Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 26 din 26

Subiect: Google Venice activ si pentru Google.ro! Rezultate diferite in functie de locatie!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@sergiuliano, nu mai pricep nimic. Care e sensul la optiunea: "Service Areas and Location Settings" din setarile de harta, daca el nu afiseaza "afacerea" si in acea zona? Eu am setat toata Romania, si nu apar decat la bucuresti, deci "sare" peste setarile astea.

Cred ca e vremea sa ies din harta.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

Implicit

@tom - rezultatele afisate in maps, au o limita maxima ca si distanta, care difera de zona targetata de tine si tine mai mult de cautarea utilizatorului.

ex:

daca esti in Iasi si cauti "hotel unirea" - in rezultatele ( google maps ) o sa apara cu siguranta - hotel unirea din Iasi chiar daca in Bucuresti exista un hotel numit Unirea si care targheteaza toata Romania in google places , sau daca in zona Unirii din Bucuresti sunt hoteluri care targheteaza toata Romania ...

Daca schimbi pozitia in timp ce navighezi pe google maps si te pozitionezi pe Bucuresti, la aceeasi cautare o sa primesti ca rezultat Hotel Unirii din Bucuresti

Daca dai zoom out cat sa vezi toata Romania in harta si cauti "hotel Unirea" ai sa primesti ca rezultat si hotelul din Iasi si alte cateva din tara care si-au setat ca targhet geografic Romania, iar cele care au targhet restrans la 10-20 de km or sa dispara.... ceea ce confirma faptul ca distanta limita pentru afisearea rezultatului tine cont atat de setarile talte cat si de procesul de cautare ( locatie, zona de cautare etc )
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    44
    Posturi
    499
    Putere Rep
    40

4 out of 4 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    Venice, algoritmul care invie cautarile locale in Romania | Nimicul lui Krumel - e destul de vechi. Si cred ca exagerezi cu top 10. E mai degraba un top 5. N-au reusit inca sa adune 10 rezultate locale nici chiar ptr "pizza".

Ps: "pizza" e modelul pe care m-am bazat ptr prezentarea de la Sem Days pe care o voi tine. Ca un detaliu interesant, jerryspizza.ro iese cam la toate orasele in top 5-10.

Revin cu un raport top10 in SERP pentru cuvantul cheie "pizza" pentru 8 locatii diferite din Romania. Primele 8 rezultate sunt pe google.ro , iar urmatoarele sunt pe google.com

Keyword Report - on keyword “pizza”

Bdw, se pare ca brasovenilor nu le place Jerry's Pizza - nu e in top 10

Cred ca in cateva luni primele 10 rezultatele or sa fie diferite in procent de peste 80% in functie de locatia din care se face cautare. Un alt lucru foarte interesant pe care l-am observat, Google inca nu e decis asupra anumitor cuvinte cheie romanesti daca sunt locale sau nu, timp de cateva saptamani le pozitioneaza ca locale, dupa care revine cu aceleasi rezultate indiferent de locatie , vezi "webdesign" ( diferit de "web design" ) pe care acum nu il mai considera ca fiind local.

webdesgin: Keyword Report - on keyword “webdesign”
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Misto analiza. Felicitari.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Asta am observat si eu, ori esti locul 1 ori nu mai conteaza decat pt "zona" ta. Analiza la webdesign nu cred ca e relevanta, si nici exacta, pt ca e considerat "cuvant gresit", iti sugereaza "web design". Sunt curios cum o sa separe cuvintele (serviciile) de interes national, si cele locale. Daca reuseste sa faca asta, inseamna ca poate separa si "brand" de "non-brand" si atunci disparea valoarea unui domeniu exact match.

Acum 2 ani cand a facut site-ul de ro, m-am inspirat de la cateva site-uri "de afara" si observam la toti idea de a avea pagini per "localitate", gen webdesign.ro/sibiu, singurul motiv fiind exact analiza ta. Acum cred ca varianta cea mai simpla, daca google NU separa cuvintele "nationale" este sa ne face site-uri pentru fiecare "zona" importanta a tarii, iar asta inseamna o investitie majora. Sau locul 1 si nu ai stress

Eu am iesit din harta, pentru ca am observat ca "trag" harta dupa mine. Daca esti in top 3 si in harta, vei aparea in harta, si implicit harta apare mai sus. Daca eram loc 1 si in harta, primele rezultate erau cele din harta(5-7), iar loc 2 ajungea pe 8-9, nu era corect. Harta schimba mult in rezultate, si nu am vazut o statistica la clikurile pe harta vs rez normale. La datele mele, nr de clikuri e destul de mic cand apaream in harta, acum vreau sa vad si nr de clikuri cand apar organic, ca sa pot compara.

