Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 23

Subiect: Studiu Google Panda update

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Prefer sa nu dau adresa.

Ideea este ca revenirea (daca de revenire este vorba si nu de un "dans", e prea devreme sa fiu sigur) nu se datoreaza eliminarii continutului duplicat. Pana acum nu am facut nimic in acest sens. Abia dupa analiza facuta de Nichita am inceput sa studiez acest aspect.

Continutul duplicat intern cu mici exceptii este generat de :
    1 - advertoriale puse de client sub aceeasi forma pe mai multe siteuri
    2 - comunicate de presa sau anunturi

Continutul duplicat extern generat prin furt de continut si momentan nu am de gand sa incerc sa fac ceva in privinta lui.

Daca voi observa schimbari dupa eliminarea continutului duplicat intern, voi posta aici observatiile.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

In cazul site-ului lui filip.camara, una dintre problemele site-ului au fost determinate de faptul ca anumite articole din blog, au fost publicate si pe forumul atasat, in forma completa.

Cu privire la plagiatori, incearca sa adaugi atributul rel=author articolelor, pentru ca Google sa stie ca tu esti autorul lor.

Inca mai astept site-uri afectate de update pe PM.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

msoft este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th January 2011
    Posturi
    67
    Putere Rep
    29

Implicit

Ai observat ceva legat de paginatie/categorii ?
    Daca un articol e postat sub mai multe categorii iar pe paginile respectivelor categorii apare primul paragraf (sau prima fraza) din articol afecteaza ?
    Daca afecteaza ai incercat cu vreun site sa lasi doar titlurile in acele categorii fara text din articol ? Si-a revenit ?

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de msoft Vezi Post
    Ai observat ceva legat de paginatie/categorii ?
    Daca un articol e postat sub mai multe categorii iar pe paginile respectivelor categorii apare primul paragraf (sau prima fraza) din articol afecteaza ?
    Daca afecteaza ai incercat cu vreun site sa lasi doar titlurile in acele categorii fara text din articol ? Si-a revenit ?
    Poate te ajuta : Use Post Excerpt on Homepage to Avoid Duplicate Content Issue
    Am citit undeva ca daca ai aprox 300 cuv la excerpt este ideal.

Cazul tau nu poate fi motiv de penalizare.
    Nici cazul in care primul post dintr-un thread este reluat primul in fiecare pagina a aceluiasi thread, asa cum fac unele forumuri.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Nichita Vezi Post
    ...incearca sa adaugi atributul rel=author articolelor, pentru ca Google sa stie ca tu esti autorul lor ...
    Nu vreau sa poluez topicul, dar cum pot sa adaug rel=autor cu google + business ? Nu vreau sa apara la autor Filip Camara, iar pentru g+ business am inteles ca nu exista optiunea de rel author.

hl2u este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    15th November 2006
    Vârstă
    52
    Posturi
    484
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de filip.camara Vezi Post

Continutul duplicat intern cu mici exceptii este generat de :
    1 - advertoriale puse de client sub aceeasi forma pe mai multe siteuri
    2 - comunicate de presa sau anunturi
    La ce te referi cand spui "aceeasi forma" ?

Comunicatele de presa nu sunt prin insasi natura lor "destinate" sa fie publicate in mai multe locuri, cu foarte putine (spre deloc) modificari ?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Nu vreau sa poluez topicul, dar cum pot sa adaug rel=autor cu google + business ? Nu vreau sa apara la autor Filip Camara, iar pentru g+ business am inteles ca nu exista optiunea de rel author.
    Autorul se poate numi si 7 pitici nu doar Filip Camara, eu asa intentionez sa fac
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de hl2u Vezi Post
    La ce te referi cand spui "aceeasi forma" ?

Comunicatele de presa nu sunt prin insasi natura lor "destinate" sa fie publicate in mai multe locuri, cu foarte putine (spre deloc) modificari ?
    Ba da, exact asta am spus si eu. Cu cateva exceptii (articole publicate intai pe forum, preluate apoi pe cms), continutul duplicat este dat de "chestii" (advertoriale, comunicate de presa), care sunt destinate prin natura lor sa fie duplicate. De aceea pana acum nu am incercat sa tratez aceste cazuri. Intrebarea era daca google este suficient de "smart" sa inteleaga ca este vorba de un comunicat de presa si sa nu-l penalizeze ca si continut duplicat.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Autorul se poate numi si 7 pitici nu doar Filip Camara, eu asa intentionez sa fac
    Evident ca pot sa creez o pagina cum spui tu, problema ramene de semantica. Indiferent cum numesti tu profilul google + , daca pui rel = author catre el, transformi semnatic cms-ul intr-un blog. Daca mergea sa pun rel = authoe la g+ business era oarecum "o pagina de brand" , dar sa am toate posturile cu un singur profil nu cred ca e bine. Daca tot vrei sa faci asta, cred ca e bine sa faci x profile, ca sa simulezi niste autori redactori. Poate gresesc.

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de filip.camara Vezi Post
    Poti crea un profil cu orice nume doresti, profil pe care il legi de posturile tale. Nu il lega si de posturile care stii ca sunt copiate pe alte site-uri (gen press release).
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

@nichita, rel author, merge legat si de articolele vechi, care deja au fost copiate de alte siteuri?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

@robroy, m-ai pus pe ganduri cu intrebarea asta. Teoretic nu ar trebui sa fie probleme, atata timp cat plagiatorii nu au implementat asta inaintea autorului de drept.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Video Panda Update
    De felix în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 6th December 2011, 14:17
  2. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 8th November 2011, 01:13
  3. Functioneaza google panda in RO?
    De avram în forumul Google
    Răspunsuri: 65
    Ultimul Post: 2nd November 2011, 02:19
  4. Panda update 2.5 septembrie 28-30.