Cred ca pe toti ne intereseaza cat timp petrec userii la noi pe site. Acest lucru e monitorizat in GA de Bounce Rate.

Am inteles ca un Bouce Rate bun este de 20% dar e greu de obtinut, asa ca cele mai bune procente ar fi intre 35 - 50%. La bloguri, site-uri de stiri etc, ar fi ideal sa avem un 50%, mai grav e cand depaseste 70. Eu intampin in unele zile acest procentaj, la un site si la unul il am stabil in 50 si ceva %.

Toti spun asta: fa articole de calitate si lungi, etc... Dar trebuie sa recunoastem ca nu mereu e de ajuns, exact cum se intampla si cu penalizarile google (unele corecte, altele nu).

Ce pot face pentru a micsora:

1.Dupa articol eu am related post, dar si din aceeasi categorie. Asta functioneaza mai ales de cand i-am pus target blank. Astfel site-ul se mai redeschide odata, daca din intamplare sau curiozitate un utilizator da click.

2. Indrum utilizatorul sa comenteze, asta nu prea se intampla, dar e o modalitate.

3. Cred ca ar mai functiona retelele de bookmark (Ghidoo si Meritacitit) in cazul romanilor. Degeaba dai pe Reddit de exemplu, pentru ca strainii nu inteleg nimic si pac ti-l inchide.

Mai e o chestie aici: linkurile alea din articole direct pe cuvinte cheie ar putea genera o micsorare a bounce-rate-ului? Chiar si daca se duce pe 2parale, am inteles ca ar da rezultate. Cine foloseste 2P poate sa-si de-a seama (roby daca vede).. pe altu care foloseste nu stiu.

Cine a mai facut teste rog sa spuna daca ce am scris poate fi util sau gresit si daca mai sunt si alte idei.