Competitia o sa fie puternica pentru loc 1, maxim 2, restul 3-10(pe multe nise) o sa ajunga sub harta, iar asta poate insemna nr extrem de mic de vizite (depinde de nisa).

La cautarea "hoteluri oras" google da harta, pare corect, dar eu ca user vreau sa gasesc un site de booking, sau de cazare, din care sa-mi aleg in functie de preferinte hotelul, dar google imi da hotelurile din bucuresti, si ma obliga sa dau 10 clikuri, sa vad 10 site-uri de hoteluri, si sa ma decid doar pt cele 10. Acelasi lucru si la "pizza oras", as prefera sa-mi dea in rezultate cateva site-uri classified, si nu site-urile pizeriilor, pt ca sunt obligat sa le vizitez pe toate, fara sa pot compara si comanda dintr-o singura pagina. Idem pentru cautare "service auto oras", nu vreau sa-mi dea harta cu 7 site-uri de service, as vrea un site cu toate service-urile, ca sa pot compara si daca am nevoie sa sun la 8-10, castig timp. Altfel trebuie sa vizitez multe site-uri, sa pierd mult timp, si la final sa realizez ca din cauza ca nu am gasit ce cautam, ori schimb cautarea, si o iau de la capat, ori renunt.

Sincer, nu cred ca harta ajuta pe 90% din nise, aas ca trebuie regandita un pic. De ce mi-ai da harta la "web design" ? Nu are nici o logica.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Apropo de rezultate in harta, vad eu bine sau au disparut "stelele galbene" de rating? Si au aparut multe site-uri noi? Fara "rating- stele" in harta, pozitionarea in harta e inutila.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Eu am iesit din harta, pentru ca am observat ca "trag" harta dupa mine. Daca esti in top 3 si in harta, vei aparea in harta, si implicit harta apare mai sus. Daca eram loc 1 si in harta, primele rezultate erau cele din harta(5-7), iar loc 2 ajungea pe 8-9, nu era corect. Harta schimba mult in rezultate, si nu am vazut o statistica la clikurile pe harta vs rez normale. La datele mele, nr de clikuri e destul de mic cand apaream in harta, acum vreau sa vad si nr de clikuri cand apar organic, ca sa pot compara.
    Harta apare pozitionata diferit in functie de nu stiu ce, zilele trecute la cuatarea ta harta ocupa primele pozitii si tu apareai al doilea dupa harta, acum vad ca harta era mai jos.
    La un site unde sunt pozitionat de mult timp pe prima pozitie fara harta, de cateva saptamani sa schimbat si afiseaza harta primele 8 pozitii si abia apoi eu, si primii 2 in harta sunt firme fara site, au doar pagina hartii. Apoi mi-am pus si eu harta, si surpriza mi-a facut direct o pagina google +, care includea si harta si ducea clientul spre pagina Google + si nu spre site-ul meu, a trebuit apoi sa modific sa fie harta normala ca sa ajunga spre site-ul meu.
    Nivelul de rating sa schimbat sunt doar 3 stele. Dupa ce am intrat in harta afiseaza din site-ul meu primul dar in harta. Schimbarile sunte prea dese si multe pentru a putea sti ce atitudine se adopt

PS acum dupa ce am scris a aparut alta schimbare, apar eu primul si cu harta, 2 site-uri fara harta si apoi iar harta 8 pozitii
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Rezultate in functie de localizarea geografica
    De lovelife în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 1st March 2012, 23:00
  2. rezultate google
    De shotgun în forumul Google
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 18th July 2011, 09:50
  3. rezultate google
    De Mascka în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 12th June 2007, 23:49
  4. Cum pot lua rezultate de pe Google?
    De Sputz în forumul Bar, lobby...