@Tom
Vezi mai sus: portalurile romanesti au deja si shopMulte dintre ele au si "motor de cautare". Acum fiecare se face cunoscut cum il duce mintea.
@Tom
Vezi mai sus: portalurile romanesti au deja si shopMulte dintre ele au si "motor de cautare". Acum fiecare se face cunoscut cum il duce mintea.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
De unde pana unde? Tu abia astepti sa-ti "preia" continutul iar ca tine sunt zeci de milioane de alte site-uri. E vina noastra ca depindem prea mult de ei. E ca si cum toate site-urile romanesti s-ar ingramadi intr-un singur director si pe urma s-ar supara ca cei cu directorul isi favorizeaza propriile lor site-uri.
In realitate nu avem niciun cuvant de spus, suntem niste simpli utilizatori, nu partenerii lor...
@slobodan - in unele cazuri NU vreau sa imi fie preluat continutul. Unele proiecte NU trebuie sa apara in google si NU trebuie sa fie vazute de toti.
Sunte "ponturi" si ar trebui sa urmaresc evolutia site-ului cu un numar limitat de utilizatori. Nu suntem toti trasi la indigo sa ne dorim aceleasi lucruri pentru fiecare proiect.
Trust, but verify.
Nu vad care e problema pana la urma.
Un site se face cunoscut ca motor de cautare, cu o anumita pagina. Intamplator pagina aia e Google
Apoi, in site-ul propriu, isi promoveaza servicii cu plata.
Ce e rau in asta?
Sa ne uitam la directoarele web care fie vand reclama, fie isi promoveeaza serviciile cu plata. Sau portalurile? Acelasi lucru.
Chiar nu vad ce nu e ok si la firma aia care se numeste Google Inc.
Mi se spunea 1nesco
@1nesco - problema este "jocul murdar".
Exista legi impotriva concurentei neloiale, impotriva monopolului. Google pierde toate procesele pe temele astea doua, invariabil.
Problema este ca invata sa ocoleasca legile, isi permite sa plateasca amenzi si sa continue, pentru ca amenzile nu sunt nici 0,1% din incasarile sale.
Trust, but verify.
In privinta competitiei neloiale, eventual daca oamenii cu ceva trecere se adreseaza institutiilor europene, dar oricum nu cred sa fie o problema pentru ei, folosesc Adwords o perioada ca sa para natural si tot sunt primii.
Poate zic o prostie, dar daca abuzeaza tot mai mult, un protest al webmasterilor, ar putea fi ceva de luat in calcul, dar pentru asta trebuie sa existe unitate, in ce ar trebui sa conste protestul, exemplu, renuntarea pentru 24 de ore la serviciile Google, sa zicem la publicitatea Google pe siteuri ceea ce ar aduce mai putini bani la bugetul lor, nu e mult pentru ei dar ar fi o actiune care sa arate ca nu trebuie sa fim tratati fara respect.
Problema, era sindicalismului a cam apus, fiecare e pentru el, lacomia inseamna dezbinare, oamenii oricat de amarati nu realizeaza ce forta reprezinta daca actioneaza solidar. Si cei mai mari tirani s-ar infricosa, asta inseamna ca si cezarul, in cazul in care devine rau cu poporul care incearca sa traiasca si el cumva.
Eu am mai formulat cu ceva vreme in urma ideea de sindicat al webmasterilor, suna desprins cumva din filmele anarhisto-comuniste de la inceputul secolului trecut dar uniti e singurul mod in care ne putem apara impotriva unor eventuale abuzuri ale marilor companii. Lumea se schimba, Google nu mai e ceva ce e doar al lor si sa ne spuna ca nu ne datoreaza noua nimic. Ceea ce spun eu nu inseamna ca le vreau raul, dimpotriva imi place Google, serviciile lor, vreau doar sa traim intr-o oarecare armonie si respect, sa colaboram, sa castigam cu totii de pe urma a ceea ce inseamna Internet.
Ultima modificare făcută de 100R; 14th September 2012 la 14:10.
@ unesco.
La un maraton de 100km, alearga 1000 de concurenti. Pe ultimul km, sunt detasati 10 concurenti, care sunt extenuati, dupa cei 99km parcursi.
La un moment dat apare un concurent surpriza, care intra de pe margine in plutonul celor 10, si binenteles alearga doar 100m si castiga maratonul.
Premiul destul de consistent! Ceilati 10 care erau "umar la umar", se resemneaza si pleaca linisti.
Apare un reporter, de la televiziunea "1nesco" si intreba: De ce nu ati alergat cei 99.5 km si ati aparut doar pe ultimele sute de m? E corect? E moral? e totusi o competitie, iar sportivii astia s-au antrenat 4 ani pt acest maraton.
Concurentul raspunde sec: Eu lucrez la minsiterul "drumurilor", strada asta imi apartine, fac ce vreau la mine pe strada! sau: Sunt presedintele tarii, fac ce vreau la mine in tara! Voi alergati la mine in tara. Sau.....
Nu stiu daca e un bun exemplu, dar sper ca ai inteles idea.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
La probleme de legislatie nu ma pricep.
Stiu insa o firma de programare care cu multi ani in urma livra sisteme de operare pentru masinile echipate cu procesoare Intel si care si in prezent ofera un sistem de operare care are by default instalat Internet Explorer, care la randul sau ofera cautari by default la Bing. Intamplator rezista si azi, chit ca nu se mai discuta despre asta.
De ce nu ar folosi si alte firme acelasi model?
Mi se spunea 1nesco
Il doare la banana si pe Google. Ce nu inteleg eu, este ca deja compania are exagerat de multi bani. La ce le mai trebuie altii? Brin si Page au bani cat sa tina 3 Africi sa nu moara de foame. Cred ca e vorba de lacomie cum a zis si krumel. Cel mai mare dusman al lui Google a devenit: GOOGLE. Intr-adevar poate pentru utilizatori acele rezultate sunt bune. Unde este moralitatea in toate lucrurile astea? Mai ales ca se dau in fata noastra cei mai transparenti, cei mai buni, cei mai cuminti, evanghelistii internetului si ai cautarilor.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
@Tom
Vezi exemplul de mai sus: de la sitem de operare la motor de cautare.
Mai stiu alta firma consacrata acum ca si motor de cautare care e cunoscuta prin mesageria instant:YM.
Si google are mesagerie instant, pe care insa nu a dezvoltat-o pt windows 98.
Fiecare isi alege propria strategie de a-si fideliza utilzatorii.
Mi se spunea 1nesco
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)