Cred ca pe toti ne intereseaza cat timp petrec userii la noi pe site. Acest lucru e monitorizat in GA de Bounce Rate.
Am inteles ca un Bouce Rate bun este de 20% dar e greu de obtinut, asa ca cele mai bune procente ar fi intre 35 - 50%. La bloguri, site-uri de stiri etc, ar fi ideal sa avem un 50%, mai grav e cand depaseste 70. Eu intampin in unele zile acest procentaj, la un site si la unul il am stabil in 50 si ceva %.
Toti spun asta: fa articole de calitate si lungi, etc... Dar trebuie sa recunoastem ca nu mereu e de ajuns, exact cum se intampla si cu penalizarile google (unele corecte, altele nu).
Ce pot face pentru a micsora:
1.Dupa articol eu am related post, dar si din aceeasi categorie. Asta functioneaza mai ales de cand i-am pus target blank. Astfel site-ul se mai redeschide odata, daca din intamplare sau curiozitate un utilizator da click.
2. Indrum utilizatorul sa comenteze, asta nu prea se intampla, dar e o modalitate.
3. Cred ca ar mai functiona retelele de bookmark (Ghidoo si Meritacitit) in cazul romanilor. Degeaba dai pe Reddit de exemplu, pentru ca strainii nu inteleg nimic si pac ti-l inchide.
Mai e o chestie aici: linkurile alea din articole direct pe cuvinte cheie ar putea genera o micsorare a bounce-rate-ului? Chiar si daca se duce pe 2parale, am inteles ca ar da rezultate. Cine foloseste 2P poate sa-si de-a seama (robydaca vede).. pe altu care foloseste nu stiu.
Cine a mai facut teste rog sa spuna daca ce am scris poate fi util sau gresit si daca mai sunt si alte idei.

daca vede).. pe altu care foloseste nu stiu.
Răspunde cu citat