Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 27

Subiect: Experiment 1: influenta in SERPS a extensiei domeniului

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

9 out of 9 members found this post helpful.

Implicit Experiment 1: influenta in SERPS a extensiei domeniului

Desi stiam/deduceam care ar fi raspunsul la intrebarea privind influenta in SERPS a diferitelor extensii ale domeniilor web m-am hotarat sa realizez un experiment: pentru doua nise ultra-competitive si una totusi destul de competiva din RO am cumparat extensiile com/net/org/info (pentru una din ele si biz).
    Apoi am realizat pentru ele siteuri de 3-10 pagini si am inceput un proces de linkbuilding "ca la carte" (ancore diversificate dupa niste reguli proprii, surse de linkuri diverse samd; fiecare site avea circa 100 de domenii care il refereau).
    Hostingul a fost pe ip-uri de clase B diferite.
    Domeniile achizitionate au fost de forma k1-k2.tld (4 pe o nisa) si k1-k2-k3.tld (4 pe nisa a doua si 5 pe nisa a treia), competitor nelasand libere domenii "premium".
    Dupa analiza evolutiei pe timp de un an de zile concluzia a fost ca nu a contat deloc extensia sau ca nu s-a putut observa un avantaj clar al uneia din ele.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Multumesc pentru ca ai dat "share" la acest experiment, cred ca ar trebui facut sticky.
    O rugaminte: poti mentiona tld/sld-urile implicate in experiment? Din cate stiu, sunt cateva exotice pe carre le ocoleste lumea si probabil are un motiv (.ws, .in etc).
    Ai folosit generice sau si country tld/sld (ma refer la "other country", nu la cea dedicata)?
    Trust, but verify.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.834
    Putere Rep
    38

Implicit

Foarte bun experimentul dar, cum nu conteaza extensia? ma gandesc ca toate rankau la acelasi cuvinte cheie? deci nu puteau sa fie toate pe acelasi loc, a existat totusi un clasament, pe ce pagini se afla in momentul de fata acele site-uri la cuvintele respective? doar pe pag 1-2 se vad diferentele.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Tld-urile sunt com/net/org/info, iar pentru a treia nisa am adaugat si biz.
    Experimentul a fost inceput acum mai bine de 2 ani, am ezitat sa public pana acum aceste informatii pentru a nu da nastere diferitelor polemici legate de extensiile defavorizate (cum ar fi info, de exemplu).
    Dupa 2 luni deja se stabilizase un echilibru (ca o ironie a sortii, 2 info-uri si singurul biz luasera initial un avantaj considerabil, dar acesta l-am pus pe faptul ca promovarea mea simulata entropic ar fi putut fi "partinitoare" pana cand nu -sau adaugat un numar semnificatv de ILB-uri).
    Legat de celelalte extensii, chiar acum ma uitam pe o nisa extrem de competitiva pe RO si vad doua extensii .co (.co, nu .com) in Top10.
    Doar numarul mic de domenii achizitionate si proasta (si se pare ca si falsa) reputatie a domeniilor "exotice" face ca acestea sa fie tot mai prezente in SERPS.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

@Marius, adevar graiesti. Atata vreme cat extensia este internationala, poti ranka foarte bine si cu .co (eu insum am avut rezultate foarte bune pe .ro) si cu biz, si cu mai toate extensiile disponibile. Mai greu cu brandingul pe o asemenea extensie, dar cred ca se poate supravietui si fara, mai ales daca domeniul este de forma exact match.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Foarte bun experimentul dar, cum nu conteaza extensia? ma gandesc ca toate rankau la acelasi cuvinte cheie? deci nu puteau sa fie toate pe acelasi loc, a existat totusi un clasament, pe ce pagini se afla in momentul de fata acele site-uri la cuvintele respective? doar pe pag 1-2 se vad diferentele.
    Sa luam unul din exemple, nisa cea mai putin concurentiala din cele 3:
    Domeniie au fost de forma k1-k2-k3.tld, a patra expresie cautata in domeniu, prima ptr care am gasit toate tld-urile libere.
    Pentru prima nisa au fost utilizare ca ancore/titluri:
    I. o expresie principala de tipul "k1 k2" (pe acesta se concurau cu indarjire aproape toti competitorii)
    II. 3 expresii secundare de tipul "k1", "k1 k2 k3" si "k4 k2 k3"
    III. 2 expresii de rang III de tipul "k1 k2 k5" si "k1 k2 k6"
    IV. alte circa 10-15 expresii pentru diversificare ancore, in general de tipul "k1 k2 kn" sau "k3 k2 kn" (cei care realizau SEO ptr concurenta nu stiau ca "k3 k2" este al doilea cuvant ca si cautare, utilizatorii obisnuiti facand confuzie intre cei doi termeni)
    Rezultate atinse si stabile timp de circa jumatate de an:
    - pentru expresia prinicipala: aproape toate pe cea de-a doua pagina (doar info a atins uneori pozitiile 4-6 si biz 6-8)
    - cele secundare s-au plasat incepand cu locurile 3 (expresia "k1 k2 k3"), 3 ("k1") si 4 ("k4 k2") in sus, cu cativa "intrusi" printre ele
    - cele de rang III-IV au avut rezultate aleatorii (diferente mari intre siteuri), dar si sistemul de atribuire ancore fiind entropic, se explica variatia ptr valori mici
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 22nd August 2012 la 14:52.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Pentru ca ce am scris mai sus mi se pare chiar si mie greu de inteles atasez o situatie de undeva de prin aprilie 2012 ptr Top40.
    1,2,22 insemana ca siteul ocupa, cu indexul si cu pagini interne, locurile 1, 2 si 22.
    Ignorati ptr aceasta nisa extensia .net; exista o anumita explicatie ptr care siteul nu e prezent in SERP decat aleatoriu.
    Exista un 1.00 care insemana un 1 simplu pe undeva (mi-a pus excelul aiurea zecimalele si nu am mai modificat prtScreen-ul)
    Imagini atașate Imagini atașate
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 22nd August 2012 la 15:10.

