Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 23

Subiect: Studiu Google Panda update

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit Studiu Google Panda update

As vrea sa fac un studiu legat de update-urile Panda. Daca in cazul Google Pinguin treaba e clara (exces de linkuri cu acelasi ancore), in cazul Panda exista numai nelamuriri.

As dori sa fac un research legat de site-urile penalizate. Sunt convins ca toate au ceva in comun insa nu am destule "mostre" pentru a trage o concluzie.

As dori ca cei care aveti site-uri penalizate de catre Panda (oricare dintre update-uri) sa imi trimiteti pe PM linkul site-ului afectat, data update-ului care l-a lovit, bounce rate-ul, numarul de pagini vizitate / vizitator, locatia sitemap-ului pentru google, numarul de vizitatori inainte si dupa penalizare si orice alte detalii (eventuale modificari efectuate dupa penalizare).

Daca aveti continut copiat, va rog sa nu imi trimiteti site-urile.

Sunt interesat de toate detaliile legate de site-urile afectate. Am nevoie de minim 10 site-uri pentru a putea avea un sample reprezentativ.

Voi reveni cu o concluzie a studiului, daca va exista una.

Asadar, va astept cu site-urile problematice (afectate doar de catre Panda) pe PM.

LE. Puteti posta direct aici site-urile voastre, am presupus (probabil eronat) ca unii doresc confidentialitate pentru site-urile afectate.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 12th June 2012 la 21:30.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    582
    Putere Rep
    39

Implicit

Eu nu am continut copiat dar altii au copiat continut de la mine si am fost lovit de panda update. Am fost lovit si de update-urile mai vechi, am refacut continutul, l-am modificat, am reusit sa obtin niste backlinkuri de la unul din plagiatori, pagina respectiva isi revenise, iar la update-ul de zilele astea iarasi a fost penalizata acea pagina....

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Cu tine am discutat zilele astea si ti-am spus de problemele onpage (duplicat intern). Nu ai vrut sa le rezolvi.

E problema ta daca vrei sa rankezi cu un post in 3 categorii (3 url-uri) sau cu paginatia. Atata vreme cat site-ul nu are rezolvate acele probleme, nu o sa isi revina.
    Ultima modificare făcută de Nichita; 12th June 2012 la 21:58.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    582
    Putere Rep
    39

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Pai le-am rezolvat, cel putin la pagina respectiva, am lasat-o doar intr-o singura categorie si doar un link doua spre ea de pe home, am pus reguli in robot.txt sa nu indexeze paginile secundare. Rezultatul? Pagina respectiva a disparut complet din serp la cautarea care ma interesa iar traficul general a scazut sensibil.

In schimb la un articol pe care l-am lasat sticky si pe prima pagina, rankez cand locul 1, cand 2. Nu am curajul sa il modific si pe ala ca mi-e sa nu patesc la fel ca si cu celalalt. In schimb site-ul ala cu 3 randuri in care spune ca e under construction, a urcat binisor pe prima pagina.

Acum sper sa intelegi de ce sunt asa de reticent la sfaturi si nu le iau pe toate adliteram. Eu cred ca multi doar incearca sa caute o logica in noii algoritmi ai lui Google, in realitate explicatiile sunt dincolo de noi .

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

@slobodan ar trebui sa meditezi mai bine la sfaturile date de @nichita poate adevarul nu este 100% asa cum zice el, dar daca are dreptate macar 50% merita sa ii acorzi atentie
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    582
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    @slobodan ar trebui sa meditezi mai bine la sfaturile date de @nichita poate adevarul nu este 100% asa cum zice el, dar daca are dreptate macar 50% merita sa ii acorzi atentie
    Pai asta povesteam si eu mai sus, ca am urmat sfaturile si pagina respectiva a disparut de tot, cand am vazut asa nu am mai extins experiementul si pentru alte pagini (oricum modificarea din robot.txt e universala).

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Nu ai facut ceva OK, nu ai asteptat suficient timp. Mai ales ca acum sunt zilnic schimbari de algoritm Google
    O propagarea a unor schimbari ce le faci tu in site dureaza si 3 saptamani.
    analizeaza mai bine cum se face duplicatul la tine pe site, tag-uri, etc.
    Este posibil sa fii penalizat si de pinguin si daca cele doua penalizari se combina greu sa mai resuesti sa gasesti cauzele corecte
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

eterna este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    50
    Posturi
    76
    Putere Rep
    0

3 out of 3 members found this post helpful.

filip.camara este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    27th October 2010
    Locaţie
    Romania, Bucuresti
    Posturi
    287
    Putere Rep
    37

Implicit

Studiu de caz (facut de Nichita pt. siteul meu):

Site pandalizat (adica pierdut o treime din trafic, mai ranka pe animite keyworduri, penalizat pe altele).
    Posibila recuperare la ultimul update panda : http://forum.seopedia.ro/google/1128...tml#post207076 (din 8 traficul pare sa-si revina la normal)
    Dupa penalizare au fost aplicate optimizari on-page (eliminjat dinkeyword-uri, scurtat lungimea titlurilor, meta descrierilor, etc).

Concluzia : continut duplicat atat intern cat si extern.

Ii multumesc lui Nichita pentru analiza facuta, este un aspect la care eu nu m-am gandit, pentru ca stiam ca nu copiez articolele, deci duplicatul extern daca exista este copiat el de la mine, iar duplicatul intern se bazeaza pe una din regulile pe care o aplic de mult timp, si anume "lasa continutul generat natural asa cum este si nu vei avea penalizari". Cu toate acestea, asa cum mi-a spus si Nichita, de multe ori Google este destul de "fraier" si nu se prinde cine plagiaza sau de ce este continutul duplicat.

Voi incerca sa reduc duplicatele interne si voi publica aici efectele, daca vor exista.

msoft este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    5th January 2011
    Posturi
    67
    Putere Rep
    29

Implicit

Poti da adresa site-ului ?
    Cum era inainte si cum e acum ? Adica ce anume a generat continutul duplicat ?

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Video Panda Update
    De felix în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 6th December 2011, 14:17
  2. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 8th November 2011, 01:13
  3. Functioneaza google panda in RO?
    De avram în forumul Google
    Răspunsuri: 65
    Ultimul Post: 2nd November 2011, 02:19
  4. Panda update 2.5 septembrie 28-30.