Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 27

Subiect: Experiment 1: influenta in SERPS a extensiei domeniului

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Daca analiza e pentru "tdl", ar trebui sa adaugi si daca concurentii au domenii ce contin "k1,2-8" in domeniu.
    7 au "k1", 2 sunt branduri cunoscute in domeniu, 4 au chiar "k1"+"k2" in numele domeniului. Dar care este legatura intre prefectura si ...?

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Totusi nu cred ca rezulta o regula matematica, pentru ca linkurile difera dpdv calitativ, sau perioada (timp) in care au fost adaugate, presupunand ca dpdv cantitativ sunt aceleasi.
    Mai intervine si aspectul continutului si bineinteles al seo-on-page, unde vad ca faci analiza la pagini interioare, sau seo-on-site, imposibil ca toate site-urile sa aibe aceasi calitate a continutului si acelasi seo on-site(on-page)
    Tocmai din aceasta cauza am evitat sa public rezultatul pana acum, oricand se vor gasi persoane care vor carcoti cu intrebari de abecedar.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@ marius. Rezultatul dupa mine, cel putin cel din tabel e complet irelevant pentru ca:

site-urile nu sunt identice cel putin dpdv al:
    - continutului
    - seo on-page (pozitiile tale din tabel sunt si pt pagini interioare), pe care daca citesc corect pentru anumite cautari, pozitiile sunt multiple 6,30,31 (implicit pagina interioara), iar la unele cautari de ex .org (k8 sau k1,6) nu apare (pentru ca anu are pagina sau continut pt acea cautare)
    - seo on-site, site-urile nu sunt identice, nu au aceasi thema, aceleasi plugins, aceleasi numar de pagini........
    - frecventa linkurilor si calitatea lor

Daca site-urile nu sunt identice (ceea ce este imposibil) nu cred ca poti trage concluzii in urma unei astefel de analize, fie ea si pe 1-2 ani.

Daca consideri ca sunt carcotas, e problema ta, dar eu nu vad logica in analiza, si mi-am permis sa-ti explic asta.

Hai sa incercam asa:

Eu am un logan ROSU, Dan un audi a4 ROZ, Krumel un Lamborghini Aventador NEGRU, Kidu un Bugatti Veyron GALBEN si Lovelyfe o masina de epoca GRI!

NE-am strans toti cu masinile si facem o linuta, pe premiza: Toate sunt masini deci sunt egale! Hai sa vedem cine castiga, si analizam dupa datele, ca sa intelegem de ce unele masini au avantaje si altele nu!

La statul pe loc, castiga lovelife. La cea mai tunata masina, castiga Dan. La 100m castiga Krumel. La drifting castiga Kidu. La atras gacici castiga Dan (e mai chipes). Eu nu castig nimic pentru ca citesc abecedarul si nu am condus niciodata!

Care e rostul testului daca datele sunt incorecte? Doar pentru faptul ca sunt masini merita sa vedem cine prinde primul 100 km la ora? Si incercam asta 1 an de zile, ca cine stie poate loganul intrece aventadorul!

P.S. Culorile = tdl, masinile = domenii
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@Tom - Testul ESTE relevant.
    Tocmai pentru ca testul nu este despre cat de rapida este o masina, ci daca toate masinile sunt capabile sa ajunge de la punctul A la punctul B, fara o limita de viteza, indiferent de confort sau de culoarea masinii.
    Daca o masina roz n-ar fi capabila sa ajunga de la punctul A la punctul B, ar fi acelasi lucru cu "tld-ul .biz nu poate sa ajunga pe pozitii decente".

Asa ca aici nu e vorba de cat de repede urca un site, de ce continut are si asa mai departe.
    Este vorba de capacitatea sa de a fi plasat intr-un anume loc. Si toate tld-urile au aceasta capacitate, fara handicapuri notabile.

Rezulta = testul este relevant pentru ce a vrut sa demonstreze: pe nise oarecare, nici un tld major nu are un handicap fata de celelalte. Lucru pe care eu il stiam deja, testand intensiv chiar si pe seopedia numeroase domenii .info pe nise relativ grele.

Pam pam
    Trust, but verify.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Marius Cristian Vezi Post
    Dupa analiza evolutiei pe timp de un an de zile concluzia a fost ca nu a contat deloc extensia sau ca nu s-a putut observa un avantaj clar al uneia din ele.

@ Dan. Cum poti face analiza daca a contat sau nu extensia daca site-urile difera?

Faptul ca nu conteaza extensia stim cu totii din prima zii cand ne-am instalat net Cauti orice tampenie si apar tdl-uri diferite, inclusiv exoticele, deci intelegi ca extensiile (tdl-urile) nu conteaza si nu-ti mai bati capu cu asta!

