Costa, dar nu a spus nimeni ca este ieftin.
Ce trebuie sa intelegi, este ca poti avea si 100 de domenii, valoarea link-urilor este data de link-urile care vin CATRE site, iar daca aduci aceleasi links, link-urile externe au valoare 0, asa ca nu conteaza pt serp.
Ultima modificare făcută de Tom; 8th January 2015 la 11:38.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.