14th September 2012, 14:35
2 out of 2 members found this post helpful.
@ danielcb.
Offtopic. Nu cunosc persoana care sa fie atat de bogata incat sa renunte la a "face bani", mai mult de 1 an. E vorba de perceptia asupra lucurilor si valorile vietii, care se schimba in functie de evolutia pe "scara" sociala. Cand o sa ai 500k in cont, toti ce gandesti acum o sa consideri ca era caterinca. cand ai 5 mil , o sa consideri ca ceea ce ziceai cand aveai 500k era caterinca, iar cand te chinuiai sa faci cei 500k, erai un copil..... si tot asa.
Ei nu vor sa faca" bani", pentru definitia pe care o avem noi de "bani", ci pentru mandrie, putere, competitie ("cel mai bun"), invidie...... banii vin de la sine.
Te duci la "munca" de drag, fara stress, fara griji, vrei doar sa devii cel mai bun, sa performezi, sa incerci ceva nou...... alta lumea, si alta LIGA. Nu-l poti intelege pe Bill Gates (sau oricare altul), decat cand ajungi la nivelul lui (atunci nu te mai intereseaza sa-l intelegi, ai altele treburi mai importante de facut), in rest sunt supozitii.
ontopic. Strategia Chinei pe 100 de ani, in rezumat e cam asa:
Facem pantofi si exportam la 10 usd, fie ca ei costa 15 usd. Diferenta de 5 usd (daca e cazul) o suporta statul (subventie). Romania (de ex) nu mai poate produce pantofi, pentru ca aceasi pantofi se exporta la 30 usd, si implicit nu mai exista cerere. Implicit se reprofileaza sau inchide fabricile. Tanti Nuti care era maistru, se pensioneaza in 10 ani, si timpul trece.
Dupa 50 de ani, China decide sa exporte acesi pereche de pantofi la 100 usd. Toata lumea inebuneste, incep scandalurile, intalniri, conferinte, strategii. Solutia? Producem noi iara pantofi. Cine face pantofii? Cei care lucrau in fabricile vechi, nu mai sunt, au trecut 50 de ani. Cine sa mai invete angajatii noi, cum se fac pantofii? Cati ani ne trebuie sa ajungem sa producem pantofi competitivi cu China, sa construim fabrici, sa dezvoltam industria de transport......?
Suntem im perioada asta, de 50 de ani, in care totul se produce in china, la preturi mici! INCA!
Restul strategiei va invit sa o descoperiti.
Sa raportam acelasi exemplu la cazul meu de astazi.
Google acapareaza nisa de asigurari, in 1-2 ani (online e mai rapid, iar google are avantaj major in online, in comparatie cu china in productie) site-urile incep sa dispara. Hai sa zicem ca in 5 ani.
Peste 7 ani google decide ca "tool-urile" lui sunt contra cost acum. Doar 5 euro ca sa-ti gasesti cea mai buna asigurare de sanatate . Suma mica, lumea plateste! Pentru ca nu mai are alterntiva! Tu zici: "o gramada" de bani in nisa asta, ma apuc sa dezvolt un proiect, investesc 10 mil (in uk) si produc din afiliere si pun taxa doar 3 euro. Dar stai, imi ia 3 ani si nu am nici o sansa din cauza lui Google (la el in casa, pozitiile le stabileste el, taxele le poate scade la o, doar ca sa te elimine pe tine, contracte de exclusivitate.......). Pentru google e win-win, fie ca alegerea nisei e gresita. Pentru tine e lose-lose, tu pierzi bani, timp si nervi!
Google incaseaza din afiliere (asiguratori) si din taxa (vizitatori). In final el doar incaseaza din ce in ce mai mult, pentru ca a creat DEPENDENTA de Google (cautare+servicii), eliminand concurenta! Unde poti sa compari serviciile (asigurari)? La gogole. Mai e cineva? NU, pentru ca nu poti sustine un proiect fara investitie, iar cand concurentul tau principal e google, si pe tine nu te chiama Samsung, sau Apple, nu te bagi, ca te sufoci.
Ultima modificare făcută de Tom; 14th September 2012 la 14:41.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
14th September 2012, 14:50
1 out of 1 members found this post helpful.
Pentru cei care au afaceri pe net, da, e un lucru foarte naspa. Dar din punct de vedere al user-ului, e chiar foarte ok. Spre exemplu, ai nevoie de curs valutar sau sa transformi 15000 euro in ron. In loc sa intri pe nu stiu ce site care poate iti baga reclame pe gat, are pop-ups, tre sa mai navighezi 2 minute ca sa ajungi unde vrei, etc, Google in schimb iti afiseaza exact ce cauti, intr-un timp extrem de util. Userii nu vor renunta la Google pentru ca nu au de ce, serviciul oferit este unul foarte bun. Just my 2 cents.
14th September 2012, 14:51
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Tom
Te apuci de un proiect, strategie pe 5 ani, si cand ajunge la maturitate, e inutil, pt ca tocmai google a decis sa dezvolte si el acelasi proiect.
Maine google lanseaza shop.google.ro, in care vand produse direct de la producatori, pe sistem afiliate. Ce fac restu de magazine online din Romania?
Ce fac si site-urile de vreme, curs valutar....!
Se numeste economie de piata. De ce ar trebui sa-i pese lui Google de ce fac magazinele online din Romania? Omeneste vorbind te ineleg, si pe mine m-a busit Google destul de rau dar pe de alta parte stiu ca nu are nicio obligatie fata de mine!
La urma urmei eu mi-am construit afacerea in jurul lui Google si nu invers.
Pe tine te-a interesat ce face concurenta ta cand tu le "furi" clientii?
La ce te astepti? Sa dea cineva o lege care sa-i interzica lui Google sa isi promoveze propriile site-uri in propriul motor de cautare? Mi se pare o mentalitate marxista
. Stiu ca e greu de digerat dar suntem in curtea lui Google si ori ii suportam toanele ori ne luam jucariile si plecam si ne apucam de altceva...