Dar testul in sine, nu are relevanta!

Cum poti observa avantajul unei extensii? Cu site-uri diferite, content diferit, NU poti!

Asta incerc sa zic de ceva timp, dar tie iti desenez, ca pricepi mai bine!

E imposibil de facut un test de "avantaj", pentru ca NU poti pune site-uri identice, si linkuri identice!

Iar la exotice am mai spus: top 3 pe nisa anvelope era un .co, pe aer conditionat un .mobi, inainte era un .nu si tot asa. Mai dau de exotice din greseala, dar nu e nevoie de test sa vezi ca se pozitioneaza bine!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@Tom - pai daca STII lucrurile astea, de ce ai impresia ca testul este despre altceva?
    Un test asa cum ai vrea tu sa fie, sustii chiar tu ca nu se paote face. Deci de ce povestim degeaba?

Omul a auzit acum cativa ani ca extensiile .info au un handicap. Tot internetu avea o opinie formata. Am demonstrat eu mai demult ca un domeniu .info nu are handicap, iar Marius a demonstrat (pentru el si pentru cine mai are ochi sa vada) ca in realitate nici o extensie generala nu are un handicap. Atata tot.
    Si aici vorbim de handicap major, nu de fineturi de 0.5%.

Asadar nu e vorba de ce ai vrea tu sa vezi intr-un test, ci fix despre niste lucruri pe care noi doi le stiam deja.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Fiind vorba de UN EXPERIMENT si nu de promovarea a 5 siteuri DEJA EXISTENTE mi s-a parut de la sine inteles ca am realizat un efort ca aceastea sa fie cat mai apropiate ca seo-onpage. Ca ele nu sunt identice, iarasi e de la sine inteles de ce nu s-a facut.
    Deci:
    1. am cumparat 5 domenii in aceeasi zi
    2. am creat 5 siteuri oarecum asemanatoare de fix 4 pagini (da, mi-am permis ca url-urile ptr cele 3 in afara indexului sa fie DIFERITE; ptr un site au fost de forma k1-k2.html, pentrui altul k1_k2.html, pentru al treilea k1k2.html samd).
    3. fiecare pagina similara din cele 5 siteuri a avut acelasi titlul, expresia principala urmarita era repetata fix de 2 de ori in descriere si de un numar specificat in body, in mod similar persoana care a scris textele pentru siteuri a avut indicatii precise sa foloseasca alte expresii urmarite in niste numere specificate.
    4. css-urile au fost modificate ptr ca siteurile sa arate diferit. La fel si meniurile.
    5. siteurile au fost postate pe IP-uri de clase B diferite, clasa C a fiecarui IP nefiind folosita pentru hosting.
    Link-building a fost si la fel de minutios executat.

@Tom
    INTOTDEAUNA prima pozitie a fost ocupata de indexul siteului (acesta a fost tinta majoritatii IBL-urilor). In rest paginile interne apar in SERP aleator pe expresii mai putin folosite fiindca si promovarea (linkbuiding-ul) s-a realizat aleator (de ex "k8" nici nu a fost utilizat ca ancora si nici persoana care a scris articolele nu l-a avut in vedere). Ele au avut rol de diversificare a ancorelor. Primele 4 expresiile au fost cele urmarite si promovate, pe cat a fost posibil, riguros.
    Pe de alta parte acesta a fost un experiment empiric ce a "demonstrat" o teorie empirica si care nu poate fi omologata stiintific. Totusi e usor sa te ascunzi in fata truismului "numai Google stie cu adevarat" (in termeni populari idioata cerere de argumentare pentru SEO "arata-mi unde scrie").

@Dan editat
    Ultima modificare făcută de Marius Cristian; 22nd August 2012 la 19:53.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

@Marius - nu cred ca intentia lui Tom a fost sa te critice, cred ca a inteles gresit experimentul, pentru ca, trebuie sa recunoastem, stia de vreo 4-5 ani ca un domeniu .info nu iti aduce un handicap si credea ca e "common knowledge". Ca si mine dealtfel.
    De asta, e posibil ca unii sa inteleaga ca ai facut cu totul altceva.
    Plus ca vezi.. daca punea Krumel chestia asta, lumea avea tendinta s ail creada mai mult ca pe tine ca a efectuat testul corect.

E vorba de cata "autoritate" ai. Daca n-ai, lumea sare la scandal. Indiferent ce zici.

