14th September 2012, 13:28
1 out of 1 members found this post helpful.
Google nu are nicio obligatie fata de webmasteri, oricare in locul lor ati proceda la fel. Ne-am bucurat cand erau usor sa obtii trafic moca de pe urma lui Google si am luat asta ca un drept innascut si natural cand in realitate nu era deloc asa, era o favoare a lui Google. Azi se strange surubul si sarim de fund in sus uitand ca suntem doar niste "tolerati" pe care Google ii poate scufunda oricand cu 2 miscari de coada.
Poate ar trebui sa ne regandim strategia de promovare si sa intelegem ca internetul nu inseamna doar Google si SEO....
Ori ne adaptam, ori disparem, parerea mea.
14th September 2012, 13:31
Google poate sa faca ce vrea la el in casa? NU cred.
Faptul ca Google se "lanseaza" pe multe nise, fara sa investeasca nimic in promovare, folosinduse de "brand" si "curtea lui", e concurenta neloiala.
Ii e greu sa concureze ca restul afacerilor? Sa se "bata" cu portalurile de turism, imobiliare, oferte, ..... asigurari? DA, foarte greu.
E mult mai simplu sa te bagi in fata, decat sa stai la coada. Si exact asta face, se "baga" in fata. Daca google lanseaza un serviciu, foarte bine, dar sa stea la coada, nu sa se bage in "fata", asta ma deranjeaza cel mai tare.
Piata din US, NU detine afilaiti in asigurari! Cea mai mare piata din lume, este UK. 300 mil usd pe an, nu e o suma mica pentru nimeni, iar pe baza legilor ce urmeaza sa intre in vigoare 2013-2015, piata de asigurari online poate exploda, si cifra de afaceri sa ajunga la 30 miliarde in europa (venituri din afilliere).
Moneysupermarket nu vinde asigurari, e affiliat! Cei 300 mil usd, sunt din afiliere
95% asigurari! Da, nu traiesc doar din online, dar online e baza, atat pt brand cat si pentru afacere. Fara online, e greu, intr-o tara precum UK. Google tocmai le-a zis ca locul 1 e al lor, fara nici o alta optiune.
Investitia in tv si outdoor, era o strategie pt multi ani, ce fac acum? O sa continue publicitatea offline (model emag), pentru brand, ca altfel daca omu intra pe google sa caute, sa compare, nu mai vand nimic (gen emag).
In cazul de fata, pretul nu conteaza, conteaza online pozitia si brandul. Google le are pe ambele
Oare care a fost reactia angajatilor, azi dimineata cand au venit la munca? O sa mai duca 1 an pe clienti vechi, si pe cei care intra pe brand, dar procentul o sa scada usor-usor, datorita brand-ului lui google!
Vrei content? Cauta pe bloguri. Citeste cat vrei despre ce asigurare e mai potrivita pt tine.
Vrei asigurari, iti da google! In maxim 2 ani (1 an pt online) moneysupermarket & restu, dispar. Asta e cel mai grav.
NU vreau sa plec de la premiza ca online apartine lui Google, pentru ca ma apuc de agricultura. Acum 1 an am tot zic ca ma deranjeaza, cand au acaparat in state, foarte multe nise: oferte+reduceri, turism, real estate (in lucru), ..... acum vad ca nu mai e doar america, e si europa.
Romania? Nu e cazul, nu e piata pentru branduri mari. Dar miscarea (gestul) e dovada clara ca pur si simplu fac ce vor, cand vor, cum vor, fara sa le pese de restu.
Te apuci de un proiect, strategie pe 5 ani, si cand ajunge la maturitate, e inutil, pt ca tocmai google a decis sa dezvolte si el acelasi proiect.
Maine google lanseaza shop.google.ro, in care vand produse direct de la producatori, pe sistem afiliate. Ce fac restu de magazine online din Romania?
Ce fac si site-urile de vreme, curs valutar....!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
14th September 2012, 14:51

Postat în original de
Tom
Te apuci de un proiect, strategie pe 5 ani, si cand ajunge la maturitate, e inutil, pt ca tocmai google a decis sa dezvolte si el acelasi proiect.
Maine google lanseaza shop.google.ro, in care vand produse direct de la producatori, pe sistem afiliate. Ce fac restu de magazine online din Romania?
Ce fac si site-urile de vreme, curs valutar....!
Se numeste economie de piata. De ce ar trebui sa-i pese lui Google de ce fac magazinele online din Romania? Omeneste vorbind te ineleg, si pe mine m-a busit Google destul de rau dar pe de alta parte stiu ca nu are nicio obligatie fata de mine!
La urma urmei eu mi-am construit afacerea in jurul lui Google si nu invers.
Pe tine te-a interesat ce face concurenta ta cand tu le "furi" clientii?
La ce te astepti? Sa dea cineva o lege care sa-i interzica lui Google sa isi promoveze propriile site-uri in propriul motor de cautare? Mi se pare o mentalitate marxista
. Stiu ca e greu de digerat dar suntem in curtea lui Google si ori ii suportam toanele ori ne luam jucariile si plecam si ne apucam de altceva...
14th September 2012, 13:32
@slobodan - Google nu m-a intrebat nici o secunda daca poate afisa continutul site-urilor mele pe propriile sale pagini.
Pozele facute de mine apar pe site-ul lui (Google) - textele la fel.
Trebuie sa fac ceva special, sa adaug "no index" pentru a-mi proteja continutul.
Cum adica nu are nici o obligatie fata de webmasteri? Atata timp cat ne preia si ne aranjeaza continutul cum vrea pe propriul site, ar trebui sa ne acorde putin credit, sa ne respecte.
Trust, but verify.
14th September 2012, 13:44

Postat în original de
Dan
Atata timp cat ne preia si ne aranjeaza continutul cum vrea pe propriul site, ar trebui sa ne acorde putin credit, sa ne respecte.
De unde pana unde? Tu abia astepti sa-ti "preia" continutul iar ca tine sunt zeci de milioane de alte site-uri. E vina noastra ca depindem prea mult de ei. E ca si cum toate site-urile romanesti s-ar ingramadi intr-un singur director si pe urma s-ar supara ca cei cu directorul isi favorizeaza propriile lor site-uri.
In realitate nu avem niciun cuvant de spus, suntem niste simpli utilizatori, nu partenerii lor...
14th September 2012, 13:49
Nu vad care e problema pana la urma.
Un site se face cunoscut ca motor de cautare, cu o anumita pagina. Intamplator pagina aia e Google
Apoi, in site-ul propriu, isi promoveaza servicii cu plata.
Ce e rau in asta?
Sa ne uitam la directoarele web care fie vand reclama, fie isi promoveeaza serviciile cu plata. Sau portalurile? Acelasi lucru.
Chiar nu vad ce nu e ok si la firma aia care se numeste Google Inc.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco