Deci si tu Adelin ai aceeasi poveste. Atunci asta e...duca-se. Nu-mi mai bat capul
Deci si tu Adelin ai aceeasi poveste. Atunci asta e...duca-se. Nu-mi mai bat capul
Bounce-ul este vizualizarea unei singure pagini. Userul poate sa stea si 20 de minute pe acea pagina, vizita sa este contorizata ca si bounce. Un bounce rate mare nu este neaparat un semn de low quality sau de rezultat irelevant: userul poate sa vina, sa gaseasca ceea ce cauta si sa iasa.
Legat de reducerea bounce rate-ului: linkurile interne, in context, sunt foarte importante. La scrierea articolelor incercati sa faceti referire la alte pagini din site, utilizand ancore care sa starneasca curiozitatea. Articolele de lungime mai mare pot fi "sparte" in mai multe "pagini", pentru continuarea articolului userul trebuind sa faca click pe "next" pentru a-l citi in intregime.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
Chiar daca suna comun, conteaza foarte mult nisa, dar si ce asteptari are vizitatorul, in momentul in care cauta ceva. Eu am avut un proiect pe nisa "joburi online", si la un moment dat m-am confruntat cu aceeasi problema. Rezolvarea? Le-am oferit posibilitatea de-a comunica prin mesaje private (pe site), posibilitatea de-a ajuta site-ul (prin a arata cu "degetul" persoanele care nu sunt serioase, acestea urmand sa fie trecute in "Blacklist", pe site) + alte lucruri marunte ce conteaza. O persoana careia ii place ceea ce oferi, iar ceea ce oferi, e ceea ce cauta, se va implica in proiectul tau.
Atata timp cat oamenii nu sunt cu adevarat interesati de ceea ce oferi, nu vor sta prea mult la tine pe site, fie pentru ca informatiile tale sunt slabe, fie ca sunt comune, sau fie ca exista alte site-uri mult mai "utile" pe acea nisa. Suna logic, dar conteaza mult carui public te adresezi. Trebuie sa fii bun in ceea ce practici sau sa vii cu ceva nou, oamenii cauta lucruri noi, sunt curiosi.
Testez ceva astazi legat de angrenarea lor intr-un concurs si parca e binisor. Sa vad dupa cateva zile cum sta treaba.
Nimic.
Nichita vad ca le sti tare cu astea.. as fi curios ce mi-ai putea spune legat de site-ul meu, dar banuiesc ca gratis nu o face nimeni si pe forum nu dau link-ul.
Bounce rate este un inducator ce are semnificatii foarte diferite de la un site la altul. Intr-un magazin online inseamna rata de conversie mica, poate chiar o oferta proasta. Intr-un site de stiri poate sa nu insemne nimic mai mult decat ca omul era interesat de o singura stire.
Majoritatea ne mintim ca avem site-uri bune si din cauza asta avem un bounce mare. Vine omul pe site, gaseste FIX ce cauta, se INFORMEAZA, si PLEACA. Dar oare, mai repeta aceeasi cautare?
E foarte important sa intelegi ce cauta oamenii pe site-ul tau. Daca un utilizator a intrat si a iesit fara sa interactioneze cu site-ul, cea mai importanta intrebare este nu de ce a plecat ci de ce a venit. Cand intelegi asta poti lucra sa obtii un bounce mai mic.
Din pacate sunt necesare analize mult mai complexe pentru a-ti sa seama pe ce cautari ai bounce mare, not provided facandu-si si de data asta treaba.
Asa cum ati spus si voi, o parte din vina o are si utilizatorul care de multe ori face cautari de toata jena.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)