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    440
    Putere Rep
    38

Implicit

@Marius interesant studiul tau, dar in astfel de cazuri conteaza foarte mult linkurile. Domeniile pentru care ai facut link building au linkuri din aceleasi surse? De ex daca la un domeniu aduci 10 linkuri, dupa 10 root domains foarte bune, acestea pot cantari cat alte 30 de root domains mai putin bune.

Procentajul de anchor text este aproape la fel la toate, pe cuvintele pe care rankeaza? IP-urile, clasele C sunt la fel pentru toate domeniile?

Cred ca trebuie stiute si lucrurile astea pentru a trage toti niste concluzii plauzibile.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de danielicb Vezi Post
    @Marius interesant studiul tau, dar in astfel de cazuri conteaza foarte mult linkurile. Domeniile pentru care ai facut link building au linkuri din aceleasi surse? De ex daca la un domeniu aduci 10 linkuri, dupa 10 root domains foarte bune, acestea pot cantari cat alte 30 de root domains mai putin bune.
    Procentajul de anchor text este aproape la fel la toate, pe cuvintele pe care rankeaza? IP-urile, clasele C sunt la fel pentru toate domeniile?
    Cred ca trebuie stiute si lucrurile astea pentru a trage toti niste concluzii plauzibile.

Fireste ca s-a urmarit ca acele siteuri sa fie puse in conditii aproape identice.
    Spun aproape fiindca totusi am urmarit sa las cat mai putin loc de identificare a unor tipare si deci nu am facut ca pe siteul X de PR4 sa pun link catre toate cele 5 domenii cu ancora "k1 k2", pe siteul Y tot de PR4 cu ancora "k1" toate samd. Acest lucru ar fi fost 100% concludent, insa si riscurile erau foarte mari.
    Totusi, la modul general pot spune ca a fost un relativ echilibru, mi-ar lua prea mult timp sa stau sa explic intregul sistem.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Pentru ca ce am scris mai sus mi se pare chiar si mie greu de inteles atasez o situatie de undeva de prin aprilie 2012 ptr Top40.
    1,2,22 insemana ca siteul ocupa, cu indexul si cu pagini interne, locurile 1, 2 si 22.
    Ignorati ptr aceasta nisa extensia .net; exista o anumita explicatie ptr care siteul nu e prezent in SERP decat aleatoriu.
    Exista un 1.00 care insemana un 1 simplu pe undeva (mi-a pus excelul aiurea zecimalele si nu am mai modificat prtScreen-ul)

Daca analiza e pentru "tdl", ar trebui sa adaugi si daca concurentii au domenii ce contin "k1,2-8" in domeniu.

Totusi nu cred ca rezulta o regula matematica, pentru ca linkurile difera dpdv calitativ, sau perioada (timp) in care au fost adaugate, presupunand ca dpdv cantitativ sunt aceleasi.

Mai intervine si aspectul continutului si bineinteles al seo-on-page, unde vad ca faci analiza la pagini interioare, sau seo-on-site, imposibil ca toate site-urile sa aibe aceasi calitate a continutului si acelasi seo on-site(on-page)

Deci nu cred ca un studiu matematic e concludent, fiind atat de multe detalii (constante) importante care NU sunt identice. E mult mai simplu de raspuns la intrebarile cu privire la "tdl" exotice, prin rezultatele pe diverse nise, unde "exoticele" sunt prezente!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 48
    Ultimul Post: 18th December 2015, 10:34
  2. Influenta Social Media in algoritmul de ranking al GOOGLE
    De sergiuliano în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 20th August 2012, 16:49
  3. experiment AdSense
    De serban în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th June 2009, 11:09
  4. Un experiment intr-o zona aglomerata