Asa ca nu te mai supara cand te judeca lumea, exista o explicatie pentru tot.
    Trust, but verify.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

am facut cu mult timp un experiment prin care am inteles ca este aproape imposibil sa faci un test perfect concludent cu google. Sunt factori pe care nici macar nu ii banuim
    Acum vreo 3-4 ani am facut un test cu o pagina independeta optimizata pe "aloe vera" pe un domeniu pe alta nisa in acelasi timp am mai facut pe un alt site dedicat pentru un client (amic gratuit) in care am folosit aceleasi optimizari in page, am copiat pagina identica, am lasat in text toate cuvintele cheie pe pozitiile respective si doar am schimbat cuvintele dintre pentru a nu fi duplicat.

Stiti care a fost surpriza? Pagina mea de test a devenit nr 1, si pagina amicului chiar daca am adus ceva link building a ajuns cu greu in pagina 1 si de ceva timp a disparut.
    Atunci am zis ca o fi diferenta de autoritate, si dupa 1-2 ani am facut o alta pagina pe un domeniu cu autoritate mare si din nisa, preluand algoritmul de optimizare on page de la pagina test initiala, cu pagina asta am ajuns in pagina 2-3
    Cautarea "Aloe vera" este o nisa cu destula competitie.
    Si astazi cu pagina respectiva de test sunt in top 2 cu variatii, eu nu vand nimic cu aloe vera, nu scot nimic din acea pagina, concurenta este suparata si nu intelege de ce nu ma poate depasi, sincer nici eu.
    Acum un an am cumparat un domeniu exact match, optimizat subtire, putine link-uri, si dupa pinguin a urcat din pagina 2 in top 1-2.
    Am doua pagini in top 2 la acea cautare fara sa vand nimic.
    Concluzia este ca nu poti sa ai conditii perfect identice.

Apoi este foarte greu sa evalueze valoarea unui link, el conteaza de juice-ul primit de pagina unde ai link-uri, ceea ce este foarte greu sau imposibil de calculat, de continutul acelei pagini, pozitionarea in continut, etc.
    Doua link-uri in aceeasi pagina pot transmite valoare complet diferita, de exemplu poate cel pozitionat mai sus in cod trimite mai mult link juice, poate la unul site-ul de destinatie este relavant 98% si la altul 97%

@Marius apreciez experimentul tau si sunt de acord ca nu conteaza prea mult un tld, poate conteaza un pic in algoritm, poate 1% dar care poate fi compensat fata de altul cu tld premium ca are un link mai valoros pentru google.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Concluzia este ca nu poti sa ai conditii perfect identice.

Apoi este foarte greu sa evalueze valoarea unui link, el conteaza de juice-ul primit de pagina unde ai link-uri, ceea ce este foarte greu sau imposibil de calculat, de continutul acelei pagini, pozitionarea in continut, etc.
    Doua link-uri in aceeasi pagina pot transmite valoare complet diferita, de exemplu poate cel pozitionat mai sus in cod trimite mai mult link juice, poate la unul site-ul de destinatie este relavant 98% si la altul 97%
    Daca ar fi sa ne uitam pe tabelul de mai sus concluzia "logica" ar fi ca domeniile .info ar fi privilegiate. Iar daca mai adaugam si faptul ca si pe una din celelalte 2 nise (in aceea inclusesem si un .ro) tot .info statea cel mai bine ...
    Bineinteles ca aceste diferente le-am pus tocmai pe faptul ca nu am putut "clona" 100% aceleasi conditii pentru fiecare site.
    Nu a fost o descoperire epocala, aveam de prin 2003-2004 doua domenii .info care erau de referinta pentru nisele lor, era si logic sa fie asa (sunt si programator si de multe ori ma pun in locul celui care ar trebui sa solutioneze problema si in cazul acesta mi se pare la fel de simpla ca si cacealmaua standard de acum cativa ani referitoare cratima si underscore), dar cu toate acestea ramasese un ghimpe al indoielii: "dar daca ..." pentru care mi-am "facut hatarul". Ce-i drept a si costat ceva.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    48

Implicit

Da ma bine, luati voi toate masinile si gagicile frumoase...

Eu cred ca testul este irelevant pentru alt motiv, si anume pentru ca sunt atat de multi factori care concura la rankare, muuuuult mai importanti,incat tld-ul aproape ca nu conteaza... Bine,na, conteaza 0,5% ...

Cate elemente, ca numar,ia google in considerare cand calculeaza pozitionarea unui url? Cel putin asa, din ce stim,din ce banuim? Cateva sute? Cateva mii? Care ar fi motivul pentru care tld-ul ar fi unul dintre cele mai importante?

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 48
    Ultimul Post: 18th December 2015, 10:34
  2. Influenta Social Media in algoritmul de ranking al GOOGLE
    De sergiuliano în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 20th August 2012, 16:49
  3. experiment AdSense
    De serban în forumul Adsense
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 28th June 2009, 11:09
  4. Un experiment intr-o zona aglomerata