Sunt un pic cam haotic cand vine vorba de SEO, in sensul ca nu imi notez toate observatiile din experientele proprii, ceea ce ar fi un mare pas inainte. Dar poate in 2015... Cu toate acestea, am cateva observatii pe care mi-ar placea sa mi le confirmati sau infirmati (din experientele voastre, nu teorii) cand vine vb de link-building. Mai precis, atunci cand plasam un link cu ancora, in cat timp se vad efectele in pozitionarea in Google. Si aici am doua observatii:

1).Efectele se pot vedea imediat ce Google a indexat linkul (foarte rar in cazul meu), sau oriunde in urmatoarele 30-40 de zile. In cazuri foarte rare chiar si mai mult. Si de multe ori am patit sa nu se vada absolut nici o diferenta (Google devaloreaza linkul?).

2).Cand Google acorda valoare unui link, e posibil sa o faca treptat. Cu alte cuvinte, in loc sa iti dea un +5 la ranking peste noapte, iti da azi un +1, peste doua zile +1, si tot asa pana ajungi la +5-ul pe care in alte vremuri l-ai fi primit de la inceput. E adevarat, am vazut mai rar asta, dar am vazut de cateva ori.

Daca voi aveti alte observatii pe acest topic postati-le aici sa le discutam.