Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 16

Subiect: Cum putem micsora procentul Bounce Rate?

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit Cum putem micsora procentul Bounce Rate?

Cred ca pe toti ne intereseaza cat timp petrec userii la noi pe site. Acest lucru e monitorizat in GA de Bounce Rate.

Am inteles ca un Bouce Rate bun este de 20% dar e greu de obtinut, asa ca cele mai bune procente ar fi intre 35 - 50%. La bloguri, site-uri de stiri etc, ar fi ideal sa avem un 50%, mai grav e cand depaseste 70. Eu intampin in unele zile acest procentaj, la un site si la unul il am stabil in 50 si ceva %.

Toti spun asta: fa articole de calitate si lungi, etc... Dar trebuie sa recunoastem ca nu mereu e de ajuns, exact cum se intampla si cu penalizarile google (unele corecte, altele nu).

Ce pot face pentru a micsora:

1.Dupa articol eu am related post, dar si din aceeasi categorie. Asta functioneaza mai ales de cand i-am pus target blank. Astfel site-ul se mai redeschide odata, daca din intamplare sau curiozitate un utilizator da click.

2. Indrum utilizatorul sa comenteze, asta nu prea se intampla, dar e o modalitate.

3. Cred ca ar mai functiona retelele de bookmark (Ghidoo si Meritacitit) in cazul romanilor. Degeaba dai pe Reddit de exemplu, pentru ca strainii nu inteleg nimic si pac ti-l inchide.

Mai e o chestie aici: linkurile alea din articole direct pe cuvinte cheie ar putea genera o micsorare a bounce-rate-ului? Chiar si daca se duce pe 2parale, am inteles ca ar da rezultate. Cine foloseste 2P poate sa-si de-a seama (roby daca vede).. pe altu care foloseste nu stiu.

Cine a mai facut teste rog sa spuna daca ce am scris poate fi util sau gresit si daca mai sunt si alte idei.

radu4us este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    5th February 2009
    Locaţie
    Vârstă
    44
    Posturi
    223
    Putere Rep
    32

Implicit

Daca iti pasa doar sa reduci procentajul poti adauga linia de mai jos in codul de Analytics:

setTimeout("_gaq.push(['_trackEvent', '15_seconds', 'read'])",15000);

Asta genereaza un Event cand cineva sta mai mult de 15 secunde pe pagina. Detalii: Tracking Adjusted Bounce Rate In Google Analytics - Analytics Blog

florea este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    15th March 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    43
    Posturi
    355
    Putere Rep
    28

Implicit

Si ajuta asta? Sau e doar asa

draghiciu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    24th April 2013
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    51
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit

daca vrei sa-ti furi singur caciula ajuta.

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    24

Implicit

Încerci să nu oferi toată informația într-un singur articol și o împarți în mai multe, depinde de strategia ta. Să luăm exemplul:

Ai un site de tutoriale... Scrii despre optimizarea unui SSD. În articol scri și despre cum să-ți testezi viteaza unui SSD spre ex și pui link spre alt articol. Tot așa mai faci un top 10 SSD-uri fiabile după marcă și mai pui un link către alt articol. Sper că ai prins ideea.

La mine funcționează așa. Omul e focusat pe articol cel mai mult și mai puțin pe Articole Similare la sfârșitul postului să zicem. Ideea e să-l faci pe client să mai deschidă 2-3 tab-uri când citește articolul tău.

Vezi exemplul engadget. Mai toate articolele lor au cel puțin 2 link-uri spre alte 2 articole din trecut și sunt gândite să te facă curios să dai click să vezi detalii.

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

Aceeasi problema o am si eu cu un site. Desi am 2,5 afisari si 2 minute pe sesiune bounce este 70 % . Am articole de peste 600 cuvinte in care vizitatorul gaseste tot ce ii trebuie. Am incercat de toate insa nu am reusit sa ajung la 50 %, ceea ce consider ca este ok.
    Nimic.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.789
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Adelin Vezi Post
    Aceeasi problema o am si eu cu un site. Desi am 2,5 afisari si 2 minute pe sesiune bounce este 70 % . Am articole de peste 600 cuvinte in care vizitatorul gaseste tot ce ii trebuie. Am incercat de toate insa nu am reusit sa ajung la 50 %, ceea ce consider ca este ok.
    Cred ca de fapt mai e ceva la mijloc, iata cum arata un site cu nr de afisari mai mic si timp mediu mai mic.

Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Adelin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    18th June 2013
    Locaţie
    Tg. Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    26

Implicit

Cred ca mai e vorba si de domnul Google care aduce vizitatorii. Altfel nu imi explic. Chestia e ca pe Alexa apare bounce mai mic, undeva la 50 %
    Nimic.

Vicarious este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    4th June 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    338
    Putere Rep
    27

Implicit

O metoda de a retine vizitatorii pe pagina este sa folosesti animatii sau video-uri care ruleaza automat la intrarea pe pagina. Multi sunt curiosi sa vada ce li se prezinta si mai zabovesc un pic, chiar daca si-au dat seama ca nu este chiar site-ul pe care-l cautau.

Dupa mine, rata de bounce a vizitatorilor care vin din google, arata si incapacitatea google de a intelege ce contine site-ul tau si ce doresc vizitatorii. In plus, se datoreaza si faptului ca oamenii nu stiu sa caute.

Dupa mine, google da rezultate proaste la cautari foarte specifice. Am cautat de curand sa aflu care este lungimea intestinului gros la urs si mi-am facut un car de nervi. Relevanta este varza si nici cautarile avansate nu sunt mai breze.

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    In plus, se datoreaza si faptului ca oamenii nu stiu sa caute.
    Asta este un mare adevar! Trist din pacate!

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum reduci bounce-rate din javascript
    De Gratian Alinei în forumul Client side
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 16th June 2014, 15:21
  2. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th December 2011, 21:50
  3. Bounce rate afecteaza pozitia in SERP ?
    De Carcotas în forumul Google
    Răspunsuri: 75
    Ultimul Post: 20th July 2010, 20:34
  4. Bounce Rate
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th February 2009, 15:16
  5. Bounce Rate
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th June 2007, 11:19

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •